banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 14:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 725 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 37  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Radari
PostPoslato: 20 Dec 2021, 15:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Nema potrebe 10 dana, 1-2 prije isteka je u mom slucaju bilo u redu za oba auta.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2021, 15:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
blaf77 je napisao:
Prije jedno mjesec-dva sam primijetio novu crnu kameru u Celincu, rekose tad da je tek postavljea i da ne radi.

U Čelincu imaš dvije crnjuge. Jedna malo od centra prema K. Varošu a druga na pravcu kad se krene prema Jošavci/Ukrini/Prnjavoru. Ne znam da li rade ali vidim da su sve opštine uredno snadbjeli ovim stubićima.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2021, 16:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Dec 2021, 13:26
jovic23 je napisao:
Imaš godinu dana da isplaniraš registraciju, ako uspiješ zakasniti naravno da te organi trebaju jebati i kažnjavati.

Moram priznati da jos nisam cuo ovako podrzavacki stav prema kamerama, kaznjavanju za sitnice i generalno novom sistemu kazni uvedenom prije nepar godina. Najbolje da godinu dana planiram registraciju. I nesto iskrnse, kako to inace hoce u zivotu i ode plan u tri lijepe.

A sta cemo za ovo sto rece neko da je registrovan, a 4 dana kasnije a uhvati kamera kako NIJE registrovan? Jel moram gatati jesam li uveden u sistem te kada cu biti i koliko dana ne smijem da vozim?

Nije mi se do sad desavalo, registrovao sam oko sedmicu prije cim uhvatim priliku ali svejedno. Mozda je jedino greska sto sam imao citav svoj zivot da isplaniram kako da odem odavde uz ovakve zakone, tromost sistema i ocigledno poneke ljude koji ovako razmisljaju (iako znam da nisi u vecini, vecina zaista ne podrzava ovo).

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2021, 17:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2020, 15:23
Što se mora čekati petak za registraciju ako ona ističe u nedjelju?

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2021, 17:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
oposum je napisao:
jovic23 je napisao:
Imaš godinu dana da isplaniraš registraciju, ako uspiješ zakasniti naravno da te organi trebaju jebati i kažnjavati.

Moram priznati da jos nisam cuo ovako podrzavacki stav prema kamerama, kaznjavanju za sitnice i generalno novom sistemu kazni uvedenom prije nepar godina. Najbolje da godinu dana planiram registraciju. I nesto iskrnse, kako to inace hoce u zivotu i ode plan u tri lijepe.

A sta cemo za ovo sto rece neko da je registrovan, a 4 dana kasnije a uhvati kamera kako NIJE registrovan? Jel moram gatati jesam li uveden u sistem te kada cu biti i koliko dana ne smijem da vozim?

Nije mi se do sad desavalo, registrovao sam oko sedmicu prije cim uhvatim priliku ali svejedno. Mozda je jedino greska sto sam imao citav svoj zivot da isplaniram kako da odem odavde uz ovakve zakone, tromost sistema i ocigledno poneke ljude koji ovako razmisljaju (iako znam da nisi u vecini, vecina zaista ne podrzava ovo).
Prodaj stan. Šta plačeš ko pička oko 15ak kamera....

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2021, 08:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Dec 2017, 08:56
Treba staviti još kamera. Ako nisi u stanju planirati registraciju 7 dana unaprijed, nemoj onda ni koristiti komfornost vožnje auta.

Treba postaviti i kamere ili bodljikavu žicu ispod nadvožnjaka. Mrsko ljudima se popeti i preći kako treba, nego idemo između 4 trake da prepriječimo i uštedimo na vremenu i nogama.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2021, 20:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2004, 13:31
Za koji dan ce biti 2022. godina u vremenima kad svaka baba ima pametni telefon i ne skida se sa je8enog fejsa.
Na svakom, pa cak i onim starim mobilnim tel imas jako korisnu aplikaciju koja se zove KALENDAR.
Meni se sve cini da je ovaj oposum neka teska lozana.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2021, 22:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Tacno tako. Kao sto rekoh registrujem na vrijeme da ne bude problema.
Ali sta ce rijesiti kamere? Do kog nivoa ce poboljsat saobracaj ili bilo sta? Koja im je svrha uopste osim ubiranja para od kazni? Te kamere su kostale a taj novac se mogao pametnije iskoristiti

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2021, 22:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
oposum je napisao:
Koja im je svrha uopste osim ubiranja para od kazni?

Ubiranje para od kazni je sporedno, nadzor i praćenje su glavna funkcija... Prema broju tablica lako isprate putanju nekoga nakon što se desilo nešto negdje u gradu... Ili ako se i nije desilo nešto, ali im je neko iz nekog razloga interesantan... Sve važnije raskrsnice su pokrivene i uvezane ovim sistemom, kao i svi izlazi iz grada...

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2021, 23:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Upravo. Masa je situacija u kojima kamere policiju budu jako korisne.

Послато са Redmi 5 Plus помоћу Тапатока

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2021, 17:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
Danas sam upratio na semaforu u Rosuljama bijelu policijsku Oktaviju, označenu uredno plavim naljepnicama, ali na krovu umjesto tanke plave rotacije ima neku malo veću kutiju koja je široka kao auto. Iz blizine se vidi da su u pitanju kamere postavljene u svim smijerovima, barem 8 ih ima...
Ovo je izgleda u pitanju:
https://otvoreno.ba/novosti/rs/policija-dobija-nova-vozila-sa-kamerama-360-stepeni-i-sistem-za-prepoznavanje-tablica/

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2021, 17:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2004, 13:31
Viđao sam i ja takav policijski automobil sa kamerama po Mejdanu u zadnje vrijeme.
Sreća naša pa su te kamere "nakačili" na policijska vozila. Možeš da ga skontaš iz daljine.
Recimo, u Australiji su tu vrstu posla povjerili privatnoj firmi.
Pa dok se voziš gradom, a pored tebe crni Ford Teritory sa jako malom napijepnicom da je u pitanju automobil sa pokretnim radarom i kamerama za brzinu...provališ ga tek kad je odma pored tebe a tad je već kasno ako si bio malo jači na gasu. Koverta u sandučetu sigurno stiže za sedmicu dana.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2021, 18:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

U ovoj nasoj banana drzavi mislim da nema toga u sta se toliko ulaze i sto je toliko modernizovano kao pandurija, bar ova saobracajna. Kamere na sve strane, veliki brat prati svaki korak svakoga, mjeraci brzina, evo sad imaju i nova patrolna kola da patroliraju i ganjaju "kriminalce" koji vrse "kriminal" iduci 10 kmh brze nego sto treba ili sa iateklom registracijom jedan dan. Ili koji su prosli preko pjesackog u momentu kad je pjesak isao trotoarom u neposrednoj blizini pjesackog (true story, za informaciju).

Neka, najbitnije je to rijesiti, sve ostalo sto je trulo u drzavi moze da saceka i da ceka do besvijesti. Bravo!

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2021, 20:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Pa s obzirom koji je stepen saobraćajne nekulture i koliko nam je veća stopa smrtnosti u saobraćaju u odnosu na evropski prosjek, treba još i više ulagati.

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2021, 20:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pa sto se tice nekulture, ima seljacina i idiota koji ne raspoznaju opasnost saobracaja i odgovornost koja je na njima i uprkos svim novim mjerama. Nece niko stradati od super plijena za punjenje budzeta u vidu onih sto idu 10 kmh vise od ogranicenja

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2021, 21:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Tu se slažem. Potrebnije su nam srazmjerne kazne , u smislu počinjenog prekršaja i finansijskog statusa počinitelja. Što je govno bogatije , jače ga rebni za te neke prekršaje bahaćenja.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2021, 22:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Izmedju ostalog, naravno. To bi bio idealan princip, ali kako odrediti finansijski status pojedinca, po primanjima, onim prijavljenim? Ili po nekretninama? Vrijednosti auta? Mozda jedino po nekretninama i vrijednosti auta zajedno, primanja i tako cesto nisu ona koja su prijavljena.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2021, 22:53 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Hah....kamere rade ....dobih dve čestitke u decembru iz septembra. :(

Samo se nadam da neće stizati i u januaru.....iz oktobra.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2021, 23:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Gdje te slikalo?

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2021, 23:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Nemam problem sa kamerama, ali mi smeta sto cesto moras gatati koliko je ogranicenje.
Zasto jednostavno nema vise znakova tamo gdje se mjenja ogranicenje.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 725 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 37  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]