Znas sta je najludje, to da sam bio brzi od 335i i od Corvette
A sad malo detaljnije - sve je pocelo od probnog kruga gdje se vozi u koloni. Asfalt je UZASNO klizav iako je bio potpuno suh. Na mokrom se navodno vozi kao po ledu... U principu, prilicno spora staza sa mnogo krivina i viraza i dugom uzbrdicom pred ciljem koji se nalazi u sumi. Skoro pa Nordschleife

Prva voznja - vozim manje vise ali sam diskvalifikovan zbog pogresnog prolaska pokraj cunjeva, jbg...
Druga voznja - zanosi me na ukosnici i gubim 2-3s da bih zavrsio sa 2.11.30, brzi sam od AR 156 GTA, dvije MX-5 i S2000
Treca voznja - vozim smirenije sa manje kocenja 2.07.80, vrijeme na nivou RX-8 i S2000
Cetvrta voznja - pun gas na virazu (gledao sam gdje drugi grijese) i spustam na 2.04.90
Peta voznja - vozim skroz opusteno, a uz brdo izlazim na blokadi trece brzine i taman ubodenom cetvrtom i spustam na 2.04.30
Konacni plasman -
26-to mjesto u generalnom poretku i osmo u grupi (2WD do 250KS). U mojoj grupi je bio Caterham, dvije S2000, dvije MX-5, AR 156 GTA, dva Mustanga, RX-8 kao i Scirocco R koji bi trebao da upadne u visu grupu ali je ipak voze u ovoj. Auto sponzora, jbg...
S obzirom da sam vozio na cestovinm P-Zero Nero (vecina auta na semi-slick), obicnom benzinu (nisam stigao da natocim V-Power Racing) i fabrickom podesenju (155KS, slabija od mene je bilo jedino jedna MX-5) rezultat je vise nego odlican
Vozis k'o kakva baba

Gdje presjecanje krivina, gdje je prava skika guma

Sta cu kad ne znam bolje. Nije me imao ko nauciti...
Ovo je prvi krug - na cetvrtom su mi citavo vrijeme pistale naizmjenicno gume i kocnice