Rider on the storm je napisao:
Zanimljiv je fenomen biciklizma u Holandiji, Danskoj.
Ravničarska zenlja, klima je takva da su zime blage, nema snijega, ljeti nije vruće, staze su svuda, narod je navikao da bicikliše, imaju kulturu i tradiciju.
Kod nas nije baš zgodno, nema biciklističkih staza, ko će pedalirati na Stačevicu ili Paprikovac, pa nismo baš u zavidnom položaju.
Zapravo klima je nebitna, sjeverni finski grad Oulu sa hladnim zimama ima bic. staze koje se redovno čiste i biciklisti se zagriju dok pedaliraju.
Đe Evropa a đe smo mi.
A i naš mentalitet.. sve mi diraj, automobil ne.
Golf 6 2.0 TDI čipovan, zatamnjena stakla i glavni je baja.
Evo video za preporuku kako Finci biciklišu na minusima.
Sve se može kad se hoće.
Ja bih pedalirao da de obitavam u perifernom dijelu BL sa puno uzbrdice.https://www.youtube.com/watch?v=Uhx-26GfCBUAjd nemoj da pretjeruješ Rajderu, masa ljudi vozi bicikla na Šehove radi rekreacije a problem je sada Starčevica ili Paprikovac. Preser4vanje teško.
Nešto ne vidim da se kod nas voze bicikla bez brzina? Svi moraju imati šimano najjaču opremu i sl...
A sad je problem malo uzbrdice. Prešaltaj te brzine drugar. Čemu ti služe? (ne govorim direktno tebi Rajderu nego generalno našem prosječnom građaninu).
Problem je jedino naš mentalitet, upravo sami začetak i probijanje leda.
Postali smo mnogo razmažen i demokratski narod. Za sve živo brinemo i bunimo se, tičeli se to nas ili ne. Moramo dati svoju kritiku i mišljenje. Previše zabijamo nos gdje ne treba.
Nek neko iz vlasti donese zakon, jednu saobraćajnu traku u svakom smijeru u užem centru žrtvuj zarad biciklističkog, el. trotineta i za pola godine će biti normalno. Kao da smo godinama imali biciklističku kulturu.
Grad i država nam je prepuna metiljavih baba tračara, svi samo kenjaju i kenjaju. Sve im smeta živo.
Ista osoba kenja kako je loš kvalitet vazduha u gradu a ne izlazi iz auta.
...evo i sam sam počeo previše da kenj4m... odoh popit kafu.