banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 21:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1650 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 83  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Kruzni tok
PostPoslato: 20 Mar 2011, 22:39 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
džaba ljudima znak i sl... ja samo gledam da budem brži od "bu*ala"... druge nema :S

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2011, 22:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
licno ne volim te kruzne tokove sa vise spura..

Slika

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 00:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Apr 2008, 18:52
po ovome kad bi se primjenilo na nas kruzni, onaj ko ide pravo ne bi smio ici u unutrasnju traku.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 00:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Bi, posto imamo dvije trake, ali i nema potrebe. Kad bi se ovo primjenjivalo i postovalo pravo prvenstva onih koji su u kt, ne bi bilo sudara.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 09:42 
Znao sam ja u unutrasnju uci kad idem pravo jer se 7-8 seljacina nareda u desnu traku i cekaju dok je unutrasnja slobodna...

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 10:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
pa onda kruže vanjskom do trećeg ulaza i pitaju se što im ljudi psuju bližu i daljnu žensku rodbinu od 18+ godina (uključujući i komsinice)

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 14:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

upravo tu lezi problem, kad bi svaki vozac imao toliko logike da shvati da ne ide u vanjsku osim ako se ne iskljucuje na prvom izlazu ne bi bila onolika kolona. Plus sto pocetnici koji imaju strah shvate da im je sigurnije da se drze vanjske, pritom misle da imaju prednost i onda kruze do 3 izlaza ili prave citav krug. I zato ja moram da kocim svaki put kad iz unutrasnje hocu da izadjem ravno ne bi li me neko lupio. Moze ih 999 nauciti, jedan ce ti naletiti koji je ubjedjen da ima prednost i jbg ga.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 15:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2010, 14:25
Boli srce, boli duša, volim curu "salauša" za nju daću oba oka, živi iznad kružnog toka!!! :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 20:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
drapa je napisao:
upravo tu lezi problem, kad bi svaki vozac imao toliko logike da shvati da ne ide u vanjsku osim ako se ne iskljucuje na prvom izlazu ne bi bila onolika kolona. Plus sto pocetnici koji imaju strah shvate da im je sigurnije da se drze vanjske, pritom misle da imaju prednost i onda kruze do 3 izlaza ili prave citav krug. I zato ja moram da kocim svaki put kad iz unutrasnje hocu da izadjem ravno ne bi li me neko lupio. Moze ih 999 nauciti, jedan ce ti naletiti koji je ubjedjen da ima prednost i jbg ga.

ovo smo vec objasnili na nekoj od proslih stranica. Dva su moguca "pravila" u kruznom toku. Jedan je taj koji spominjes, da se ide u krajnju traku samo ako se ide prva desno, eventualno ravno. To je pravilo koje ja smatram jedinim logicnim, da ima nekih nedostataka ali malih.
Druga mogucnost je da ides u traku koju hoces, a ako nisi u mogucnosti da se iskljucis pravis novi krug itd. Nedostaci su losa vidljivost iza (vrlo cesto imas auto u "mrtvom" uglu), i velika je sansa da ces napraviti barem 2 kruga sto smanjuje protok kroz isti.
Koje od ovih pravila je u zakonu, nemam pojma. Najvjerovatnije ni jedno ni drugo

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 22:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ako imas znak koji pokazuje strelicu desno/pravo za vanjsku i drugi sa strelicom lijevo/pravo onda bi to bilo pravilo kruznog toka.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 00:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 00:57
koliko znam kod my way imas znak koji pokazuje "prestrojavanje" za kruzni tok i sve je jasno

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2011, 00:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Повећати безбједност на кружним раскрсницама
Datum: 13.07.2011 20:00
Autor: С. Ј.
Представници Савјета за безбједност саобраћаја одржали су округли сто на тему "Безбједност кретања на кружним раскрсницама и повећање саобраћајног протока", који је имао за циљ повећање безбједности на овим значајним градским саобраћајницама.

Рекао је ово "Гласу Српске" предсједник Савјета Зоран Средић.
- Током овог засједања највише пажње смо посветили кружној раскрсници на западном транзиту јер је она једна од оних која ствара највише потешкоћа возачима. Поред овога, тражили смо да се поставе саобраћајна огледала у овом дијелу града како би се омогућило лакше скретање у главни ток саобраћајнице - казао је Средић.
Он је апеловао на све учеснике у саобраћају да на кружним токовима користе обје траке како би се повећала њихова пропусна моћ.

Evo ja im dodjeljujem medalju za doprinos bezbjednosti saobraćaja na putevima u gradu BL.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2011, 06:42 
zalosno sto apeluje tako, a ja na polaganju ucila drugacije.. i eto onda gdje se stvaraju guzve i saobracajke..

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 21:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Problem saobraćajnog čvorišta kod tvrđave Kastel u Banjaluci mogao bi biti riješen kružnim tokom, a na osnovu prijedloga odluke o izradi Regulacionog plana za ovo čvorište koji je danas usvojen u Skupštini grada Banjaluka.

Komentarišući usvojeni plan, gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović rekao je novinarima da je današnja odluka usmjerena u pravcu rasterećenja saobraćaja kod tvrđave Kastel, i podsjetio da ovaj grad trenutno ima dvije kružne raskrsnice.

"S obzirom na dosadašnja pozitivna iskustva sa kružnim tokovima, opredijelili smo se da rješenja saobraćajnih problema, gdje god to fizički prostor dozvoljava, budu kružne raskrsnice", rekao je gradonačelnik koji očekuje da će kružni tok kod tvrđave Kastel biti izgrađen ove godine.

U okviru utvrđivanja dnevnog reda, odbornici opozicije zatražili su da se dnevni red dopuni tačkom o komunalnoj situaciji, osnosno informacijom o radu zimske službe tokom prethodnih dana, što je izazvalo žučnu raspravu.

Potpredsjednik Skupštine grada Banjaluka Zdravko Josipović najavi je da će pitanje rada zimske službe u Banjaluci biti razmatrano na narednoj sjednici Skupštine grada kao posebna tačka dnevnog reda.

(Srna)

Ovo im je dobra odluka, onu raskrsnicu treba pretvoriti u kružni tok, jer je totalno nepregledna i brdovita i tamo se često dešvaju saobrćajke.

Misle da svi na njoj imaju prednost, zbog zaleta koji uzimaju iz pravaca iz kojih dolaze.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 22:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Kako tek danas kad su prije nekoliko godina odlucili da ce je praviti, a prije jedno godinu dana rekli da odlazu radove jer nema novca za to.
Nadam se da ce tada konacno asvaltirati i onih 100 metara od gradskog mosta do semafora u Mejdanu, stvarno je uzasno los taj dio.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 23:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
nije toliko los asfalt koliko oni sahtovi upadaju...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 23:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jan 2012, 13:02
Oni sahtovi su ludorija,pa ima jedno 20cm dubine.Od pekare klas do mosta je izgibija i onda se cudimo sto odlaze zglobovi,lezajevi,pucaju gume itd.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 23:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Blafe, odavno postoje planovi za kružne tokove na bulevaru i kod ETF, ali ovaj kod gradskog mosta je novost.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 23:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Meni nije, sve sto sam rekao u prethodnom postu odnosilo se na kruzni kod gradskog.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 00:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 00:57
blaf77 je napisao:
Meni nije, sve sto sam rekao u prethodnom postu odnosilo se na kruzni kod gradskog.

raskrsnica kod gradskog mosta je odavno pikirana kao "prva slijedeca" gdje ce bit radjen kruzni tok

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1650 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 83  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]