banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 22:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9470 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 474  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Feb 2014, 00:32 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
To si i mene ispitivao za SDIja.

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 00:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2004, 22:13
@Sehxor Ma može i manje da troši, samo me sramota da priznam

Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 00:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 31 Maj 2013, 00:02
Nigdje nisam spomenuo da imam Clia. Mislio sam na tvog, bila je neka slika na forumu, slikao si neku Daciu sa oznakom Q7 iz auta, a hauba bila crvena, pa sam pretpostavio da je tvoj Clio, o kojem si pisao na nekim temama. To sam naveo samo kao primjer pracenja foruma :D.

Ja sam ti vise za PSA, kao sto sam gore i naveo :wink:

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 00:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ono je bio službeni auto i ja u svom autu nisam suvozač :) Ja sam više za crna vozila, a uopšte ne patim od marke, već samo skupljam neka iskustva i znam da nebih ponovo uzeo Francuza ;)

Slika

Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 00:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Uff ode ovo predaleko..... :)
al ajmo po redu.
sto se tice crvendaca, napisao sam da je pretpostavka.... sto se tice fotke, najbolje da cu razmisljati jel tel. bio u lijevoj ili desnoj ruci. jel bila ispruzena il nije (jer u cliu ako je ispruzena ruka, lagano izadje na suprotni prozor :D).....
sto se tice marke, ja sam do sad naucio da nije bitna, svaki novi je dobar (izuzev nekih istocnih anonimusa), a na polovnjacima je bitno stanje u kom se nalaze... neko naleti na ocuvanog renoa a neko na zgazenog merca, ili obrnuto, u zavisnosti kakve si srece.

I za kraj, moram pohvaliti Clia, lijepo izgleda.
Steta sto nije nesto jace od 1.5 (pritom ne mislim nista lose), bolje bi mu "legao" na ovaj izgled.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 01:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ali baš poput NiZ-a, previše se posvjećuješ detaljima + naginješ na PSA. Vidiš, ja sam kupio Clia, samo zato što se lik koji je prodavao BMW, nije javio na telefon. Imam pare i odoh kupiti sebi neko auto. Da tako ne mislim, onda bi u životu štošta toga propustio. Ali pošto prošli put nisam kupio BMW-a, sad ozbiljno mislim da se uvalim u nešto ovakvo:
Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 01:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Koliko je suski od prilike?

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 01:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pretpostavljam da se stavke iz prve recenice smatraju manama :D.
Sve OK, postujem svacije misljenje....
Za ostatak svaka cast, samo naprijed.

PS
Necemo vise, odosmo u off, bice ujutro ribanja od strane admina :)

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 01:20 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
i ja kontam uzeti amera ako bude zdravlja i srece..

Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 01:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

@dinGospo1
Naravno :) Samo da ti kažem nešto, nemoj poštovati svačije mišljenje, ima i budala ;)

@skeva
Oko 20k do plina :)

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 07:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
orrka je napisao:
Pozdrav društvo.
Imam pitanje koje se tiče kupovine automobila, a koje me baca u "blagu" neodlučnost.
Šta mislite o BMW e46 320i 2001 g.p., cijena do registracije 8000+KM??
Kakav je za održavanje, servis (ako bi pretpostavio da ima remen kao pogon a ne lanac), ulje (dostupnost,kvalitet), registracija, možda eventualna ugradnja plina?

A muči me i trenutno godišnje doba, i njegova zadnja vuča. Jeste da je ova "zima", sada takva kakva jeste, mislim, nema neke poledice, snijega, leda ili sl. ali za buduće zime, a šta onda? Mislim, proklizavanja i tome slično, jer je vozilo koje sada imam (Opel Vectra 1.6i 1990) sa gumama zimskim od prošle godine, na samom početku zime, tj. kada je bio onaj prvi ili drugi snijeg, već bilo podobro proklizavalo.??
Nisam stručnjak po tom pitanju.
Rado bi da uzmem-kupim auto koji mogu provozati, tj. voziti, a za koji mogu biti siguran da me neće izdati kad mi bude bilo najpotrebnije (već sam imao slučaja sa dotičnom vektrom, kada sam joj već dva puta mjenjao računar, alnaser, hladnjak, a još ima podosta sitnica koje mogu biti problematični).
Hvala.

Mrzi me pisati, ali gledaj facelift modele. To jest, najmladje 2002. gp.
Obrati paznju na diferencijal.
Ulje i gorivo moze bilo kakvo. Naspi rakije, ici ce :lol:
Bolje se vozi po snijegu nego vecina auta sa prednjim pogonom.
Dosta od mene :-)

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 07:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ispravka, mladje od 2002.gp :-)

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 13:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
The_new_Statesman je napisao:
orrka je napisao:
Pozdrav društvo.
Imam pitanje koje se tiče kupovine automobila, a koje me baca u "blagu" neodlučnost.
Kakav je za održavanje, servis (ako bi pretpostavio da ima remen kao pogon a ne lanac), ulje (dostupnost,kvalitet), registracija, možda eventualna ugradnja plina?

A muči me i trenutno godišnje doba, i njegova zadnja vuča. Jeste da je ova "zima", sada takva kakva jeste, mislim, nema neke poledice, snijega, leda ili sl. ali za buduće zime, a šta onda? Mislim, proklizavanja i tome slično, jer je vozilo koje sada imam (Opel Vectra 1.6i 1990) sa gumama zimskim od prošle godine, na samom početku zime, tj. kada je bio onaj prvi ili drugi snijeg, već bilo podobro proklizavalo.??
Rado bi da uzmem-kupim auto koji mogu provozati, tj. voziti, a za koji mogu biti siguran da me neće izdati kad mi bude bilo najpotrebnije (već sam imao slučaja sa dotičnom vektrom, kada sam joj već dva puta mjenjao računar, alnaser, hladnjak, a još ima podosta sitnica koje mogu biti problematični).
Hvala.

Da se nadovezem na koleZu :)
Sve napisano stoji. Diferencijal je standardna bolja svih E46. Ne crkava diferencijal nego nosaci - kod vecine E46 (bez obzira na motor) su iscupani iz poda. Ne postoji fabricko rjesenje ovog problema, a jedino pojacanje varova i ugradnja dodatnih limova koji pojacavaju konstrukciju (problem je odavno prezvakan). A diferencijal koji dobije luft na nosacima ubrzo i mehanicki crkne - promijene se napadni uglovi zupcanika itd.
320i nije bas najdinamicniji. 325i i/ili 328i idu mnogo bolje a trose neznatno vise. Ako ti snaga nije bitna stavka onda ne obaziri paznju na ovo sto sam napisao. (318i ne ide ni niz brdo - makar subjektivno...)
Obrati paznju na velicinu feluga. E46 "ne voli" nista preko 18" a vlasnici cesto stavljaju ogromne tockove i spustaju ih u pod. Ili fabricko vjesanje, ili M-pack ili krsten coil-over (za ~1000€) - ne kupuj auto koje je neko spustio uz pomoc kineskih opruga. Vozne karakteristike se gube i auto postaje nepredvidivo.
Gume su takodje bitna stavka. Najbolje se ponasa sa cetiri jednake gume, a ne naprijed uze, ozad sire - kao sto cesto montiraju. To isto potvrdjuju i osobe koje voze E46 na stazi.
RWD se zimi vozi daleko prijatnije nego FWD ali POD OBAVEZNO na dobrim gumama. Dobra guma ne znaci da "ima sare" nego da je nova (ne starija od 3 sezone) i da je montirana na fabricke feluge sa fabrickim ET. Ne majmunisi sa stavljanjem vrece pijeska u gepek - to je sve krpljenje kurtona bodljikavom zicom...
Ako trazis "jeftino auto" preskoci BMW, a kupi nesto "provjereno" tipa Opel, VW ili sl. ;)

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 17:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bravo kolega!

P.S. 8000 KM znaci oko 2,5-3000 EUR u nabavci. Prvo, puno je to para za tako star auto. Drugo, da je taj, bas taj, icemu bio bi bar 3500-4000. Znaci, begaj.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 17:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
icobh je napisao:
Ali baš poput NiZ-a, previše se posvjećuješ detaljima + naginješ na PSA. Vidiš, ja sam kupio Clia, samo zato što se lik koji je prodavao BMW, nije javio na telefon. Imam pare i odoh kupiti sebi neko auto. Da tako ne mislim, onda bi u životu štošta toga propustio. Ali pošto prošli put nisam kupio BMW-a, sad ozbiljno mislim da se uvalim u nešto ovakvo:
Slika

Uhhh .... da je naci neki xi ili xd sa M optic-om povoljno 8) :)

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 20:48 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2012, 00:57
mirdza je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
orrka je napisao:
Pozdrav društvo.

Hvala.

Da se nadovezem na koleZu :)
Sve napisano stoji. Diferencijal je standardna bolja svih E46. Ne crkava diferencijal nego nosaci - kod vecine E46 (bez obzira na motor) su iscupani iz poda. Ne postoji fabricko rjesenje ovog problema, a jedino pojacanje varova i ugradnja dodatnih limova koji pojacavaju konstrukciju (problem je odavno prezvakan). A diferencijal koji dobije luft na nosacima ubrzo i mehanicki crkne - promijene se napadni uglovi zupcanika itd.
320i nije bas najdinamicniji. 325i i/ili 328i idu mnogo bolje a trose neznatno vise. Ako ti snaga nije bitna stavka onda ne obaziri paznju na ovo sto sam napisao. (318i ne ide ni niz brdo - makar subjektivno...)
Obrati paznju na velicinu feluga. E46 "ne voli" nista preko 18" a vlasnici cesto stavljaju ogromne tockove i spustaju ih u pod. Ili fabricko vjesanje, ili M-pack ili krsten coil-over (za ~1000€) - ne kupuj auto koje je neko spustio uz pomoc kineskih opruga. Vozne karakteristike se gube i auto postaje nepredvidivo.
Gume su takodje bitna stavka. Najbolje se ponasa sa cetiri jednake gume, a ne naprijed uze, ozad sire - kao sto cesto montiraju. To isto potvrdjuju i osobe koje voze E46 na stazi.
RWD se zimi vozi daleko prijatnije nego FWD ali POD OBAVEZNO na dobrim gumama. Dobra guma ne znaci da "ima sare" nego da je nova (ne starija od 3 sezone) i da je montirana na fabricke feluge sa fabrickim ET. Ne majmunisi sa stavljanjem vrece pijeska u gepek - to je sve krpljenje kurtona bodljikavom zicom...
Ako trazis "jeftino auto" preskoci BMW, a kupi nesto "provjereno" tipa Opel, VW ili sl. ;)

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 20:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I? Audi?

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/au ... 46279.html
:lol:

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 10 Feb 2014, 20:50, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 20:50 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2012, 00:57
Prvenstveno mislim na zimske uslove eksploatacije vozila (mada sam malčice sumnjičav glede zadnje vuče, jer, ako je suditi po video snimcima sa jutuba, onda bembara e46 ima dosta škakljivih problema, ili su u pitanju stvarno loše gume, pa on zato slabije i ide), mada računam i na vožnju ljeti. Znači da kad krenem negdje seoskom cestom zimi (gdje ima i uzbrdica i nizbrdica), da ne pomišljam na stavljanje lančića. Ali ajde recimo da je sa bembarom tipe 46 320i 2001g.p. koliko-toliko uredno (pod tim mislim mehanika, limarija, gume, elektrika, i sl.) koliko bi on koštao ugrubo u registraciji i na servisu, jer ga je nekako ipak milije vidjeti u dvorištu, nego recimo golfa, pasata, astru ili renoa, šta ja znam bembara je to. ;)( Da se neko ne osjeti uvređen ili, ne daj bože, osramoćen)

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 20:57 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
orrka je napisao:
Prvenstveno mislim na zimske uslove eksploatacije vozila (mada sam malčice sumnjičav glede zadnje vuče, jer, ako je suditi po video snimcima sa jutuba, onda bembara e46 ima dosta škakljivih problema, ili su u pitanju stvarno loše gume, pa on zato slabije i ide), mada računam i na vožnju ljeti. Znači da kad krenem negdje seoskom cestom zimi (gdje ima i uzbrdica i nizbrdica), da ne pomišljam na stavljanje lančića. Ali ajde recimo da je sa bembarom tipe 46 320i 2001g.p. koliko-toliko uredno (pod tim mislim mehanika, limarija, gume, elektrika, i sl.) koliko bi on koštao ugrubo u registraciji i na servisu, jer ga je nekako ipak milije vidjeti u dvorištu, nego recimo golfa, pasata, astru ili renoa, šta ja znam bembara je to. ;)( Da se neko ne osjeti uvređen ili, ne daj bože, osramoćen)

Samo te posmatram...

:) Što se tiče BMW-a, dobar je to auto. Ja bih ganjao nešto iz vana sa servisnom knjigom. Obavezno provjeri u servisu preko broja šasije da li je redovno održavan...

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 20:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sinko, ja sam sa bembarom prestizao kolone auta po neociscenom snijegu. Ono, mozda bi mogao biti problem da krenes sa mjesta na usponu od 10 % ali...?

Neka ti je sa srecom kod tog 2001. GP ;-) I zasto ne kompakta?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9470 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 474  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]