orrka je napisao:
Pozdrav društvo.
Imam pitanje koje se tiče kupovine automobila, a koje me baca u "blagu" neodlučnost.
Šta mislite o BMW e46 320i 2001 g.p., cijena do registracije 8000+KM??
Kakav je za održavanje, servis (ako bi pretpostavio da ima remen kao pogon a ne lanac), ulje (dostupnost,kvalitet), registracija, možda eventualna ugradnja plina?
A muči me i trenutno godišnje doba, i njegova zadnja vuča. Jeste da je ova "zima", sada takva kakva jeste, mislim, nema neke poledice, snijega, leda ili sl. ali za buduće zime, a šta onda? Mislim, proklizavanja i tome slično, jer je vozilo koje sada imam (Opel Vectra 1.6i 1990) sa gumama zimskim od prošle godine, na samom početku zime, tj. kada je bio onaj prvi ili drugi snijeg, već bilo podobro proklizavalo.??
Nisam stručnjak po tom pitanju.
Rado bi da uzmem-kupim auto koji mogu provozati, tj. voziti, a za koji mogu biti siguran da me neće izdati kad mi bude bilo najpotrebnije (već sam imao slučaja sa dotičnom vektrom, kada sam joj već dva puta mjenjao računar, alnaser, hladnjak, a još ima podosta sitnica koje mogu biti problematični).
Hvala.
e46 nije los auto ali ima svojih musica,pogotovo ova prva godista,rashladni sistem kod sestaka je takodje boljka,ekspanziona posuda,hladnjak,crijeva,vodena pumpa sve to hoce otkazati iznenada,kad ga pregrijes mozes ga baciti,taj motor i nije neka sreca,entry level sestak,hoce popiti a ne ide nista specijalno ako ti nisu bitne performanse mozda bolje da ganjas nekog cetvrtaka,jeftinije ces se voziti u konacnici...