banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 20:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3157 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 158  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Stub srama
PostPoslato: 17 Apr 2020, 14:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Drizzt je napisao:
BL nema baš sjajne uslove za bicikliste tako da svi trebaju biti na oprezu. Može se takva greška desiti svakom.
Koliko vidim stao je na parking.

Моје је мишљење да бициклистима није мјесто на 90% бањалучких улица. Значи апсолутно нема услова да се вози бицикл. Поготово није мјесто на улицама људима стајрије доби који добро не виде и не чују што додатно компликује ситуацију. Већина возача и бициклиста не знају прописе а један од њих сто је прочитао ЗОБС и зна шта смије а шта не смије да се ради у саобраћају.
Без обзира на то све не оправдава овога у фокусу јер је очигледно ко је овде крив. Стао је у Конзум а не због деде :)

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2020, 15:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Nesavjestan vozač + manje sposoban biciklista = ovo što je na snimku.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2020, 15:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
Пребрзо се возач хтио углавити у улицу, са очитом намјером да предухитри бициклисту, да скрене десно прије него бицикл почне да прелази улицу... Ипак, мало је прорачун заказао ;) Шта ли је мислио, ваљда да ће и деда да скрене десно, не знам... Пренагло пресијецање његове путање.

Сад се сјетих врло честих случајева док сам ја у улози бициклисте... Идем ја уз неку глвану улицу у коју се "улијевају" споредне... Кад, будем ја можда 5 или мало више метара пред зебру да пређем ту споредну улицу, излијеће сивоња, хоће да се укључи на главу, и кочи... Али! Стаје тик испред мене, тако да ми остаје или да ударим у њега ако не закочим нагло, или да га обиђем ИЗА аута! А знак стоп му постоји, зебра исцртана, њему прије зебре стоји линија докле треба ауто да заустави...
Некидан ми се то десило 3-4 пута, заредом на улицама у Буџаку на источном транзиту. Па јеботе! :roll: Иста ствар ми се дешава и кад сам пјешак, али онда је мање критично.

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2020, 16:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
A, to je nas mentalitet i vozacka nekultura. Izlete mi tako i kad autom idem, a tek da bicikl poštuju.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2020, 16:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Ma nije on dedu ni registrovao...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2020, 19:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Ako i jeste, garant ne bi stao.
Nema na Balkanu grada za bicikliste al eto staze ima Minhen. E al u Minkenu je problem što biciklisti ne jebu pješake ni 2% jer je staza za njih i trotoar jedan komad asfalta. Ukoliko si mu slučajno stao na stazu, slobodno možeš očekivati da te satare- upozorenje nećeš dobiti ni zvonom ni glasom.
Jbt, imali smo scenu na platou kraj nekog muzeja - ladno baja šibnu bajkom kroz nas (4 odraslih i malo dijete) bez obzira što je imao prostora da nas obiđe i da je vozio avion!
(pride mu zet švabo dobaci nešto, a kako ja ne znam švapski, pitam rodicu "jel se znaju il mu jebe mater", veli rođa- ovo drugo. Aj super, taman sam dovoljno cvrcno mučenice za takvu situaciju.)

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2020, 19:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Bome i u Esterajhu su biciklisti prao ljuti ako im ideš po traci. Mada, to mogu da shvatim. Zamisli pješaka da ide po kolovozu iako ima trotoar...
Da li se biciklisti moraju ponašati kao kreteni? Naravno da ne... :D

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2020, 19:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
A u De i At kad biciklista vozi kolovozom, da li ga onda gađaju vozači govnima kao što go rade biciklisti na pješake na njihovoj traci kad gaze?

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2020, 19:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
Vozač mora da zaobidje biciklistu sa najmanje 1m udaljenosti, uz obavezno davanje žmigavca. Generalno kod obilaženja 90% ljudi ne daje lijevi žmigavac, to je luksuz. Ovaj na snimku je debil, a takvih je mnogo.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2020, 20:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

munja.alex je napisao:
A u De i At kad biciklista vozi kolovozom, da li ga onda gađaju vozači govnima kao što go rade biciklisti na pješake na njihovoj traci kad gaze?

Ako postoji biciklistička traka i pod pretpostavkom da imaju govna pri ruci, onda svakako. Pitaj me kako znam... :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2020, 05:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Stoko balkanska ...

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2020, 07:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Na zadatu temu - zašto neki ljudi voze bicikl lijevom trakom, odnosno meni kao vozaču u susret mojom?
Učilo nas je kao male da se kao pješaci tako ponašamo u uslovima gdje nema trotoara, a takvih ulica bilo je pozamašan broj, ali van pameti je biciklom tako ići.
Čak sam vidio gospođu koja kroz kružni tok tako vozi, i ne obazire se na sviranje.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2020, 10:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Imaju neđe prekid u glavi

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2020, 10:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kojoj glavi? To ni glave nema, kamoli pameti...

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2020, 14:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
hadzidado je napisao:
Ako i jeste, garant ne bi stao.
Nema na Balkanu grada za bicikliste al eto staze ima Minhen. E al u Minkenu je problem što biciklisti ne jebu pješake ni 2% jer je staza za njih i trotoar jedan komad asfalta. Ukoliko si mu slučajno stao na stazu, slobodno možeš očekivati da te satare- upozorenje nećeš dobiti ni zvonom ni glasom.
Jbt, imali smo scenu na platou kraj nekog muzeja - ladno baja šibnu bajkom kroz nas (4 odraslih i malo dijete) bez obzira što je imao prostora da nas obiđe i da je vozio avion!
(pride mu zet švabo dobaci nešto, a kako ja ne znam švapski, pitam rodicu "jel se znaju il mu jebe mater", veli rođa- ovo drugo. Aj super, taman sam dovoljno cvrcno mučenice za takvu situaciju.)

Код нас ако пјешаци дођу на тротоар гдје има и означена бициклистичка стаза, у већини случајева ће прећи да ходају по бициклистичкој angry9: . Не знам шта је то примамљиво да привуче људе да ходају по црвеној фарби (можда х подсјећа на црвени тепих), или је у питању нека психолошка цака гдје се омађијају и пређу на бициклистички, не знам... Али заиста, некако повелик број њих вуче да оду на бициклистичку. Несвјесно ваљда. Ја се увијек трудим да ходам по пјешачкој, а кад возим, идем по бициклистичкој, просто зато што поштујем обје групе...
Сад ћете ме прозвати можда безобразним, али кад рецимо бициклом долазим с леђа некима што шећу по стази, успорим, заобиђем, све по п.с.-у, али заобиђем, уз велику количину пажње, што могу им ближе и одмах наставим бициклистичком... Можда им уђе у главу након пар таквих случајева да су на погрешној страни.

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2020, 14:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nesvjesno, da, jer se treba naviknuti na bic stazu. Ja nemam tu naviku jer u Doboju tako nešto ne postoji. 100x sam sebe uhvatio kako hodam po crvenom, a kao i svaki đentlmen koji poznaje bonton ja hodam do ulice/kolovoza, a gospođa do zgrada.
Sreća što imam naviku da pazim ko mi dolazi s leđa, a vala ni barabu od 100 kila nije pametno udarit bicom(ćelav, ružan, more bit da je neđe s Balkana pa te oće bocnut ćakijom?) .

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2020, 14:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

munja.alex je napisao:
Kojoj glavi? To ni glave nema, kamoli pameti...
Ima glavu za šišanje.
Ej, juče sam starog ošiš'o i mogu ti reći da je dobro ispalo. On zadovoljan.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2020, 16:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dok god nisi Koronu nanio, sve mu valja...

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2020, 17:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sam je zvao

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2020, 17:52 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
hadzidado je napisao:
Nesvjesno, da, jer se treba naviknuti na bic stazu. Ja nemam tu naviku jer u Doboju tako nešto ne postoji. 100x sam sebe uhvatio kako hodam po crvenom, a kao i svaki đentlmen koji poznaje bonton ja hodam do ulice/kolovoza, a gospođa do zgrada.
Sreća što imam naviku da pazim ko mi dolazi s leđa, a vala ni barabu od 100 kila nije pametno udarit bicom(ćelav, ružan, more bit da je neđe s Balkana pa te oće bocnut ćakijom?) .

:lol: :lol: :lol:

doboj ozrenska kasaba

idem "dijetu" kupit.....

:lol: :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3157 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 158  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]