Philby je napisao:
195/65R15, 205/55R16, 205/50R17.
Jedna od te tri ako nije skoro mijenjao auto.

Što se tiče tigra/rikena i ostalih jeftinih guma, valja ih zaobići. Sranje od guma pri normalnim brzinama, na veće ni ne pomišljati.
Šta bi onda rekao za one što kupuju protekt ili polovne ? Tigar je dobar za tu cijenu, kupio sam sve četri nove. Zar bi trebao da uzimam Continental ili Michelin za auto koje ne može više od 140kmh ?
hadzidado je napisao:
Philby,
Ući ćemo u raspravu ali zašto su smeće?
Pa gomila ljudi vozi Tigra, Savu, nešto od Kineza po ČITAVU godinu i, jebeš ih, živi su i dalje.
Da li su bolji Mishelin, Conti, GY, Bridgestone, Dunlop, Hankook,....od njih- jesu. I skuplji su.
Ponavljam, možeš imati najbolju gumu na svijetu ali te neće spasiti od gluposti.
Kažu:"pa kada ti zatreba, npr Conti staje 5m prije". OK, slažem se. Na testu.
U realnom životu ti neće trebati tih 5m ako obratiš pažnju na uslove na i oko puta i prilagodiš vožnju.
"al ako ti neko iskoči?" - e tada ga jebi. Tu je sve faktor: I brzina i primjećivanje i refleks i znanje i iskustvo, a najviše sreća.
Moj komšija je udario klinca jer se mali oteo ocu iz ruke i izletio sa trotoara na ulicu par metara pred auto. Kaže komšo da nije stigao trepnut! Sreća pa je vozio 20-30kmh i završilo sa iščašenjem zgloba.
Imao sam ja jedano okretanje u kružnom, dal' je bilo neko ulje ili slično, samo me odnijelo. Kao da bi mi tu pomogle bolje gume.