banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 10:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9470 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 474  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Nov 2013, 21:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Alo ico, ne raspravljam se o Citorenima. Procitaj pazljivije. I reci sta sam pogresno napisao.
I procitaj ponovo svoj prethodni post pa razmisli koliko je umjesan...

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2013, 21:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2004, 22:13
Pričaš o Citroenima konstantno, to potvrđuje tvoj prethodni post. Ja sam samo, na kvarnjaka iskoristio to što sam znao da si prije 5 dana bio kod Ace, pa danas opet. Nego, šta hoću da kažem, kao bratu, moraš naučiti prihvatiti mišljenje drugih. Barem o njima razmisliti. Kad to budeš učinio, znaćeš, jer ću te ja tad prestati zezati za Citroena. Znam ja šta je 1.5dCi, niko mi ne mora govoriti. Ali ja kažem ljudima otvoreno, Punto kog sam vozio nije me koštao 500KM za tri god. Ko bi rekao?! Pa i ti sam vožiš službeno Fiat-a i znaš da mu dušu vadite i opet ide! Zar Fiat? Znači, ima auta sem Citroena. Navikni se.

Sent from my PAP4300 DUO using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2013, 21:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I moj stari se kleo u Fiat-ovu 128cu koju je kupio 1980. novu iz Italije i Citroenov BX mu nikako nije legao iako ga je vozio od '99 do smrti, a meni je to auto bilo pregotivno. To je donekle i stvar ukusa. Meni je bitno da je udobno i da je lako upravljati, a njemu je bas bio problem sto je imao osjecaj da mu volan bjezi iz ruku jer je navikao na drugacije. Eno Damirovog Mercedesa... Vozi ga ko stigne, gdje stigne, kad stigne i auto k'o sat. Nisam ja glup ni zatucan kako si me predstavio.
Ti si uletio sa tom pricom u po rasprave o odnosu G4 i puga307. Procitaj bolje i vidjeces da ovaj put nisam pricao o tome kako je hidraulika jedna od najboljih stvari ikad ugradjenih u auto ;)

I kad vec cupamo stvari iz privatnog zivota, nismo li u kafani prije nekoliko dana pricali slicnu pricu ti, lik i ja apropo golfa sto je rodjak kupio? Znam da o ovome mislis isto sto i ja i ne znam sto me napade... Jesi li na slavi? Dobra rakija? :P

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2013, 21:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

E, rakija je extra. Zajednički nam je drug, mogao si doći. Nego, opet ti pominješ Citroena u svom postu. Vidiš da si fanatik. Jesmo pričali, nikakav problem i ja u većini stanem iza svoje priče. Ali isto tako očekujem, ni manje ni više isti stav od sagovornika. I znaš da sam u pravu. Kad sam ja slagao?

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2013, 23:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne kazem da si nesto slagao nego si promasio pricu. I malo pretjerao trolajuci me.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2013, 23:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
O kom Aci pricate, jel onaj u budzaku preko puta interexa, malo se zadje kod baraka?

@NiZ

Kolega mi je imao 407 pezo, ulozio preko 5k u njega za godinu dana, 2.0HDI... nema sta nije crklo od elektronike na tom autu, ECU, neki kontroler zmigavaca, elektronski plovak, body kompjuter, display od board kompjutera, komplet centralnih brava i ona na gepeku. Na kraju kad kad je cjelu elektroniku popravio crko automatski mjenjac pa letva volana, pa nosaci motora.... ne znam ni ja vise sta jos.

Godiste 2005, kupljen 2009 ili 2010, auto extra ocuvan bez packe na limariji, a unutrasnjost kao nov sa 135k na satu, kasnije se uspostavilo da je imao pravih 320k, ali to nije ni bitno, ono sto je bitno da je na toj kilometrazi sve pocrkalo.

Kupljen za 19k, ulozeno preko 5k i na kraju 2012 prodan za 11.5k....

A znam X ljudi koji se zale na elektroniku na 307 i nemogucnost odredjenih majstora da dijagnostikuju neke kvarove a kamali da poprave, ako mi ne vjerujes sutra se nadjemo sa likom i pokaze ti sve racune, on je isto isao kod ace nekog u budzaku pa me samo intresuje jel to taj isti.

Nemam nista protiv tvog Pezoa i znam vjerovatno da je udobniji od golf 4, niti vozim G4 niti Pezoa, samo sam pokusao istaknuti neke prednosti benzinaca u odnosu na dizele, jer i sam vozim vec skoro 3 godine common rail turbo dizela.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2013, 00:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Taj 2.0HDI u 407 je onako, 136KS, ide dobro, ali ipak je to u saradnji sa Fordom + Siemens. Znači lutrija.

@NiZ
Ja ti kažem, ali ti nikako da prihvatiš. Čim saznaš za druga auta sem Citroena, ja automatski prestanem da te zezam za Citroena. Isto tako sam ti pomenuo Gremlina, koji ima zabranu pričanja o autima u mom prisustvu. A ti si njegovo mišljenje uvažio. Sjećaš se. A to je momak koji nije mogao naći pola sata svjećice na svojoj 1.9 dCi Laguni. Toliko!

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2013, 00:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

dCi i svjecice? :roll:

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2013, 00:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Da. Ja sam rekao liku da pojma nema naći na svom autu svjećice. Nakon pola sata, vraća se i kaže meni: Pa moj auto nema svjećica. Bravo! Ali od sad imaš zabranu pričanja o autima u mom prisustvu.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2013, 01:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@Sehxor
Nije taj Aco.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2013, 20:57 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
Sehxor je napisao:
O kom Aci pricate, jel onaj u budzaku preko puta interexa, malo se zadje kod baraka?

@NiZ

Kolega mi je imao 407 pezo,

Kako se zove kolega?

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2013, 21:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Promašio si temu. Ne pričamo o Golfu SDI :p

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2013, 21:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vec si utvrdio Aco da je SDI golf najsuperiornije vozilo, sad pusti NiZa da i on malo :D

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2013, 21:42 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
Slika

@Sehxor

Da nije Rade?

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2013, 21:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nije Rade :P

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2013, 11:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
icobh je napisao:
Taj 2.0HDI u 407 je onako, 136KS, ide dobro, ali ipak je to u saradnji sa Fordom + Siemens. Znači lutrija.

HDI ili TDCI su dobri motori, e sad druga je stvar sto nasi ljudi kupuju leseve od auta koja su vani gazena pa kad ih ovde uvezu sa 137000 na satu onda sve pocne da crkava... jbg. sa polovnjacima je tako - lutrija, ali ne zbog Forda i Siemensa :) Volio bih da cujem neko iskustvo vlasnika HDI motora koji ga je kupio novog.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2013, 12:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2011, 16:41
Ajd kad vec neki pljuju pezoa da ja pohvalim svoga. :D. Imam 406 karavan 2.0 hdi, 110 ks i za ove cetiri godine koliko ga imam sam prezadovoljan autom. Mijenjao sam stabilizatore, jedan zglob i regulator pritiska goriva. Zbog price o skupoci odrzavanja samo da spomenem da sam zglob platio 130 km i imam godinu garancije na njega. Sipam vec 2 godine optima hc city ulje i sipam euro 5 na nestru i auto me nikad nije jos ostavio na cjedilu i ne razmisljam da ga prodajem jer kakva sve cudesa prodaju bog zna kakvog kvaliteta i u kakvom stanju. Eto, da se pridruzim nekima u pohvali francuza. :) I da dodam ako je bitno, kupio sam ga od prvog vlasnika u Njemackoj.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2013, 19:35 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ako auto ima FAP nemoj sipati HC City, već neko low SAPS ulje, samo ćeš sebi napraviti problem...

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2013, 19:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

To je stari FAP sistem sa aditivom, kod njega ne igra neku pretjeranu ulogu ulje. To kod novijih motora, gdje se regeneracija radi samo naftom, te zbog lošeg ulja i post injection mapa, dio nafte odlazi u karter i stvara problem.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2013, 19:52 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ne bih se baš složio, kolega je imao problema sa tim... nije džaba Peugeot propisao low SAPS ulje, a naši majstori sipaju polusintetiku...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9470 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 474  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]