banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 12:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 604 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 31  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Jan 2012, 12:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
Juce sam se malo osilio te usuo zeru benzina (cisto da mi ne rikne pumpa) 30 km tj 13l benzina.... I onda zeru plina 20 km tj oko 18l... Kakvi dizeli plindza je zakon ;)

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2012, 12:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Koliko dođe ugrubo sekvent za Peugeot 1.4?

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2012, 13:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
Veze... Al e o ti broj od lika koji je meni radio 065894532 Ilija ( mene izaslo oko 1400 al prije hmm tri godine) sad je vjerovatno jeftinije

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2012, 13:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ok fala

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2012, 20:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
nemz je napisao:
Сјећам се када је цијена барела сирове нафте прије годину или 2, на свјетском тржишту била 250$ (можда не у цент), и то је најскупља цијена у историји. На нашим пумпама у Б. Луци 1 л се плаћала 2,50 КМ.
Данас је цијена барела на Америчком тржишту око 100$, а цијена 1л дизела у Б. Луци је око 2,40 КМ.

У чему је фора, зашто плаћам тако скупо гориво, ако упоредим ове цијене барела???
Јели нас шишају као стоку, ми ћутимо и сисамо им?
Јели држава ставила од тада намете толике па је цијена оволика?
Мени није баш јасно.

Nafta nikad nije dostigla tu cijenu, od 250$, maksimalno da je isla do nekih 150$.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2012, 22:27 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
147.02 je bila najveca cijena 11 Jula 2008..sto rece Tommy nikad 250, osim ako ne citamo iste novine..

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 13:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
pale cijene goriva:)

Prikačeni fajlovi:
pale-cene-goriva.jpg
pale-cene-goriva.jpg [ 44.66 KiB | Pogledano 620 puta ]

PostPoslato: 08 Feb 2012, 14:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Samo sam cuo najavu da postoji mogucnost novog rasta :(

Sky is the limit :/

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2012, 15:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

iza utorka poskupljuje, napuniću sad još 1 pun rezervoar da izguram zimu i kupiti udobne patike za duge šetnje.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2012, 16:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
ja plin u punta ugradjujem, samo cekam da vidim ovo sta ce biti sa atestom
jel 170KM ili se vraca na 80KM

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2012, 16:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jebeni Pežo nema rupu u gepeku za rez.točak. Boca mora ici ili ispod auta što je po meni glupost, ili da ide u gepek (u koji i sad mogu stati samo 2 kese iz prodavnice)

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2012, 16:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Staviš toro bocu umjesto rezervnog točka, samo propisno obezbjediti i zaštititi odozdo.
Ili pukneš bocu u gepek i naučiš slagati stvari. :)
Drug u vw pola ubacio bocu u gepek, nisam mogao vjerovati koliko je ostalo prostora.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2012, 17:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

a to me strah kad je ispod auta da se može 100% obezbjediti.

Na sta lici to u polu, kolika je boca?

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2012, 17:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pa ni lim poda kod ostalih auta nije ništa jači, jedino što se ljudi plaše da će probiti bocu što je praktično nemoguće. Potražiću kasnije slike auta koja su potpuno smrskana u sudaru sa kamionom, a boca normalna.

A što se tiče pola ostalo je dosta mjesta, jeste da nemože trpati velike kofere i kutije i da je obaranje sjedišta postalo beskorisno. Uglavnom za cimanje po gradu i pakovanje kesa prilikom kupovine nemoj da brineš da se to složiti. Kod mene je u stojadinu bila velika boca koja je uzimala pola gepeka, ali nikako mi nije pravila problem, samo malo obratiš pažnju kad ubacuješ stvari i sve bude dobro.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2012, 17:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ok a reci mi jel mu boca smjestena uz zadnji sic? čuo sam da postoje i neke četvrtaste koje idu u gepek sa strane (vjerovatno su male zapremine)

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2012, 21:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Da, boca je uz sic cijelom dužinom. Mada ako si stalno u gradu i ako možeš često dopunjavati bocu, a postor u gepeku ti je bitan možeš uzeti neku manju.

Ovako.

Slika Slika

A možda bolje da se pozdraviš sa činjenicom da imaš gepek, i ubaciš ovako dvije boce. :D
Taman ti ostane mjesta za prvu pomoć, trougao (onaj manji), lance (kad ih izvadiš iz kutije) i par šarafcigera.

Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2012, 22:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Onda su ipak bolje rjesenje ove sto idu na mjesto tocka, ako nisu toliko problematicne.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012, 08:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
I opet...

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012, 10:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Go­ri­vo naj­skuplje u posljednjih 15 go­di­na

Na ben­zin­skim pum­pa­ma u RS li­tar go­ri­va od da­nas će bi­ti skuplji od pet do de­set fe­nin­ga, a no­ve ci­je­ne su naj­vi­še u zadnjih 15 go­di­na.
Ovo je “Gla­su Srpske” pot­vrdio pred­sje­dnik Udru­ženja uvo­zni­ka i dis­tri­bu­te­ra naf­te i naf­tnih de­ri­va­ta RS Vu­ka­šin Voj­no­vić i do­dao da je gla­vni ra­zlog za pos­kupljenje na ben­zin­skim pum­pa­ma rast ra­fi­ne­rij­skih ci­je­na.

Vo­ji­no­vić je na­gla­sio da će u pro­sje­ku go­ri­vo pos­ku­pje­ti za osam fe­nin­ga po li­tru, što će do­ves­ti do to­ga da će, na pri­mjer, na ben­zin­skim pum­pa­ma “Pe­tro­la” umjes­to do­sa­dašnjih 2,43 KM, od sa­da za li­tar go­ri­va bi­ti po­tre­bno i 2,50 ma­ra­ka.

Vo­ji­no­vić je do­dao da će, iako ci­je­ne na ben­zin­skim pum­pa­ma ju­če ni­su bi­le for­mi­ra­ne, od da­nas “evro­di­zel” ko­šta­ti od 2,45 - 2,5 ma­ra­ka, a ben­zin od 2,40 do 2,45 KM.

"Ovo pos­kupljenje do­ve­lo je do naj­vi­ših ci­je­ne go­ri­va po­sli­je ra­ta. Je­di­no su za vri­je­me ra­tnih dej­sta­va u Srpskoj bi­le ne­što vi­še ci­je­ne go­ri­va. Po­sli­je ra­ta ci­je­ne su pa­le i za li­tar go­ri­va je kra­jem 90-ih go­di­na pro­šlog vi­je­ka bi­lo po­tre­bno iz­dvo­ji­ti od 0,70 do 0,80 ma­ra­ka, ali je od ta­da pri­mje­tan stal­ni trend ras­ta na ben­zin­skim pum­pa­ma", rekao je Vo­ji­no­vić.

On je na­gla­sio je da će pre­ma pro­gno­za­ma i de­ša­vanjima u svi­je­tu ci­je­ne go­ri­va u idu­ćem pe­ri­odu ima­ti trend bržeg ras­ta.

"Ako se nas­ta­vi ne­po­voljna si­tu­aci­ja i dalji rast ci­je­na u ra­fi­ne­ri­ja­ma, ci­je­na li­tre go­ri­va u idu­ćem mje­se­cu u Srpskoj će dos­ti­ći i tri mar­ke", re­kao je Voj­no­vić.

Pred­sje­dnik Udru­ženja vla­sni­ka ben­zin­skih pum­pi RS Vo­jin Mi­tro­vić na­po­me­nuo je da je za ben­zin pret­ho­dnih da­na tre­ba­lo iz­dvo­ji­ti od 2,28 do 2,35 KM, dok je li­tar evro­di­ze­la ko­štao od 2,30 i 2,45 KM.

"Go­ri­vo je pos­ku­pje­lo i po­čet­kom fe­bru­ara, ka­da su ci­je­ne na pum­pa­ma u RS u pro­sje­ku sko­či­le izme­đu pet i osam fe­nin­ga", re­kli su u ovom udru­ženju.

U Po­kre­tu po­tro­ša­ča RS ka­za­li su da je pos­kupljenje na ben­zin­skim pum­pa­ma neo­prav­da­no, te da bi stal­ni rast ci­je­na go­ri­va mo­gao za so­bom po­vu­ći ta­las pos­kupljenja ži­vo­tnih na­mir­ni­ca.

"Ka­da ci­je­ne go­ri­va u svi­je­tu pa­da­ju, na ben­zin­skim pum­pa­ma u Srpskoj se ne mi­jenjaju, a dok se pri­mi­je­ti bla­gi rast ci­je­na naf­ta­ši for­mi­ra­ju odmah vi­še cje­no­vni­ke svih vrsta go­ri­va", re­kli su u Po­kre­tu po­tro­ša­ča RS.

Inače, si­ro­va naf­ta ju­če je u Njujor­ku po­jef­ti­ni­la i sa­da ba­rel ko­šta ne­što vi­še od 100 do­la­ra.

Za­li­he naf­te u SAD ras­tu, što uka­zu­je na to da je tražnja i dalje sla­ba, a trgov­ci oče­ku­ju da Ame­ri­čki in­sti­tut za naf­tu i sta­tis­ti­čka slu­žba ame­ri­čkog Mi­nis­tar­stva ener­ge­ti­ke da­nas obja­vi iz­vje­štaj o za­li­ha­ma “te­čnog zla­ta” u SAD za pro­šlu se­dmi­cu.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012, 11:03 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Nov 2010, 18:06
E moj Hitleru, da se ti nama opet vratiš...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 604 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 31  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]