Hmmm.... aj probaj ponovo.

(drugim rijecima, poslusaj tatu...

) M+S, kao sto si i rekao, zaista stoji za mud & snow, ali je ova oznaka uvedena za LJETNE gume, ciji materijal / profil dozvoljava voznju u zimskim uslovima. Dakle, zaista, M+S JESU za ljeto i zimu. Inace, sinonom za M+S gume je "All-Season" (iliti "sva (4) godisnja doba"...).
Da ne bjezimo off-topic, da dodam nekoliko bisera koji ranije nisu spomenuti... Naprosto OBOZAVAM one trouglaste zastavice, najcesce sa bojama ex-Yu fudbalskih klubova (i, najcesce, Crvena Zvezda, i Partizan...), a posebno me odusevljavaju likovi kojima nije dovoljna jedna, na retrovizoru, nego drzi jos SEDAM, pod zadnjim staklom...

Nevjerovatno mi je da niko nije spomenuo 6 pari maglenki, montiranih na prednji branik (kao da ce u lov na jelene sa kolima, jebote!

), koje isti NIKAD (ili gotovo nikad...) ne koriste... Jos nekoliko stvari mi zaista BODU OCI u/na kolima - oni blokcici sto se zalijepe na instrument tablu (kako cesto piskaras dok vozis??), ili JEBENI KOMPAS na instrument tabli (ejjjj!!!!! Camel Trophy?

), kojekakve kreativne naljepnice po gepeku, zadnjem staklu, zadnjem braniku, ukljucujuci i drzavne naljepnice - recimo BiH, ili SiCG

- na autima koja su u takvom stanju ('82 Stojadin...

) da legalno ne mogu napustiti ni svoju opstinu - smijes ga voziti samo gdje poznajes policiju...

Mnogi ce se sjetiti (jer toga odavno nema za kupiti...

) onih sarafica za ucvrscivanje tablica, sa reflektivnim "macijim okom" (ZASTO????

), ili naljepnica "ZASTAVA", ili "YUGO" na sofersajbnama (da ne procitas - nebi znao...

), ili oni spojlercici na brisacima (valjda za velike brzine???), jastucici pod zadnjim staklom, ventilatorcici na instrument tabli, .... ma mogao bi ovako u besvjest da nabrajam...