banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 13:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 82 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2004, 14:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
kefalo je napisao:
1.koja je najveca brzina koju ste ostvarili autom?
2.koja je najveca brzina pri kojoj vas je zaustavio policajac?
3.da li ste IKADA pretekli vozilo na punoj liniji, ili poceli ili zavrsili preticanje?
4.da li ste ikada prosli na crveno?

1. 190-200 na autoputu u Italiji / Cro
2. 64km/h na ogranicenju 50
3. Nisam siguran, mozda da sam obishao neki traktor ili nesto sto je stojalo na cesti. Preticao .. skoro nikad (ne sjecam se)
4. Da

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2004, 14:37 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 24 Avg 2003, 07:38
Vmax=170 km/h - Autoput
Najveca brzina pri kojoj me je policija zaustavila je 80 km/h na putu gdje je ogranicenje 80 km/h :) To se desilo bas sinoc, preticao sam nekog sporaca sto je isao 50-60, regularno sve, ali batice se ponadale da sam prekoracio brzinu pa su brze bolje ispruzili lizalo prije nego sto su i ocitali brzinu na radaru :lol:
Zamislie njihovog uzasa kad su prisli autu i vidjeli me da se odvezujem :lol:
Punu liniju gazim samo zbog stvari koji se krecu brzinom ispod 30 km/h.
Crveno sam presao na polaganju jer su bas to vece po prvi put nakon rata ukljucili semafore u gradu :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2004, 14:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
a jeste ko ose skocili na covjeka :o

nije vam se nikad desilo da preticete preko pune linije?? Meni jeste pa sta??
Nikad niko nije vozio brzinom vecom od dozvoljene?? Ja jesam. Nekad platim kaznu, nekad ugledam radar pa na vrijeme zakocim??
Sve dok ne ugrozavam saobracaj dobro je.
Prosle sedmice sam isla na ADAC siguronosni test. Super stvar i toplo bih preporucila svima koji su u inostranstvu da tako nesto odrade. Kurs traje citav dan. Na poligonu sa "zaledjenom" povrsinom, djelimicno zaledjenom, krivinama itd itd..... Sve u svemu bila sam jedna od rijetkih koja se perfekt snalazila u svim situacijama. A bilo je i tipova koji imaju vozacku po 20 god ali kome su se auta okretala kao na luna parku :o . NIje mjerilo ko koliko dugo vozi, nego kako vozi.
Meni licno je najveci problem kad krenem nocu za Bl pa me uhvati spavanjac oko 3h a ne staje mi se nigdje. Opet mi je i to laksa solucija nego da vozim po danu i da stajem svakih par sati zbog maloga.

Elem da odgovorim na pitanja;

1. 220 km/h na auto putu ( gradska nekad i 100 gdje dozvoljavaju prilike)
2. radar me slikao na 170 km/h a ogranicenje je bilo 100km/h autoput ( na svu srecu ili im je film bio prazan ili nisu mogli da prepoznaju tablice :wink: )
3. naravno da jesam ( vecinom u Sloveniji )
4. neki dan sam prozujala kroz crveno jer sam se zapricala i nisam uopste skontala crveno :o . Na srecu nije neka frekventna raskrsnica tj jednosmjerna je. Inace nemam obicaj da prolazim kroz crveno al mi je zato zuto omiljena boja :lol:

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2004, 14:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
naravno da dodam gas jer je i dalje zeleno!!!! trepcuce zeleno sluzi bash da bi se i proslo na vrijeme tj da bi se procjenila situacija da li se moze proci ili ne... nego da se odjenom pri brzini 60km/h upali zuto a ti 5m od zebre pa niti stati niti proci!!! kod vas mozda jeste bezveze jer imate zeleni val pa nema sanse kad jednom krenes da te zakaci crveno... a kod nas je prava rijetkost ako te zakaci zeleno!

Citiraj:
Naime u Svedskoj su poceli da i trake na obicnijim putevima (izmedju mijesta, naravno) odvajaju "zicom".
Putevi su takvi da se u jednom pravcu smijenjuju jedna i dvije trake (ca 2-3 km). Znaci moguce prestizati samo na dozvoljenim dionicama, dionicama s dvije trake. Nema problema. Ogranicenje je 90 km/h ali skoro svi voze brze (100-110 bez problema).

vidis kod nas je problem jer ljudi uglavnom voze ispod ogranicenja... nije malo takvih... sta bi se kod vas desilo da se jedan takav nadje u koloni?????? svi bi POPIZDILI nemoguce ga je zaobici a vozi 60, ogranicenje 90....

ehh fino odgovorili ste...
sad mi recite sta je opasnije
voziti 170km/h ili preticati na punoj liniji a pravac pregledan dio puta?
zasto niko nije napisao koja je max brzina na obicnom regionalnom putu???
Citiraj:
Punu liniju gazim samo zbog stvari koji se krecu brzinom ispod 30 km/h.
ovo je krsenje zakona isto kao sto ga i ja krsim ;) nema razlike

obilazenje na punoj liniji je takodje prekrsaj

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2004, 15:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hvala bogu da je neko stao u moju odbranu ;)

razlika izmedju mene i ostalih je u tome sto ja svjesno krsim zakon i ne stidim se toga... ali pri tome pazim na bezbjednost!! dok drugi isto krse zakon... ali kritikuju mene zato sto ja to priznajem i kazem svima... ne zelim da se pravdam svako ko prekrsi zakon je kriv... i samo treba policija da ga zaustavi... ali mene rijetko kad da zaustavi jer samo toliko na cesti da znam svako mjesto gdje stoje i kad, u koliko sati... pa se na tim dionicama puta od 500m malo cuvam ;) a onda cim ih prodjem opet po svome :P

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2004, 15:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

cuj kefalo, nije da ja tebe branim kao sto ne branim ni sebe ali mi dosta super savrsenih forumasa koji samo kritikuju a ne gledaju sebe ( nema sad ljutis :lol: ) i svoje greske. Svi mi ucinimo ponekad gresku. Probudis se kasnije, mrzovoljan, neko gnjavi ispred tebe obidjes ga, zuris, frka i htio ili ne napravis neku ludoriju. Ko to nije nikad uradio nek mi se javi ( ne vaze se pocetnici vozaci :P )

Imam prilike, cesto, da gledam te TV reportaze i ima sta i da se vidi :o
Vecinom svi imamo neka luda brza kola, vremena sve manje, a mi sve vise nervozni... mala nepaznja i buuuuum.
Ja sam ofanzivan vozac, volim brzinu ali i sigurnost. Nerviraju me oni sto voze "jaja" u gepeku, nerviraju me oni koji striktno voze lijevom stranom i drze se ogranicenja iako im je desna prazna....
Sve u svemu, ima tu mnogo stvari ... al brate, nek svako gleda za sebe i nek ne osudjuje :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2004, 16:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

- Postoje saobracajni propisi da bi se postovali.
- Postoje sigurni vozaci ko si sigurni u svoju voznju i nikad ne grijese.
- Dovoljna je jedna nepaznja i da te vishe nema ili da ubijes nekoga?

Je'l treba podvlaciti pojedine rijeci kako bi se istakao njihov znacaj?? Da li treba nekome da se desi nesto navedenom u poslednjem redu da posumnja u svoju sigurnost ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2004, 19:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
kefalo je napisao:
gipsy a na zuto?? ;)

uglavnom kocim kad je vec 2 trepcuce zeleno (inace trepce 3 puta), isto i na zuto naravno. :wink:

OSIM , kada je klizavo zbog snijega , ledene kishe ili leda, jer tada je apsurd kociti, tj, i da uspijem ja zakociti onaj iza nece pa ce me udariti u guzu ccccc :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2004, 19:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

inace sto jako ne volim na nashim putevima recimo magistralni put i recimo ogranicenje 80km/h i auti ide 40-50 km/h i iza njega se napravi cijela kolona, i sada je taj momcina ubijedjen da SUPER vozi, a ustvari nije ni svjestan koliko ugrozava saobracaj, jer se stvara kolona, pocinju preticanja, makazice ..ma uzas jedan..mrzim te sto kilaju tamo gdje nema potrebe...

takodje, nema kilave voznje po velikim gradovima...ili vozi i upadni u shemu ili bjezi odatle :lol: ... recimo voznja po BG je za mene lud'lo, ne mozes se spushtati se ispod 40-50 km/h ,pazi na prestrojavanja, ubacuj se, ludilo , frka, max koncentracija, oci sirom otvoreneeee .... 8)

svaka spora voznja u takvim uslovima tu samo stavara guzvu i kolaps...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2004, 02:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hehehe obozavam bg... jedino sto neznam dovoljno grad ali u saobracaju sam tata ;)

kad sam prvi put vozio u bg... skenjo sam se na rotoru(kruznom) ali kad jednom prodjes onda je sve ok! u velikom gradu nema izvinite, samo gas i bjezi ubacuj se... pretici! znaju ljudi da voze...
ja se zabezeknem kako neke zene u bg voze... 10x bolje od pola muskaraca u BL!!!

kultura u saobracaju nije samo postivanje propisa! to je cak najmanji faktor kulture jednog vozaca! ima drugih puno precih... samo sto to kratkovidi ljudi ne vide pa misle da ako voze po zakonu da su ucinili svijetu veliku uslugu... a zapravo bi je ucinili da ne sjedaju za volan!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2004, 14:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

kefalo je napisao:
ja se zabezeknem kako neke zene u bg voze... 10x bolje od pola muskaraca u BL!!!

par puta me u Bg vozila jedna zena , inace vozi SAAB (btw. nasha Svedjanka :) ), ludje voznje u svom zivotu nisam imala...jest da je auto dobro..... al sto ona vozi, ja sam se naumirala straha :o :o ali ipak teta je stjuardesa cijeli zivot i sigurno je to razlog sto 'ulijece' i ne pusta papucicu gasa :lol: :lol:

kad smo kod nekulture....
inace kad naidjem na pjeshacki, uglavnom stanem i pustim pjeshake ako su angazili obavezno, a desi se da stanem da prodje a pjeshak mene pusta kao :lol: meni je to nekultura od strane tog pjeshaka... covjece vec sam stala a ti mene pustas... i obavezno ga antjeram da on prvi prodje :lol: :lol:
to isto kao da ti neko vrati poklon heheh :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2004, 15:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

misko ne cjepidlaci :roll:
niko nije rekao da se saobracaj treba ugrozavati. Nijedno pravilo nisi nikad prekrsio???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2004, 18:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

indijanka je napisao:
misko ne cjepidlaci :roll:
niko nije rekao da se saobracaj treba ugrozavati. Nijedno pravilo nisi nikad prekrsio???

Ne postoje SIGURNI vozaci !!! I najbolji grijese. Je'l treba da se povrijedis, ostanes invalid, ubijes nekoga u svom autu, ubijes nekoga u drugom autu, ubijes nekoga na cesti da bi SHVATILA a?

Jesam, prekrshio sam, ali se trudim da to ne cinim ili da ucinim ako BAS BAS moram (da li postoje takve situacije ?? ).
Mozda sam 2-3 puta u zivotu preshao preko pune crte i 2 puta proshao kroz crveno. A ne STALNO !!!
A vjeruj da u zadnje 2 godine nisam ni jednom nekih od ti prekrsaja napravio.
Razlozi poput "nervoze", "nestrpljenja", "zurba" su NEOPRAVDANI !!!
Kad napravis nesrecu nema opravdanja !!

Ma svako vozi kako hoce, njegova je stvar, samo nek mi niko ne kaze "zao momka / cure.. mlad bio , poginuo ... ako je krshio propise i nastradao"...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2004, 22:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

u sustini mislim da treba biti jako oprezan i ici tehnikom umjerene i sigurne voznje..jer tako ces brze stici ako kostantno drzih 80 km/ h recimo, nego neko ko se krece malo 50km/h pa onda 150 km/h :roll:

Poslednji put menjao simplicity dana 29 Jan 2004, 17:59, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2004, 02:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
u sustini mislim da treba biti jako oprezan i ici tehnikom umjerene i sigurne voznje..jer tako ces brze stici ako kostantno drzih 80 km/ h recimo, nego neko ko se krece malo 50km/h pa onda 150 km/h

dobar kont za zenu vozaca ;)

p.s.
nemam nista protiv zena vozaca... vec samo protiv losih vozaca ;) a to su uglavnom zene :P

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2004, 10:45 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Niko ovdje ne popuje drugom.
Svako zastupa svoje stavove, a cinjenica je da pravila postoje.
Postoji i izreka pravila su da se krse, samo u saobracaju su kobne posljedice.
Na cestama je anarhija, vlada pravo veceg i jaceg. ISTINA.
U posljednjih 10-ak godina auta su vece i jaca. Dzipovi, kombi i polukombi (auta sa sedam mijesta) - sve cesci.
Zasto - pa svi misle na sigurnost, komfor - a neki i da se malo pokazu.
E u takvoj dzungli jos se i ne pridrzavati pravila ..... jednako je katastrofi.

Ne bih ovdje o voznji autocestama ... brzinama od 150-200 km/h na odvojenim trakama .... vec upravo o onoj svakodnevnoj gradskoj voznji, ili recimo voznji onih "FINIM" preglednim i kvalitetnim i sirokim putovima po Bosni.
Cemu pricati o voznji autobanom kroz Njemacku - i porediti to sa voznjom do Okucana.
Cemu porediti auta koja se voze po NJemackoj i auta u Bosni.

Nije isto voziti 20-30 km/h brze na putu s tri-cetiri trake i kroz Tijesno, recimo.
Zasto PICITI 80-100 kroz Borik, kad ima 5 raskrsnica, 10 pjesackih prelaza, 10 kafana , skole i obdaniste (da ne spominjem) ...
Koliko li je samo ljudi pregazeno na pjesackim prelazima?
Ja sam pokusao reci (igrom slucaja obracao sam se kefalu) da svi imaju razlog iz kojeg sjedaju za volan, svi imaju (bar misle da imaju) razloga za zurbu, svi grijese (ali ne svi svjesno) i da nam nije nikakvo opravdanje reci JA NE MOGU DRUGACIJE PLANIRATI.
KAKO NE MOZES ?????
Jedino sto ne bi trebao je - planirati preci put od 800 km za 5,6, ili 8 sati, jer ti ono mozes voziti 20-30 km brze od dozvoljenog. Ti to unaprijed planiras.
A te price - dobro poznavanje puta, gazenje pune "na dobro vidljivim" dijelovima puta (bas kao da se pune tu postavljaju) , siguran sam pa vozim brze (a pojma nemas kako ta tvoja brzina, "ljepljenje za goozu (odstojanje od 1-2 metra)" na recimo 80 km na sat, prestizanja i slicno uticu na one ispred i iza tebe) ... itd. to su price za malu djecu.
Kad svi budu svjesni da ceste nisu nicije privatno vlasnistvo - bit ce bolje.

Mislim da se podrazumijeva - da se ja ovdje ne obracam nikome licno.

Jedna od stvari koja mi smeta - kod nas je sto se djeca vozaju ne vezana, mala djeca se nosaju u narucjima ili leze po sicu iako postoje stolice za sve uzraste.O onim 3-godisnjacima koji skakucu izmedju siceva u toku voznje ni nebih. Znam da sve kosta ali i to jedan "mali" dio koji samo govori da ne mislimo na sve ucesnike u saobracaju (pa cak ni kad su "igrom slucaja" nasa djeca).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2004, 11:11 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 24 Avg 2003, 07:38
EZAN je napisao jedan mnogo dobar tekst. Svaka cast!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2004, 11:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

u pravu si za voznju po BL i suludim brzinama :roll:

vjeruj mi da mi treba dobrih 5 dana da se prilagodim voznji dole 8)

nas narod je zivcan, nekulturan i nevaspitan ( a vi sad skocite na mene :P )

da se mene pita ja bi skoro citavu BL oznacila zonom 30 :wink: jer ne vidim koje ceste su pogodne za razvijanje vece brzine...

kefalo sto se tice zena vozaca... samo izaberi cestu pa cemo na ljeto da vidimo ko je los a ko losiji :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2004, 12:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Nov 2002, 12:58
Pravila, poštovati pravila to je zakon .Pred rat sam polozio ,poslije rata vozio sam za osce ,pa hendikep internacional i irc .Sad u firmi imam službenu škodu feliciu posao mi je često vezan za teren tako da puno putujem .Iz mog iskustva najgore su kolone ,poledica, alkohol i najčešće neprilagođena brzina .Moja vožnja je strogo prilagođena uslovima na cesti i od toga striktno zavisi .Brzina da ali do granica kontrole ,često iz sigurnosti preteknem cijelu kolonu ili propustim jahace .Voziti brzo je zarazno i čovjek zna nekad da izgubi mjeru a to može biti fatalno .Imao sam tri udesa jedan sa totalnom štetom i dva sa većim oštećenjima i lakše povrijedjenim .U dva apsolutno nisam kriv i gledao sam na retrovizoru kako mi se frajer zabija u zadnji dio službenog auta ,jednom se frajer zabio u desni kraj i totalno mi rasuo auto ,treći put sam usljed neprilagodjene vožnje izletio s ceste i dobro se karambolirao .Ništa strašnije nema nego kad vidiš da će te udariti ili da ćeš izletjeti a nemožeš ništa da učiniš ti dijelići sekeunde su veoma zeznuti ko ih je preživio zna o čemu govorim.Ovi dogadjaji su puno uticali na moj način vožnje ,obično pratim šta radi onaj ispred i onaj iza mene i kakva je cesta od toga zavisi da li cu preteć propustit itd.Punu nikad ne presjecam odnosno vrlo rijetko u nekim iznimnin situacijam .Pre4sjecanje pune po meni je najveći prekršaj i ne treba ga činit jer može preći u naviku .Svima bi preporučio oprez !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2004, 12:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

kefalo je napisao:
nemam nista protiv zena vozaca... vec samo protiv losih vozaca ;) a to su uglavnom zene :P

cccccccccccccccccccc :evil:
tipicno muski 8)

loshi vozaci su neke zene i neki muskarci..nema razlike.... :wink:

pishes da ides na duge relacije? kakve to ture bacash i cime? :wink: :P

i savjet jedan kao malo starija od tebe 8) :
nemoj nikad smatrati da se extra iskusan vozac, jer iskustvo se stice godinama....sa svojim godinama ne mozesh reci da si extra iskusan kao ni ja(6 godina voznje)bez obzira na broj predjenih km ...covjek sto je stariji, sve je vishe sigurniji u sebe i mnoge stavri radi stalozenije...
to je tako u mnogim stvarim ne samo u saobracaju :wink:

mozda mladji imaju malo brze reflexe, brze adrenalin skace , ali godine voznje su jednino iskustvo..... :wink:
recimo moju staru zaustavi neki dan drot i pita je zasto se nije vezala, kad je otvorio vozacku..kaze gospodjo precu preko ovoga samo iz raloga sto ste polozili vozacki prije nego sto sam se ja rodio... :lol:

taman posla npr. da ja (iako sam dosta sigurna i samouvjerena u voznji, i da kucnem fala bogu, nisam imala nikakvih exscesa u putu i autu) i da ja solim pamet i naturam svoje misljenje svom starom koji ima vozacku 40 godina.... :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 82 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]