<Enter_name> je napisao:
Ljudi su pristrani. Tačka. Ja vozim švabu, ali u firmi imam svega i svačega. Prvo auto koje sam vozio je Toyota Hilux, nikad prežaljena. I ne bih generalizovao, nema najboljeg, već svaki ima nešto svoje. Švabo je tvrd i precizan, nudi dovoljno povratnih informacija na volanu za finu vožnju. Francuz je udoban i bezosjećajan. Japanac je bliži švabi nego francuzu... i opet, ne upadaju sve švabe u ovu kategorizaciju švaba, kao ni fracuzi...
Amin.
Mr.Magistar je napisao:
Izgled, brzina, izdrzljivost, preciznost, pouzdanost ... C5 izgleda fino ali audi izgleda puuuno bolje. O brzini msm da ne treba da pisem (nadam se). Ja sam sa svojom a4 2003 god. Presao 600 000 km . Tacnije 450 000 sam ja presao a bilo je 150 000 kad sam ga uzeo. Da ti ne pisem kuda sam ga vozio sve ... Presao sam BiH uzduz i poprijeko i ne mislim na klasicne puteve BL-Sarajevo itd. Vozio sam ga kao da je sumski traktor. On i dan danas ide kao sat ...( slucajno sam se sreo sa osobom kome sam ga prodao. I on je sa njim prezadovoljan) Ako c5 prodje kuda je moj audi prosao ja kupujem strik i dolazim tu u BL da se pred Bosku vjesam ... Kada uzmes mjenjac u ruku i zadjes negdje u neki kanjon pa krenes saltati ... Zna se sta je svabo sto se toga tice. (msm da Audi ima najprecizniji mjenjac od njih) Sa Audijem bih slobodno krenuo na put oko svijeta bez razmisljanja a sa c5-icom tesko .. Presao bih 2-3000 km i nesto bi mu riknulo imam takav osjecaj .... Sve je to stvar ukusa na kraju krajeva. Ali msm da je smjesno porediti ta 2 suta po pitanju kvaliteta ... Ima ona ko ne zna sta je dobro zna sta je skupo ...
Danas sam cekao na Bajakovu nekih 1.5h, sa dignutim haubama kraj puta ostala tri BMW-a i jedna A6-ica. Svabo je too... Ne kazem da su krsevi, ali dizati ih u nebesa je smjesno. Mnogi su se opekli na pouzdanosti Audi-a, a ti pises kao da je RR. Jedino sto si donekle pogodio za mjenjac...
Mr.Magistar je napisao:
Upravo to .. znam puno ljudi koji me ubjedjuju da je bolje kupiti nekog citroena, pezoa ili nesto deseto jer imaju ta auta

Ubjedjuju me da je bolje od njemca :S U ovom slucaju audija ... Dok im ne dam kljuceve .. Reko evo prijatelju provozaj se sa ovim pa mi javi ... Izlaze iz auta i govore " Jbg i nije los" Ono u fazonu mogu li jos jedan krug ... Kad sjednes u Audija i provozas ga znaces o cemu pricam. I ne mislim da ga curiknes naprijed nazad ... Po tome bi rekao i da je fico masina i po. ( i jeste da budemo realni

) Vozaj ga barem jedno 15-ak min. onda sjedni u neki citroen ili toyotu :S il sta ti ja znam pa mi reci sta je bolje ... Ako ti je i nakon toga citoren bolji onda ga jebi ... Onda audi i nije za tebe ... Ne samo audi i ostala malo zesca auta

Citajuci tvoje postove mogu reci da je Audi bas za tebe

I za kraj vezano za temu, CC ili A4.... A4 definitivno... enterijer, izolacija, dosta vece medjuos. rastojanje (koje vuce neke druge stvari), imidz, meni licno i izgled... jednostavno bolji automobil.