banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 03:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Mar 2014, 10:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
Ne vidim zasto je to problem. Nagledao sam se milion biciklista po tramvajima. Istina ne zbog ljenosti vec zbog loseg vremena. Koliko puta je mene kisa uhvatila na biciklu i tad udjem u tramvaj.

Smatram da je jedan od najvecih mana naseg grada nepostojanje biciklistickih staza i biciklisticke kulture.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2014, 10:24 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
I nedostatak tramvaja.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2014, 10:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
:lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2014, 10:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ratko u kom si gradu vidio da sva ulica ima odvojenu biciklisticku stazu?

A zbog zbog sveopste nekulture ljudi koji voze bicikle ne treba dozvoliti ulaz u sredstva javnog prevoza.

Zasto bi se neko ko nema mogucnosti da ide biciklom naguravao u autobusu sa mojim bajsom?
Da ne pricam o gomili ostecena koja nastaju na autobusima.

Tako bi i Brale drugu pjesmu pjevao da je autobus njegov i kada mora platiti puklo staklo ili izderano sjediste. A sigurnost putnika necu ni pominjati.

Mada postoji kompromis, mada ce to tesko prihvati biciklisticka plava i nobl krv. A to je da se bicikli odlazu u bunker busa. Ili da svaki autobus ima pak treger pozadi za bicikle.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2014, 18:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
_зока je napisao:
WinstonWolfe je napisao:
Ја против тога немам ништа, ако се плати карта за бицикл. Иако некад нема мјеста ни за путнике. Ја сам људе који уносе бицикле у трамвај или воз у Холандији виђао масовно. Додуше, код њих је бицикл глава куће.

Međugradski ili gradski?

И градски и међуградски. Код њих је то нормално јер они сви, али буквално сви возе бицикле.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2014, 18:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
ova tema je mogla komotno na CiD, zato sto je ZOBS jasan, pjesak je lice koje gura djecija kolica, koje se vozi na rolerima, koje gura biciklo pored sebe, koje se vozi u invalidskim kolicima, vozaci znaju ove definicije, ja to zbog neupucenih, ovo pisem kako ih zakon vidi, tako da biciklisti imaju pravo, ali nije moralno, a ni fer

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2014, 18:32 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Danas dva frajera na trkaćim biciklima, između pola četiri i četiri, jedan u opremi BSK-a, drugi u trenerci crnoj. Voze cestom od Lesnine ka Merkatoru iako cijelom dužinom ima staza za bicikliste, na semaforu kod Olimpijskih pobjedika prođoše kroz crveno (ne preko pješačkog nego baš kolovozom). Meni došlo da ih u prolazu zakačim autom. Neko kad ih pogazi biće kriv kao da je pregazio odgovornog učesnika u saobraćaju.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2014, 19:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Nema kod nas kazni pa nema ni kulture. Zbog takvih i postoje zakoni. Normalnim ljudima ne trebaju.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2014, 19:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
gavranpero je napisao:
Slazem se, ali za to je kriv grad (pa i biciklisti), jer nema izgradjenu infrastrukturu. Ja recimo vozim trotoarom, ali kad je mnogo pjesaka, silazim na cestu. Jedna stvar koja me takodje nervira su kontejneri pored ili na trotoaru oko kojih uvijek ima stakla, a niko ili sasvim slabo se ocisti.

Po zakonu o bezbjednosti saobracaja bicikl se smije voziti biciklistickom stazom u smijeru saobracaja ili ako iste nema na konkretnoj saobracajnici bicikl se mora voziti kolovozom uz desnu ivicu, opet u smijeru saobracaja. Voznja po trotoaru nije dozvoljena. Retarde koji voze bicikl po trotoaru bih skidao bejzbol palicama... Ako vec vozis bicikl vozi ga ko covjek, ako nemas uslova da ga vozis onda sjasi i pjesaci trotoarom dok se ne stvore uslovi. Masu puta hodajuci kroz grad vidjam bicikliste po trotoaru koji jure kroz masu... neshvatljivo....

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2014, 19:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zna se ko održava red što se tiče saobraćaja. Trebali bi praviti neke akcije da informišu bicikliste o njihovim obavezama. Ja nisam znao za ovo o vožnji po trotuaru. Kad sam vozio bic informacije nisu bile tako dostupne kao danas :D

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2014, 19:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
To ti nije amnestija za nepostivanje zakona ;) A i logicno je da se bicikl vozi po cesti - brze, lakse i prakticnije... ne mogu shvatiti kako se ovima sto voze po trotoarima da nabijati na ivicnjake i zaobilaziti kontenjere i pjesake... cemu onda bicikl, fino sjasi i uzivaj u setnji. Trebali bi jos djecu u osnovnoj skoli uciti o osnovama ponasanja u saobracaju jer mnogi ti klinci vozaju bicikle i one prdavce skutere a pojma nemaju o saobracaju...

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2014, 19:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
epek je napisao:
Trebali bi jos djecu u osnovnoj skoli uciti o osnovama ponasanja u saobracaju jer mnogi ti klinci vozaju bicikle i one prdavce skutere a pojma nemaju o saobracaju...

Ovdje je i to dio OS obrazovanja :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2014, 19:41 
U inostranstvu se bogami vozi po trotoaru, najnormalnije...ali ce ti 99 posto vozaca bicikla reci "danke" kada mu se smaknes da moze proci trotoarom i nisu ruljci kao kod nas, tj. normalno voze biciklo pazeci na druge ucesnike...

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2014, 19:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I ovdje je, samo što nije obavezan dio.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2014, 19:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Milan je napisao:
U inostranstvu se bogami vozi po trotoaru, najnormalnije...ali ce ti 99 posto vozaca bicikla reci "danke" kada mu se smaknes da moze proci trotoarom i nisu ruljci kao kod nas, tj. normalno voze biciklo pazeci na druge ucesnike...

Tensa, trotoar je podijeljen na pjesacku i biciklisticku zonu :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2014, 19:46 
Ne uvijek, mislim na ove zavucenije ulicice...mada jeste uglavnom tako kod glavnih cesti...

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2014, 21:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Milan je napisao:
Ne uvijek, mislim na ove zavucenije ulicice...mada jeste uglavnom tako kod glavnih cesti...

Po trotoaru je zabranjeno voziti.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 00:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Gledam prije neki dan dva kralja piče trotoarom kod kasarne Vrbas, a tamo ima staza za bicikliste :lol:
Naravno, niti jedan pješak nije bio na biciklističkoj stazi.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 06:08 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
Kod nas kad bi bajo ucero ponija u 13ku ispeglao bi mu sofer ledja montiracem bio bi kriv ko guvernal

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 16:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Kultura, ta rijec je toliko zastarjela kao pojam da se vise ne stampa u rijecnicima.
A slijedeci logiku "Use it or lose it" ta rijec je davno izgubljena iz upotrebe.

Zato ne treba to koristit ni u saobracaju niti u vezi saobracaja jer jako zbunjuje ljude.
Ljudi se obicno plase onog sto ne poznaju.... :D

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]