banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 04:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Apr 2013, 22:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Dok god se auto ne prevede na drugog vlasnika, sve kazne tipa slikanje radara, parkiranje i sl koje napravi drugi, stizat će prvom. Pa neka lik opet kad bude prodavao auto ne uradi prevod vozila na novog vlasnika, neka mu opet da punomoć i neka plaća kazne, pa ja.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2013, 08:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Jeste, to bi bilo u idealnom svijetu kada se proda auto da se to odmah rijesi ali nazalost situacija je takva da ga ne mozes ni prodati ako nije registrovan, a to svakako utice na cijenu, zato sve koje znam da su prodavali auta su uglavnom isli ovom metodom, prodas, napravis ugovor, nakon par mjeseci kad istekne tvoja registracija novi vlasnik ide s tim ugovorom u MUP i vrsi prepis auta na sebe. Tako sam ja radio kada sam uzimao 2-3 auta, a isto tako i kad sam prodavao, i vecina tako radi. I nisam imao nikakvih problema, niti su oni imali zbog mene. E sad, problem je kad naletis na nekog kao sto je ovaj lik. A ako stvar rjesava placanje kazne za neodjavljivanje od 50 ili koliko KM, stvar je jednostavna, naravno ukoliko je to validno.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2013, 08:28 
To i sluzi bas zbog takvih likova...

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2013, 08:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Lako je pametovati sa strane, ali 90% ljudi ne uradi prepis odmah po kupovini/prodaji

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2013, 09:20 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
nije tacno vecina ljudi odradi prepis odma previse je ljudi zajebano pri kupovinama da bi se zajebvavali za 30 km

meni je jene prilike umro neki deda od kojeg sam kupio auto a nisam stigao prepisati i onda sam kad je istekla registracija cekao ostavinsku vise od godinu dana i na kraju prodao auto "bez papira" za dz

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2013, 09:34 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Apr 2008, 22:30
Imas rok od 7 dana da posalješ ko je upravljao vozilom, sve ostalo će sud da utvrdi. U konkretnom slučaju pošalješ ime i prezime kupca i kopiju kupoprodajnog ugovora. Nema to nikakve veze sa prodajom auta i imas li ili nemaš kupoprodajni ugovor, mogao si nekom auto i posuditi pa da taj neko napravi prekršaj.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2013, 10:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Nije tacno, znaci ja napravim prekrsaj, kazem da si ti vozio i ti platis kaznu, kako da ne :)

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2013, 10:01 
Veteran
Veteran

chils je napisao:
nije tacno vecina ljudi odradi prepis odma previse je ljudi zajebano pri kupovinama da bi se zajebvavali za 30 km

meni je jene prilike umro neki deda od kojeg sam kupio auto a nisam stigao prepisati i onda sam kad je istekla registracija cekao ostavinsku vise od godinu dana i na kraju prodao auto "bez papira" za dz

Prijatelju napravi se prepis, odnosno kupoprodajni ugovor koji kosta 30 KM, to je tacno, ali se auto ne odjavi i odmah registruje na novog kupca iako ima jos nekoliko mjeseci registracije. To vecina ne radi.

@starcevica

Da, i ja razmisljam tako, s tim da ce ako kupac odbije da prizna da je upravljao vozilom,tada bi vjerovatno sud trebao na osnovu kupoprodajnog ugovora zakljuciti da auto nije vise u vlasnistvu onoga na koga je kazna stigla. Samo me cudi, ako je to tako jednostavno zasto ljudi placaju tudje kazne.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2013, 10:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Danchi je napisao:
chils je napisao:

Prijatelju napravi se prepis, odnosno kupoprodajni ugovor koji kosta 30 KM, to je tacno, ali se auto ne odjavi i odmah registruje na novog kupca iako ima jos nekoliko mjeseci registracije. To vecina ne radi.

@starcevica

Da, i ja razmisljam tako, s tim da ce ako kupac odbije da prizna da je upravljao vozilom,tada bi vjerovatno sud trebao na osnovu kupoprodajnog ugovora zakljuciti da auto nije vise u vlasnistvu onoga na koga je kazna stigla. Samo me cudi, ako je to tako jednostavno zasto ljudi placaju tudje kazne.

prepis i kupoprodajni ugovor nisu isto.
ne drkaj pojmove

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2013, 10:29 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Apr 2008, 22:30
Hertzog je napisao:
Nije tacno, znaci ja napravim prekrsaj, kazem da si ti vozio i ti platis kaznu, kako da ne :)

Ne izvrći moje riječi ja to nisam nigdje napisao, rekao sam da će sud utvrditi stvarno stanje. U cijeloj priči bitan je onaj ko je napravio prekršaj, na kome se vodi auto je apsolutno nebitno, odnosno može biti samo polazna tačka!

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2013, 11:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 26 Dec 2010, 17:58
Uglavnom jeste tako lako, ako se onaj ko je napravio prekršaj ne protivi.
U praksi potvrđeno bar pet puta, lično iskustvo. Samo odeš i kažeš ko je vozio.
Ne znam kako ide ako se onaj koga je vlasnik prijavio da je počinio prekršaj buni.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2013, 11:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Jun 2008, 13:01
Ja kad sam registrovao auto ispred mene lik je bio u slicnoj situaciji pa je pitao na salteru i dobio sledeci odgovor:iskopiraj i ovjeri kupoprodajni ugovor i posalji faksom u policijsku stanicu grada iz kojeg je lik sto je kupio auto,e sad neke pol.stanice prihvate fax a u neke moras licno odneti zavisno od raspolozenja. S obzirom da ima kupopr.ugovor onda to ne bi trebao biti problem,jer to je dokaz da je auto prodano i da je vlasnik odnosno kupac koji je to potpisao na dalje odgovan za prekrsaje i sve ostalo.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2013, 11:13 
Veteran
Veteran

blackrose je napisao:
Danchi je napisao:
chils je napisao:

@starcevica

prepis i kupoprodajni ugovor nisu isto.
ne drkaj pojmove

Pa to sam naveo bas zbog toga da se moze sve rijesiti za 30 KM. Koliko je meni poznato kada se obavi prepis, onda se auto odjavi, odnosno mora se ponovo registrovati, tako da to nije bas 30 KM nego mnogo vise. Jedino ako nisam u pravu.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2013, 11:15 
Veteran
Veteran

Kasparrow je napisao:
Ja kad sam registrovao auto ispred mene lik je bio u slicnoj situaciji pa je pitao na salteru i dobio sledeci odgovor:iskopiraj i ovjeri kupoprodajni ugovor i posalji faksom u policijsku stanicu grada iz kojeg je lik sto je kupio auto,e sad neke pol.stanice prihvate fax a u neke moras licno odneti zavisno od raspolozenja. S obzirom da ima kupopr.ugovor onda to ne bi trebao biti problem,jer to je dokaz da je auto prodano i da je vlasnik odnosno kupac koji je to potpisao na dalje odgovan za prekrsaje i sve ostalo.

Tako cu mu reci da napravi, nadamo se da ce to rijesiti problem. Hvala.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2013, 11:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2011, 00:44
Mi smo proslu sedmicu kupili auto, potpisali ugovor i dali smo sve papire agenciji za prepis vozila, za 2-3 dana bi sve trebalo biti gotovo i auto bi trebalo biti prepisano na nas. Oni se brinu o svemu, odjavice table u Cazinu, gdje je prije bilo auto prijavljeno i prijavice ovdje u Kladusu, table se ne moraju mjenjati itd. Rekli nam da ce sve kostati oko 40-50 KM.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2013, 11:23 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
oce li ko meni odgovoriti na pitanja.. :D

ja kupim auto na kojem vazi registracija npr jos 4 mj...prodam moje autu jer sam uzeo malo novije i takodje recimo na mom autu je ostala registracija npr 6 mj..

da li ja mogu sa svog auta dobiti nazad neku lovu od registracije npr u registraciju se podrazumjeva i osiguranje..jel mogu ja dobiti nazad tih 6 mj osiguranja sto je ostalo a platio za godinu? da li od auta kojeg sam kupio i na kojem je ostalo 4 mj rege, da li vazi njegov tehnicki pregled jos ta 4 mj kad ja prepisem na sebe auto?

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2013, 11:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Mislim da se kod nas ne moze naplatiti to osiguranje, tj to sto ti je ostalo. A novo auto koje si kupio, to ti je sve regularno i ovo sto smo mi uzeli je registrovano do avgusta i ne moramo placati nikakvo dodatno osiguranje niti tehnicki.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2013, 11:29 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
znaci ti ces dobiti novu saobracajnu za to auto na kojoj pise da je registrovan do datuma kao na prethodnoj saobracajnoj starog vlasnika?

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2013, 11:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

da.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2013, 11:44 
Veteran
Veteran

Vidis, to nisam znao. Ako je istina. Znaci prakticki se vrsi prenos osiguranja starog vlasnika na novog. I to sve (prepis, kupoprodajni ugovor, nove table i saobracajna) kosta 40-50 KM? Sumnjam.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]