Retardirano je iz više razloga: - što dosta ljudi koji su vozili bicikl 50+ godina slobodno, sada trebaju da nose kacigei šta još ne - druga stvar, sad će se neki nasmijati i reći da sam glup, ali znate da sam u pravu - frizura. Momak napravi jež frizuru i treba staviti onaj šljem na glavu, djevojka isto neku frizuru napravi i kaciga pokvari i njoj - ne želiš da ti je ukradu i moraš je tegliti sa sobom, a uvođenjem još novotarija, moraćeš koristiti kesu veličine one za smeće ako hoćeš nositi sve sa sobom - sada idu topliji dani, jel stvarno hoćeš da ti se dinsta glava pod šerpom?
Sad ćete navesti bezbroj primjera, kad je kaciga ispala korisna, al kad te bilo ko udari autom sa samo 50 na sat, tebi ni onaj metalni oklop neće pomoći. E kad su već tako brižljivi za naše glave, nek nam osiguraju i kičme. Još malo ćemo morati nositi zaštite i za zglobove, laktove i koljena. U mnogo razvijenijim zemljama, gdje ljudi imaju ekološku svijest, sve se manje voze motorna vozila, a sve više bicikli. Ljudi ( među njima i doktori i inžinjeri) koriste bicikle kao prevozna sredstva, pa šta misliš da će koristiti sve te kurtone na sebi? Što se tiče otvorenog puta i mraka, jasno mi je, al sumrak i kišica, no comment.
_________________ Have you ever burried a face in your hands?
|