banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 04:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Jan 2012, 18:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2004, 00:59
Godinama parkiram ispred downtown-a i nikad' ništa do nekidan, kuc-kuc, čestitka... Nisam ni znao da je zabranjeno, svaki dan je puno...

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 00:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 00:57
GHOST RIDER je napisao:
Godinama parkiram ispred downtown-a i nikad' ništa do nekidan, kuc-kuc, čestitka... Nisam ni znao da je zabranjeno, svaki dan je puno...

ja dobio jos pre godinu dana :)

puno je navece kad ovi papci ne slikaju valjda a po danu slikaju iz auta u prolazu

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 02:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2010, 11:58
Stao kod pekare manja u boriku tamo gdje uvijek ima naredanih 4-5 auta, ljudi izbace sva 4 i zakrce onu desnu traku, i tako je godinama, uglavnom odem samo u mozzart prekoputa uplatim tiket, vracam se i krecem gore na raskrsnicu onu kod sindija, kad policajac me zaustavlja, tacno gdje ono skretanje za podzemnu garazu od zgrade nove. Kao zabranjeno je stajanje pred pekarom i mora mi napisati kaznu, izvucem se jedva nekako da nisam znao, da svi tu staju i da i sad iza mene ima 3-4 auta onde ispred. Kaze ajd dobro kaznicu ovog iza tebe sa stranim tablama a tebi ovaj put oprastam :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 21:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Ja ne vjerujem u ove nebuloze da stanovnici naselja potpisuju kojekakve peticije za postavljanje naplatnih aparata. To mi prosto nema veze sa zdravim razumom. Kradoljub i ekipa su ekspresno ispraznili budžet, pa sad čupaju gdje stignu od naroda. A i komunalaca je stvarno pun kurac, k'o da samo čekaju iza ćoška sa fotoaparatima. Ja sam samo za ovu godinu nafilovan sa 300-tinjak maraka kazni od komunalne službe, a o mojim poznanicima i ljudima sa kojima radim da i ne govorim. Da sam neke prekršaje pravio pa u redu, ali za jednominutna stajanja pored banke ili pekare na obilježenim i mjestima na kojima nikome ne smetam stvarno nekad dovede do ludila. Tačno misle da meni pare rastu na drvetu.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 22:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Ne bi me čudilo da potpisuju, takav je naš mentalitet: "On ne živi ovdje, a parkira pred mojom zgradom jer je besplatno. E pa radije ću i ja svaki dan plćati parking, nego da mi on parkira na moj besplatni parking!"

Tužno ali...

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2012, 17:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
U Boriku je uzas sto se parkinga tice. Do prije mjesec dana imao sam garazu, pa nisam to ni osjetio. Sad ako kasno dolazim kuci glava me zaboli dok nadjem neko mjesto da uguram auto. Prije neki dan parkirao kraj zgrade auto, stigla mi kazna-parkiranje na zelonoj provrsini. Pa sad parkiram gdje naletim da je slobodno (i dozvoljeno), pa pjeske do zgrade.
Cuo sam nesto da ce postaviti one aparate za naplacivanje parkinga....50 KM na godisnjem nivou, ali opet ti nemas mjesto zagarantovano. Ako nadjes-nadjes. Hmm.... ne znam koliko ce to pomoci i koliko se to za nas i isplati.

Sto se tice Centra, parkiram na parking i platim. Ne trudim se traziti za dzabe.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2012, 20:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Kod mene su u centru tako postavili automate za parking, ali....umjesto 50 mjesta iscrtali 25 i naparavili od dvorišta zgrade ulicu :roll: a stanari maju cca 40 auta pa sad vidi parkiraš se van iscrtanog i čestitka :angry4:

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2012, 00:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ev slusam nekog papka kako kaze da se javna garaza preko puta dvorane boruk slabo koristi, kako gradjani nemaju navika itd a bas me zanima ko ce tamo parkirati a trebas npr u opstinu koja je preko 10 min pjeske daleko

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2012, 01:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Javna garaža...misliš onih pet parking mjesta ispod Akvane?

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2012, 01:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2010, 11:58
Ne, vec nove zgrade direktno preko puta dvorane borik imas javnu garazu.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2012, 09:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

E . je napisao:
Javna garaža...misliš onih pet parking mjesta ispod Akvane?

preko puta ulaza na sv panteliju i dvorane borik, niza zgradica, ulaz u garazu je sa ledjnu stranu

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2012, 07:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Parkiram nepropisno izgleda, ispod balkona vrijedne komšinice koja mi iscijedi prljavu krpu sa balkona na šajbu :angry4:

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2012, 07:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Moj prejaki komšija se redovno popriječi između dvije garaže, malo mu jednu blokirati.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2012, 12:34 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Okt 2012, 21:28
pilot babo je napisao:
Ja ne vjerujem u ove nebuloze da stanovnici naselja potpisuju kojekakve peticije za postavljanje naplatnih aparata. To mi prosto nema veze sa zdravim razumom. Kradoljub i ekipa su ekspresno ispraznili budžet, pa sad čupaju gdje stignu od naroda. A i komunalaca je stvarno pun kurac, k'o da samo čekaju iza ćoška sa fotoaparatima. Ja sam samo za ovu godinu nafilovan sa 300-tinjak maraka kazni od komunalne službe, a o mojim poznanicima i ljudima sa kojima radim da i ne govorim. Da sam neke prekršaje pravio pa u redu, ali za jednominutna stajanja pored banke ili pekare na obilježenim i mjestima na kojima nikome ne smetam stvarno nekad dovede do ludila. Tačno misle da meni pare rastu na drvetu.

Ja živim u zgradi, u centru grada gdje se prije nije moglo parkirati. Od završetka rata pa sve do 2005. godine (valjda ne sjećam se tačno) mi nismo mogli parkirati ispred svoje zgrade. Nije problem samo u parkiranju sopstevnog automobila već bukvalno ti ljudi parkiraju ispred samog ulaza, i ne možeš prići pješke, a kako bi tek prišla vatrograsna ili vozila hitne pomoći, u to nećemo ulaziti. Gužve su bile svakim danom od 07:00 pa do 18:00, a vrlo često i naveče, jer su svi dolazili parkirati tu, kada treba izaći na kafu u grad.
Sve je to trajalo tako dok nismo sazvali Skupštinu stanara i dogovorili se o naplati parkinga. Bilo je stanara koji su se buniili i govorili "a hoću li ja imati sopstveni parking, pa kad dodjem da fino parkiram, kad već to plaćam". Naravno da neće. Ali uspjeli smo ubjediti ljude da je to jedino rješenje za ovakvu situaciju na parkingu.
Parking se plaća godišnje, po automobilu, i cijena iznosi 50 km. To je 0,14 km dnevno. Da mi je neko u vrijeme onih gužvi rekao daj mi 15 feninga i nećeš imati problema sa parkiranjem ispred vlastite zgrade, ja bih bez problema pristao.
Da bi naplata parkinga bila moguća ispred stambenih zgrada, potrebno je da Skupština stanara zgrade to izglasa. Mi smo izlasali, i do dan danas nemamo više problema sa parkiranjem, jer svi odlaze ili na Paskulinu ciglanu (kako je već neko rekao da tamo parkira), ili plati parking, ali se zato ne zadržava cijeli dan, što i jeste glavna poenta tih parkinga.

Ovo nije potpisivanje nikakvih nebuloza, već donošenje pravnog akta na Skupštini stanara, koji su legalno prijavljeni. I ovo je jedna od pametnijih stvri koji se mogu uraditi po pitanju parkiranja. Ja bih to preporučio svim ljudima da to pokušaju uraditi u svojoj zgradi. Naravno, prvo moraju imati oformljenu Zajednicu etažnih vlasnika, da bi tu odluku mogli donositi. Mnoge zgrade ni to nemaju, jer je u njima mnogo samoživih primitivaca koji ne znaju kako pravilno se živi u jednoj zgradi.

Da bi se živjelo u gradu, moraju se poštovati određena pravila. Ako je nekome teško platiti 50 maraka za vlastiti parking u CENTRU grada, onda neka ide u predgrađe, jer tamo nema nikakvih problema u parkiranju automobila, samo što će skuplje izaći dolazak i odlazak, nerviranje u saobraćaju i sl.

Inače živim od rođenja na istom mjestu, na kome su počeli dolaziti ljudi, ne znam ni ja odakle, da mi parkiraju ispred ulaza u zgradu. I opet se ne bunim što moram plaćati sopstevni parking, jer na taj način pružam i tom nekome da iskoristi parking u svrhu obavljanja nekih obaveza (jer grad raste, i to prvo osjeti centar grada), a isto tako onemogućavam nekom drugom da dođe na parking i parkira mi se ispred ulaza, da bi sa prijateljima ladio jaja na suncu u bašti neke kafane. 50 maraka na godinu dana nije ništa, u odnosu na nerviranje kada želim da uđem u sopstevni ulaz, a krkan se naglavio ispred. Krkan se može samo vaspitati na jedan jedini način, "udaranjem po džepu"!

Sve ima svoje prednosti i mane....

Isto tako, mi od parking službe tražimo održavanje tog parking prostora, koje često zaborave kada npr. zapada veliki snijeg. Ali eto, i tad uzmem lopatu u ruke i očistim ispred vlastite zgrade.

-телефон: +387644267703

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2012, 15:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Registracija sve je to fino sto ti kazes ali ja zivim takode u centru grada pored moje zgrade ima parking od cca 200-300 mjesta (stara A. Stanica) a u nasem dvoristu cirka 3-4 mjesta za stanare ali kad god pogledam sa balkona u nasem dvoristu ima 9-10 auta pozatvarani ulazi u garaze ulazi u zgrade ono malo trave sto ima u dvoristu izgazeno...
Parking sluzba nema dobit stavljanjem satova za tih 3-4 pravilna mjesta a nama stanarima ne daju da platimo godisnju kartu na ulici posto imamo u dvoristu mjesto za parking u opstini nece ni da cuju za neku rampu a pauk ne moze uci da podigne auto jel su isti parkirani tako da ni sami ne mogu ni uci ni izaci iz auta a da nekome ne udare u vrata...

Aj pokusaj rijesiti ovaj rebus :D

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2012, 15:09 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
UK ULJE

lagano u pistolj na vodu i sa balkona

shpric me shaci jaaaaaaaa

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2012, 15:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Stara škola. Samo bahato 8)

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2012, 19:34 
Početnik
Početnik

Vuk_samotnjak je napisao:
Registracija sve je to fino sto ti kazes ali ja zivim takode u centru grada pored moje zgrade ima parking od cca 200-300 mjesta (stara A. Stanica) a u nasem dvoristu cirka 3-4 mjesta za stanare ali kad god pogledam sa balkona u nasem dvoristu ima 9-10 auta pozatvarani ulazi u garaze ulazi u zgrade ono malo trave sto ima u dvoristu izgazeno...
Parking sluzba nema dobit stavljanjem satova za tih 3-4 pravilna mjesta a nama stanarima ne daju da platimo godisnju kartu na ulici posto imamo u dvoristu mjesto za parking u opstini nece ni da cuju za neku rampu a pauk ne moze uci da podigne auto jel su isti parkirani tako da ni sami ne mogu ni uci ni izaci iz auta a da nekome ne udare u vrata...

Aj pokusaj rijesiti ovaj rebus :D

Jel vi ono imate ulaz u vase dvoriste, sa kapijom ?

Ima jedna zgrada sa tom ulaznom kapijom. Ako si tu, onda fino zatvarajte i zakljucavajte kapiju od dvorista. To vam ne smiju zabraniti.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2012, 20:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Smiju, kako ne smiju. Imali ste i vi lanac (ako si kod Mastera) i bila je rampa kod Marcela, pa je naredjeno da se uklone. Doduse ovo nije rampa nego vec postojeca kapija pa bi se mogla osposobiti i provuci neprimjeceno. Ali uglavnom postoji neka odredba da se ne smije.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2012, 21:37 
Početnik
Početnik

Ako mislis na mene, nisam kod Mastera.

Ako vec ne smiju kapije zatvarati,i ako ne mogu vlastiti parking napraviti (vjerovatno zbog regulacionog plana koji to ne dozvoljava) mislim da se moze uzeti godisnja stambena parking karta za najblizu ulicu u kojoj se stanuje. Samo treba donijeti dokumente da zivite u toj ulici.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]