banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 02:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Jul 2011, 19:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
The_new_Statesman je napisao:
Ja dobijem zeleni karton bez da ga trazim, posalju kuci postom za dz. A u toj sam EU, i jos savjetuju da se nosi i po drugim zemljama jer je on kao dogovor sire medjunarodne zajednice ipak iznad svih EU pravila ili propusta.

OFM:
Parkiraju ga sa strane, i upute na dezurnog spavaca koji valja granicna osiguranja.

Već sam napisao da sam na par graničnih prelaza, odmah nakon ulaska u BiH, vidio kontejnere (nekad SFOR-ove/EUFOR-ove) na kojima su bili nalijepljeni nazivi osiguravajućih društava.
Sigurno će tamo moći uzeti ili će ga, kako je napisao The New Statesman, uputiti kod "dežurnog spavača koji valja osiguranja".
Najbolje bi bilo kada bi kontaktirao neko osiguravajuće društvo čisto da zna koliko se kreću cijene zelenih kartona da se ne iznenadi.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2011, 16:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Brkate babe i žabe.

Zeleni karton je 4 marke za čitavu godinu i možeš je izvaditi u bilo kojoj filijali osiguravajuće kuće, kojih uglavnom ima po svim opštinama i zabitima u državi. Granično osiguranje koje vam naplaćuju na granici ukoliko nemate zeleni košta višestruko više. Kod nas je ako se ne varam minimalac oko 90 maraka za 15 dana i isto vrijedi isključivo u zemlji u koju ste došli. Npr. dođeš u BiH i oderu te, a zatim se zaputiš u HR pa te i tamo oderu jer ovo iz BiH ne vrijedi tamo, i obrnuto. Znači poenta je uzeti ZK prilikom registracije i ne brinuti.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2011, 19:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
A sad se ti lijepo vrni nazad i procitaj da je covjek iz Engleske i da za njega taj film ne vazi :)

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2011, 22:08 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
evo ga dezurni spavac...Avionam pa nemoj covjece tako javno..sad ce ti dole lupati auto.. :lol:

ti mozes traziti od svog osiguranja zeleni cisto da imas, jer i Hrvati te mogu zezati..posto ih mrzi da citaju tvoje engleske papire na kojima pise da je Hr pokrivena..e sad da si me zvao ranije mogao bi ti otprintati zeleni i ubaciti u kockicu BiH.. :D (imam kolegu koji to radi kad ide za Srbiju)

ja uglavnom kupim za tri dana, negdje oko 50km cini mi se..uglavnom pajkana u kucici boli uvo na koliko dana ces kupiti..ako ti slucajno bude zvockao kazes da auto neces koristiti po bosni, vec ces voziti od staroga dok si na godisnjem i kad budes izlazio fazon kupit ces za taj dan i to je to..mada nikad to nisam radio kupovao na dan kad sam izlazio...Bosna je dobra jer mozes po danu, al Srbija dere po usima..boli ih uvo jel ti jedan dan il 3h, oni traze oko 100-120 eura..

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2011, 22:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
A jeste cicije vi koji primate platu u funtama, pa pružite se malo, kupite to jebeno osiguranje i pogurajte posrnulu privredu u otadžbini, jebo 100 pišanih eura, ko neke pare :roll:
ustvari čak se i ne radi o 100 već manje.
Šta da skrivite neki udes i polomite nekom našem jadi ono malo sirotinje što vozi, ko će mu nadoknaditi štetu, može samo mahati ušima.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2011, 22:51 
staromodan
Korisnikov avatar

student covjece, otkud meni plata...zavisi koliko dana ostajes, vise dana vise platis..i sta ako neko njega udari a on platio zeleni, pa cvrc milojko englesko osiguranje boli uvo, jer si auto vozio na svoj rizik u Bosnu..tako da mu je najpametnije kad dodje u Bosnu parkirati i mirnije spavas..

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2011, 23:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Aaaa studenti u redu onda :)
Međutim što se onda kao i svi normalni studenti ne švercujete nekim vozom u drugom razredu ili ne zakačite neku studentsku ultrajeftinu kartu za voz, ili možda neku povratnu avionsku kartu od tridesetak jora do BG ili ZG neke low cost avio kompanije, a ne se jebete i smarate vozeći kroz cijelu Evropu sa volanom na pogrešnoj strani :-?

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2011, 23:15 
staromodan
Korisnikov avatar

zato sto imam veci prostor i slobodu u autu..zato sto mrzim avion i sigurnije se osjecam kad vozim, a takodje uzivam dugacka putovanja...zato sto fino stavim kufere u gepek i ne razmisljam, ne teglim ih..ne zamaram nekoga da me pokupi, pa onda cekaj bus do Bl, pa onda cekaj iz BL pa tako me isto prodje citav dan..pa onda ganjaj nekoga ovdje ko ce te voziti do aerodroma, pa ko ce te pokupiti..milion razloga zasto autom..

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2011, 00:13 
staromodan
Korisnikov avatar

e jos jednu foru da ti prodam, Avionam..

nazovi svoje osiguranje, i kazi da putujes za Hr..Bosnu im nemoj ni spominjati..nazovi ranije pre puta, jer im treba do 5 dana da ti posalju zeleni, znaci kukas da ti na ulazu u Hr traze zeleni, da samo vjeruju kad vide taj papir i osiguranje ti mora poslati..

posto ja uglavnom idem na prelaz Gradiska, imaju dve kucice sa strane..uglavnom u Bosnu ulazim oko zore jer znam da svi spavaju..vjerovatno u Brodu moraju postojati kiosci, ako ih ima vise pitaj sve i jedan jer ima neka razlika, zavisi koje osiguranje..ne zaboravi vinjetu kroz Austriju..ja prvi put u oba pravca bez vinjete, sva sreca niko me nije dirao..

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2011, 17:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Kupovao sam na RS granici prije tri godine - isli smo mlada-mobilom a ona mislila da je dovoljno PL osiguranje. Tja...
Zadovoljstvo me je kostalo 80 i koju KM. Inace se u PL dobija za dzabe ali malo ko trazi ;)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]