banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 04:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Prekrsaj
PostPoslato: 08 Mar 2011, 23:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 26 Dec 2010, 17:58
blackrose je napisao:
Neces Maco u zatvor, ali neces moci ni registrovati auto, izvaditi dokumenta, cini mi se cak ni kredit dici...

Sve to zbog 100 maraka! Wow! Auto nije na meni, a kad vlasnik prijavi ko je vozio kazna ide vozaču, a ne vlasniku (a i da ide šta ako je rent-a-car?), dokumenta imam, kredit nemam, jer nemam ni posla, nisam vjenčana, a nisam ni na birou prc. Nema me nigdje Sve mi dođe da probam :D
Jednom mi je policajac tražio br telefona kad me je zaustavio. Ja mu dala iz fore, pa smo se zezali na debeljkov račun. Sad mi žao kud ga ne tužih, da i oni malo poplaćaju kazne. Danima me zvao?!

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011, 00:21 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
maco aj daj i meni broj, necu te zvati danima, samo u toku noci.. :D

nije problem sto nemas kredite, il auto nije tvoje..vjerujem da imas kucu, neke stvari..dodje taj sto si mu dala broj pa zaplijeni haljinice, cipelice, tv, komp...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011, 01:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
spavac je napisao:
valjda mozes naci neki dokaz preko poste da nisi nikad primio obavijest o kazni....vala ja im ne bi platio tih 20 dok god oni ne dokazu..

Moguce ali...da bi registrovao auto moram prvo platiti (registracija istekla juce) pa onda traziti da mi vrate kada nadjem dokaz da nisam primio obavijest. Fazon je u tome sto taj obrazac za zalbu kosta 10km. I sd ispade da zbog 10km gubim vrijeme. :)

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011, 01:58 
Veteran
Veteran

spavac je napisao:
maco aj daj i meni broj, necu te zvati danima, samo u toku noci.. :D

nije problem sto nemas kredite, il auto nije tvoje..vjerujem da imas kucu, neke stvari..dodje taj sto si mu dala broj pa zaplijeni haljinice, cipelice, tv, komp...

Šteta, noću sam budna, a obdan spavam...
Ponosna sam vlasnica ničega, imam mačku, i neke stvari kako si sam rekao, jel se pika? Ali ništa konkretno, vidiš da sam sirota ;)
Ja sam ti kao kakav poslanik u parlamentu, ništa nemam, al mi zato žena (u mom slučaju ni vjenčana) ima štočega :P Praaava sponzoruša. Jedino da mi starog cimaju, al odavno sam preko 18. Kad čovjek ovo čita izgleda ko da mi je stalo da me uzatvore...

Priča sa čika ogranom je slijedeća. Vozila sam auto od rođaka, sa stranim tablicama (nije bilo neko nabudženo) i ustavi me čika čiko, mlad debel, traži isprave i počne da gnjavi čije je auto, imam li ovo ono, izmišlja, a ja samo kontam šta će sad da mi izmisli i kako da mu uvalim cenera (jer to nikad nisam uradila, pa nemam prakse). I kroz to njegovo mrmljalje čujem samo "može....kafa..." kontam a-ha, eto ga cener, kažem sva ozarena moooože, a on meni: Uzmi mobitel i zapiši moj broj, pa me trzni" I kako je nesretni mob stajao kraj mene, ja ni pet ni šest onako smušena i upišem, on je lijepo čekao da mu odzvoni i ostalo je istoija (moje gluposti). Tu sam povukla na ćaćinu stranu, i on se tako zblane pred organima. U pm. Pričam sve ovo da me sramota nauči pameti!

Da se vratimo na topic. Šta je sa onim kad vas saobraćajac zaustavi mimo pješačkog i baš vama će da naplati 40KM iako svi ostali prolaze. Nama su jednom naplatili jer smo navodno ugrožavali pješaka na pješačkom, bio je tri trake udaljen od nas i navodno pokazao namjeru da želi preći cestu. Ima li smisla raspravljati se za tako očigledno prisilno punjenje budžeta? Zašto je pješak prešao cestu?

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011, 12:52 
staromodan
Korisnikov avatar

zato ti i trazim broj nesreco...ja danima spavam, nocima budan... :lol: ne kontam sto mu dade svoj broj ako je on tako izrazio..ti si bas neko kulturno dijete..

ako ima pjesacki prelaz onda ga pustis..ako mislis svi prolaze (misleci na ostala vozila) onda upotrijebi sarm i kulturno ga se rijesis...

nego jel zna ko od kada je uveden taj zakon vezano za registraciju i kazne?

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011, 13:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:15
Šta se dešava ukoliko se kupi polovno vozilo čiji vlasnik ima neplaćene kazne, mislim da li se kazne vežu za saobraćajnu ili vozačku dozvolu?

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011, 14:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Za vozacku osobe koja je vozila, odnosno za vozacku vlasnika ako je on vozio kada je nacinjen prekrsaj.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011, 16:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Avg 2009, 18:21
nuvolari je napisao:
Šta se dešava ukoliko se kupi polovno vozilo čiji vlasnik ima neplaćene kazne, mislim da li se kazne vežu za saobraćajnu ili vozačku dozvolu?

Neces moci prepisati auto na sebe dok god on ne plati kazne .

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011, 22:33 
Veteran
Veteran

spavac je napisao:
zato ti i trazim broj nesreco...ja danima spavam, nocima budan... :lol: ne kontam sto mu dade svoj broj ako je on tako izrazio..ti si bas neko kulturno dijete..

ako ima pjesacki prelaz onda ga pustis..ako mislis svi prolaze (misleci na ostala vozila) onda upotrijebi sarm i kulturno ga se rijesis...

nego jel zna ko od kada je uveden taj zakon vezano za registraciju i kazne?

Baš tako, kulturno dijete, starijima i debljima od sebe se ne govori ne :D
Mislila sam na to da naplaćuju pješacima kazne kad prelaze mimo pješačkog, ali naravno ne svima, nego kome oni hoće i dok ti tu stojiš i on ti piše kaznu sto drugih ljudi isto tako prelazi gdje ne treba, a čika policajac kaže "Al ja tebe ne znam, a onu babu znam..."
Druga situacija sa pješačkim mi se desila (dok sam vozila). Kraj Tempa na Mejdanu, prema gradskom, taman prevezla preko pješačkog kad neki čiča ispade na cestu (mimo pješačkog) i pretrčava, prvo ispred autobusa i vozač jedva zakočio, onda ispred mog auta i ja prikočim i budalaš sav sretan pređe, a policija sve to gleda sa raskrsnice 20 metara niže i lijepo me ustave i ja sad kontam šta je. A moroni kažu neki je momak bio nagazio na pješački (ispred Klasa), a ti nisi stala da ga propustiš? Kad nisam dobila nervni slom. Rekoh a šta je sa ovim čičom što se samoubija? Oni kažu, pa ništa, danas upozoravamo vozače. Wtf!!!!???

Ne dam broj, možda si i ti neki debeli policajac, a? ;)

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011, 22:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
nuvolari je napisao:

Povedes dvojicu prijatelja,pa kod lika na vrata :D

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011, 22:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Spavac ti je fina ugladjena engleska skola. Spavac sa pedigreom ;)

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011, 22:46 
Veteran
Veteran

The_new_Statesman je napisao:
Spavac ti je fina ugladjena engleska skola. Spavac sa pedigreom ;)

Sudeći po slici zemljaci ste :D

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011, 22:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
PlavaMaca je napisao:
Mislila sam na to da naplaćuju pješacima kazne kad prelaze mimo pješačkog

Ako si poletna, kazes mu da zapise tablice, i razgulis.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 01:36 
staromodan
Korisnikov avatar

ma on ti je becka skola.... :lol:

oce li ko reci od kada se upotrebljava taj zakono vezano za kazne i registraciju auta (nema dok ne platis)

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2011, 13:15 
Veteran
Veteran

Ne znam tačno od kad, ali barem od prošlog ljeta, jer kad smo registrovali auto prošli mjesec bile su neke kazne iz 6-7 mjeseca. Najvjerovatnije od početka prošle godine.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2011, 16:21 
staromodan
Korisnikov avatar

e hvala..

e onda moje kazne su obrisane... :D jer stari napravio registraciju bez problema ako je od prosle godine poceo sistem..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]