banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 23:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Feb 2011, 10:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
obicno vozac koji prvi "stigne" na mjesto gdje se desila nesreca upali sva cetiri... i tako svaki sljedeci da upozori nadolazeceg sofera da nesto nije u redu... ili ako je zastoj bilo kakav na putu, ukljucujuci i semafore za koje nije bilo znaka da se izvode radovi na putu...
najlakse je zaobici i produziti dalje.
a sta ako se nesreca desi nama? kako bismo se osjecali kad bi svi produzili dalje?

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 11:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
@ Bennet

Nadam se da si OK :)

Nisam imao ovakve dozivljaje, ali stajem kad god vidim da se nekom pokvarilo auto ili mijenja gumu. "Treba li pomoc?" i taj rad.
Jednom prilikom vozim kroz grad i na autobuskoj stanici primijetim da se djevojka onesvjestila. Bukvalno se srusila na asfalt na mojim ocima. Zaustavim auto, upalim cetiri zmigavca i preskocim bankinu da dodjem do nje. sve je to trajalo ~30s i niko, ali bukvalno niko, joj nije prisao. A na stanici je stajalo ~20 osoba...
Na svu srecu, kad sam joj prisao, dosla je sebi, pomogao sam joj da ustane i pitao gdje zivi da je odvezem. Da li trebam da napomenem da je moja bivsa, koja je sjedila u autu, bila bjesna na mene zasto vozim nepoznate djevojke? :lol:

Bennet je napisao:
Iz straha i panike vukla sam momka za kosu, za ruke, za duksericu iz auta i derala se obliznjima da zovu policiju i hitnu.

Jedno od osnovnih pravila ponasanja u kriticnim situacijama - konkretnim osobama dajes konkretne zadatke: "Ti u sivom duksu, zovi hitnu!, "Ti u plavoj majici, pomozi mi da ga izvucem" i sl. ;)

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 11:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
тако је мирџа 8)
види се ко је завршио курс прве помоћи :)

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 11:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
mirdza je napisao:
@ Bennet

Nadam se da si OK :)

ja sam OK :)
Bennet je napisao:
Iz straha i panike vukla sam momka za kosu, za ruke, za duksericu iz auta i derala se obliznjima da zovu policiju i hitnu.

mirdza je napisao:
Jedno od osnovnih pravila ponasanja u kriticnim situacijama - konkretnim osobama dajes konkretne zadatke: "Ti u sivom duksu, zovi hitnu!, "Ti u plavoj majici, pomozi mi da ga izvucem" i sl. ;)

jeste, no kad je situacija takva da ja vec neko vrijeme pokusavam SAMA momka izvuci iz kola, dok pored stoje i ma svi su vidjeli kako se ovaj prevrnuo, a nigdje nikoga nije na cesti bilo ti izgubis countenance. mene je ta situacija vratila unazad na moj udes. kad sam se sama okretala na autoputu, ostala poprijecno stajati i vidim dva velika fara kako mi se sa usirezajucim zvukom kocnica priblizavao i zabio se u moju stranu.

ovdje mi se cini bio je vise i konflikt zensko. jer kako da si objasnim one blesave komentare kasnije vezi fejsa i sl. mogla sam naredjivati sta sam htjela. slusao ionako niko nije

Poslednji put menjao Bennet dana 08 Feb 2011, 11:38, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 11:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
prije jedno godinu dana je zenu na pjesackom prelazu kod bivseg hotela Firence pokupio taksi. To se sve desilo na 2m od mene, od sigurno 20tak ljudi koji su tu bili pritrcao sam ja i jos jedan momak. Sreca zena se "samo" ugruvala, pomogli joj da udje u auto i u bolnicu.
Nisam imao nekih gorih situacija od ove. Osim kada sam i sam sletio u kanal pri 40km/h (ulje bilo prosuto po putu), citava kolona auta iz oba pravca, niko nije stao ni da pita treba li pomoc ili nesto :angry3:

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 11:43 
http://blinfo.blogger.ba/arhiva/2010/07/24/2542587

Bio medju prvima ovdje, svi se skamenili, stali gledaju dok ja ganjam od ljudi prvu pomoc da dohvatim tom liku sto joj je prisao...

U novinama je pisalo da je drugo auto, a ne fiat tipo, iako sam ja tvrdio da je tipo milion posto...

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 12:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
[Enterprise] je napisao:
Nisam imao nekih gorih situacija od ove. Osim kada sam i sam sletio u kanal pri 40km/h (ulje bilo prosuto po putu), citava kolona auta iz oba pravca, niko nije stao ni da pita treba li pomoc ili nesto :angry3:

Ja prosle godine stajao ~1h i cekao na slep sluzbu i jedan chicha se zaustavio: "Imam sajlu. Da ga probamo izvuci?" :lol:
A proslo jedno 200 auta i niko nista...

Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 10:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
Ja sam u prvih 6 mjeseci nakon sto sam dobio vozacku prisustvovao 2 mogu slobodno reci teze saobracajke...
Prva u NS-u, raskrsnica 2 bulevara, nije prometna, prolazi stilo koji ima prednost, pokupi punta bocno i isprevce ga (nabije ga na banderu pa se sam vratio na tockove) 50m ispred mene...Kocnica, sva 4, izlazim kontam hocu se krvi nagledati, kad izlaze svi zivi i zdravi, bez ogrebotine...A stila pola nema, zakucao punta sa jedno 60km/h, sreca sa suvozaceve strane, a sam vozac bio u autu.
Iz stila izasla vozac, zena nekih 50-55 godina i zena 30-ak godina sa malim djetetom. Obe u tezem soku, vozac potres mozga blazi od airbaga, ali koliko-toliko svjesne. Vozac punta on isto, bio vezan, prisebniji od zena. Pocela se masa skupljati, ja u auto i kuci...

Drugi put BL, Segin put (kod nove sirovine), lik u caddy-u prebrzo usao u krivinu, izletio i lupio u golf IV, isto oko 60km/h, skoro frontalno. Dolazim oko minut nakon nesrece, parkiram auto 20m ispred krivine poprecno (da se vidi), prilazim i vidim obojici razbijene glave, jedan pijan (taj koji je izletio caddyem) i nece da zovu policiju. Odvratan miris i peckanje po licu od iscurjele rashladne tecnosti i freona. Golfa pola nema, caddy-a jos manje. Sajbe razlupane iznutra, glavama, jer vozaci nisu bili vezani. Previjam jednom glavu, pakujem se i kuci...Mislim da na kraju nisu ni zvali policiju. Vozac golfa se trebao zeniti dan poslije toga i ni kriv ni duzan najebe...

?>

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]