2003.godiste sa svim prednostima koje nosi zreli model, bez djecijih bolesti, sto se i vidi na njoj ako se poredi sa bilo kojom Borom starije godine proizvodnje. Dovoljno poznajem aute da mogu procijeniti stanje auta i reći bez km sata koji je presao 150.000, koji 250.000, a koji 350.000km, nije to samo stvar volana i mjenjača. Isto su mi potvrdili i u ICM-u, mada sam mislio da će sada izmisliti 100 čuda samo da izvuku što više love, ali ništa osim redovnog malog servisa nije trabalo čačkati

.
Iz radoznalosti sam potrazio prethodnog vlasnika iz papira na facebooku I nasao ga te mi je dodatno rekao još par sitnica...npr na podnici je na par mjesta bilo okačeno par osvježivača za wc šolju da bih na kraju od njega doznao da je to moćan rastjerivač za sve glodare

!
Auto je bio nepušački što se vidi po čistoći svježini krova. Ovaj auto je moja topla preporuka svakom, a kada vam dosadi za 2-3 godine koliko ja namjeravam da ga vozim lako se proda, posebno sa redovno ispunjavanom serv. knjigom u ovl. servisu sto praktikujem od prvog dana.
Motor je dovoljno jak 74kw TDI, rezerve ima i za preticanje u 5.brzini, kamo srece da mi imamo puteva koji mogu ispratiti tako lijepe motore a i one jače. Malo su me plašili pred kupovinu motora sa pumpe duse, ali su mi u ICM-u rekli da uz kvalitetno ulje i Euro 5 diesel problema nema, kilometraze od 360.000km mu nisu nikakav problem, a dijelova ima koliko hoces.
Problem je nas nizak standard i odrzavanje auta kod lokalnih majstorčića pa kad onda nešto rikne kriv je volkswagen...
Treba samo malo više pratiti pa se i u ovlaštenom servisu može naletiti na zimsku ili proljetnu akciju za amortizere, kvačilo, remenje itd.... mislim da se u vw zove 4+ što znači vozila starija od 4 godine. U krajnjem slučaju manje bolna varijanta je kupiti original dio u Vidoviću ili ICM-u pa odnijeti nekom svom na ugradnju nego paziriti na Tranzitu i to odrađivati u nekoj šupi....