banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 17:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Lacetti 1.4
PostPoslato: 13 Nov 2010, 11:39 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Nov 2010, 18:06
nuvolari je napisao:
U pravu si dr mr nemaš ti vremena da se zajebavaš sa dunđerima, pozitivno je ako ne patiš od brendova :wink: . Ima Ford kod prijedorske petlje. Fokus kreće od 21000, do 25000 možeš lijepo da ga opremiš ali ide sa klot motorom 1.4i od 90 konja. Ima i Pežo 207 i 308 na akciji.

ma ne patim od brendova, iskreno, briga me kako se zove, jedino sto me zanima da se u tom moru auta za tu lovu nadje sto kvalitetnije.. zato sam i otvorio temu da cujem misljenja..

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2010, 19:47 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Jan 2010, 20:49
E buduci Dr. pokusacu i ja da dam svoj doprinos o slatkom problemu koji te muci.

1. Mislim da covjeku koji prelazi manje od 10 000 km godisnje ne treba nov auto.

2. Ako ti stoji na parkingu i kupi prasinu to je je jos gore.

3. Kad te neko kvrcne ( i to se desava) lakse je preboljeti kad vozis polovnjaka.

4. I ti ces svoj novi auto prodavati za odredjeni broj godina, zasto i ti ne bi moga kupiti polovnjaka od isto tako nekog dr koji je cuvao svoj auto.

5. neznam

6. Polovan PASAT

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2010, 20:44 
Pripravnik
Pripravnik

lukabanja je napisao:
zasto i ti ne bi moga kupiti polovnjaka od isto tako nekog dr koji je cuvao svoj auto.

hehe, dobar savjet :D samo, gdje naci tog lika?! :confused1:

vec sam napomenuo, ne planiram prodavati, vec cu ostaviti nekome u familiji..
danas sam bas bio u fordu, citroenu i pezou, malo razgledao i tako.. moram priznati, fokus mi je bas zapao za oci, a udoban je, sredjeniji mnogo nego lacetti koji sam gledao prije par dana.. dobro, jeste i skuplji, al opet, sve to ima svoje..
od citroena, C3 i C4, oprema, hm, tako tako, standardno.. pezo, 308 mi se dopao, al kosta brate, neka ful verzija 32 hiljade :roll:

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2010, 21:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Dec 2009, 21:48
Citao sam u AutoBildu...uporeda malih auta do 20000KM...bili su na testu ford fiesta, kia ceed, skoda fabia, renault clio i chevtolet lacetti. Kao najbolji jest skoda fabia, zatim ford fiesta....a zadnji je chevrolet lacetti-sto se tice kvalitet. A kao oprema bogata jest chevrolet lacetti.

Razmisli dobro-lako je potrositi pare.

Pametno ulozi!

Solaris је оперативни систем кога је развила компанија Sun Microsystems. Сертификован је као верзија јуникса. Иако је у питању махом власнички софтвер, велики број основних компоненти је објављен под лиценцом отвореног кода, под називом OpenSolaris.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2010, 22:11 
Pripravnik
Pripravnik

Da nemas mozda link za clanak, ako je online prisutan, da procitam, pomoglo bi mi u svakom slucaju. Hvala za interesovanje :)
To jeste, pare odose samo tako, zato i polako, ne zurim nigdje, hocu da procesljam sve sto se moze, pa na kraju nesto vec uzeti..

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2010, 22:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
hemicar je napisao:
pa na kraju nesto vec uzeti..

Ako si pametan to neće biti smeće iz naslova teme :wink:

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2010, 22:48 
Pripravnik
Pripravnik

Fokus mi se danas onako ergonomski najbolje pokazao.. Jedino, nisam imao prilike da ga probam, nesto zezaju oko probne voznje, da svratim u toku iduce sedmice, pa da ugovorim.. Pametuju.. :angry3:

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2010, 08:26 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:15
I ja sam imao priliku da vozim Fokus2 100-tinjak km, vrlo me se dojmio iznutra, kao da je auto srednje klase a ne obični čučavac. Plus bio je to dizel od 110 ks koji vuče ko blesav. Tako hemicar ako te zanimaju performanse idi na Fabiju sa TSI motorom, ako želiš komfor idi na Fokus, ne bi trebao da eksperimentišeš sa novim nadama tipa Chevy.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2010, 19:56 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2003, 13:12
Evo kolega da ti predlozim daciu model stepaway,benzinac kosta oko 16 000 a dizel 19 000,sa dosta dodatne opreme,a sve je zasnovano na renoovoj tehnologiji.evo ti saj pa pogledaj,100 % je bolji od laćetija,a provjeren je motor i mehanika,ili sandero,mada mi je stepaway ljepsi.http://dacia.ba/modeli-dacia/sandero/sa ... epway.html

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2010, 09:48 
Pripravnik
Pripravnik

Druze, hvala, evo bas ga sada gledam. Nisam znao da Dacia radi sa Renoom, ili u kakvom vec da su odnosu.. Jako mi se izgledom dopao i Duster 4x4.. cijena manje vise neocekivano niska za taj tip vozila.. Bas cu danas skoknuti dole ispod Obija da pogledam..

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2010, 15:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

banjalucki_gang je napisao:
Evo kolega da ti predlozim daciu model stepaway,benzinac kosta oko 16 000 a dizel 19 000,sa dosta dodatne opreme,a sve je zasnovano na renoovoj tehnologiji.evo ti saj pa pogledaj,100 % je bolji od laćetija,a provjeren je motor i mehanika,ili sandero,mada mi je stepaway ljepsi.http://dacia.ba/modeli-dacia/sandero/sa ... epway.html

Ne mozes dacia uporediti sa skodom.....

Solaris је оперативни систем кога је развила компанија Sun Microsystems. Сертификован је као верзија јуникса. Иако је у питању махом власнички софтвер, велики број основних компоненти је објављен под лиценцом отвореног кода, под називом OpenSolaris.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2010, 15:26 
Pripravnik
Pripravnik

Meni je ovaj Stepway (danas sam ga gledao u salonu) odlican.. Ne sjecam se kada sam se ljepse osjecao u autu, dizajn, boja, oprema, sve mi se dopalo.. Skoda, kvalitet, ne znam, ali dizajnom nije ni blizu ovom Dacia modelu.. Ovo mi je ljepse sto puta

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2010, 17:17 
Pripravnik
Pripravnik

Pa ne mozes porediti octaviu i daciu,ali vozim u firmi fabiju novu i onako nije da sam nezadovoljan ali moze i bolje,a stepaway je super auto,znam da su ovi iz mikrokreditne organizacije sinergija imaju sve dacia logane i svaki je u prosjeku presao 150 000,a nisu nesto sto se tice odrzavanja poskupi,a ako vec ne prelazis puno imas stepaway sa 1,6 motorom, meni licno prelijep auto za odnos ulozeno dobijeno.pozdrav

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2010, 23:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

E banjalucki_gang

vidi ovo:
1. garancija na lima skoda 12 godina a dacia pola manje
2. bezbednost na putu daleko bolji skoda od dacia-mislim na lose puteve(dacia ima osjetljivi zglobovi-treba mu dobar i fin put)
3. EURONCAP skoda fabia 4 zvjezdica a dacia stepway 3
4. Bolja preprodaja skode od dacije-mislim na padanja cijene
5. Plastika od skoda je bolja od plastike od dacije
6. Robot montira skodi vrata a covjek montira daciji vrata ....gdje je preciznost?
7. Motor skode je daleko pouzdaniji od dacije motora
8. Duze se vozi skoda od dacije

Sandero ima vise opremu od skode fabije priznajem. I veoma je udoban(zato zglobovi cesto kvare i cest servis na to). Kada motor kvari nece prosiriti dalje kvar, a zglob kad pokvari puno ce unistiti tamo gdje je zglob) Dacia-ABS se ponekad ne aktivira, a pri tom ne prijavljuje grešku, motor je počeo da pravi probleme, elektronika.

Ja sam tu da pomognem hemicaru da bude siguran jer 20000km velik novac.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2010, 00:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Ja ću opet da ponovim novo auto sa cijenom od 15 do 20 000 je smeće, a za te pare možeš uzeti polovnjaka starog 2 -3 godine koji je nov koštao 30+ hiljada i koji je prošao sve diječije bolesti i kojeg ne moraš zbog garancije održavati u ovlaštenom servisu gdje je održavanje skuplje 70%.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2010, 08:27 
Pripravnik
Pripravnik

Payi kolega ovo sto si ti sada nabrojao je sve relativno,dacia nudi garanciju 5 godina i 150 000 kilometara,i nisam rekao striktno stepaway,ali ynam da su ljudi zadovoljni sa tim autima,evo ima i sandero za 14 500 i to sa kakvom opremom,alu felugama,klimom.senzorima za parking i to sa pouzdaninjim motorom 1,4 motor,koji je bolji od onog 1,2 motora sa tri klipa koji je u fabiji,i na kraju krajeva rols rojs se sklapa rucno,uvijek je cjenjenija rucna izrada,a fabiju da bi uzeo sa ovom opremom sto nudi dacia treba ti bar jedno 18 000.pozdrav

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2010, 14:25 
Pripravnik
Pripravnik

Svako auto se kvari, to nema sta.. Cak i dva "ista" modela jednog proizvodjaca nikada ne mogu biti u potpunosti isti.. Kod jednoga ce recimo motor prije "otici" nego kod drugog itd. Auto cu voziti iskljucivo u gradu, jednom godisnje na ljetovanje, znaci nekih par stotina km i to je to.. Putevi su tako tako, znate i sami.. Uglavnom, necu ga vozati po selima, nemam potrebe.. Osim kvaliteta, jako mi je vazan izgled auta i po svoj prilici da cu kupiti stepway..

Jedino oko cega se razmisljam.. Ovdje u Renou u BL, kosta 17.100KM, a u Tesnju, isti model, ista oprema, isto sve dakle, kosta 16.100..
Gdje ga je bolje kupiti?

Vjerujem da nije najbolji auto od svih koje sam probavao i gledao, nije najkvalitetniji, nije ni najljepsi, a zasto, zato sto nas je 100 ljudi i 100 cudi.. Svako ima svoje misljenje, sto je i zdravo, boze moj..

Jednostavno sam se zaljubio u to auto, jbg, sta cu :D

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2010, 15:54 
Pripravnik
Pripravnik

Pa ako je isti auto naravno moyes otici u Tesanj,probaj u OKMT Gradiska pitati i u Trss komerc u Prijedoru.pozdrav

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2010, 17:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Srecno u kupovinu!!!

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2010, 18:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
hemicar je napisao:
Jedino oko cega se razmisljam.. Ovdje u Renou u BL, kosta 17.100KM, a u Tesnju, isti model, ista oprema, isto sve dakle, kosta 16.100..
Gdje ga je bolje kupiti?

Profaksaj ovim u BL tu ponudu i pitaj sta kazu na to. Znam covjeka iz BL koji je na taj fazon dobio Toyotu Auris u Banjaluci za nizu cijenu od ponudjene kad im je profaksao bolju ponudu iz Zenice. Jos mu dodali na tu ponudu i neku opciju za mp3 muziku (CD sa mp3 valjda).

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]