banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 20:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 52 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Nov 2010, 10:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Eugen, po običaju, lupeta, ignoriši ga.
U "rentnerf" ni ja ne vjerujem, a i kilometraža je upitna, ali ako je stanje takvo kakvim ga kum opisuje, ništa ne brini.
Čačkao sam po E200 CDI, W210 sa 495.000km, sem izgrebane plastike izvana i pohabanih sjedišta (što ovdje nije slučaj, a vjeruj mi da se nikome ne isplati mjenjati pola auta) iznutra, NIŠTA mu nije falilo. Palio normalno, išao normalno, trošio normalno...

Kumov W210, E270 CDI, troši 10-12 litara gradske, a automatik je i on ima malo (dobro, malo više) težu nogu na gasu...
Nema teorije da 200/220CDI, za cilindar i skoro litru manji troše preko 8-10 gradske, zavisno od načina vožnje.
W211, E270 CDI je znao spustiti do 8l (možda bi moglo i niže) normalnom vožnjom...
Djelovi nisu nešto skuplji od dobrih djelova za bilo koji auto, a rekoh već da te mašine ne otkazuju.
A, šta god da ode, opet te izađe jeftinije od Lagune koja više bude u servisu nego kod tebe, zar ne?
Za rđu stoji da ga voli, ali ako je pažen, ne mora značiti da je zagrizlo, a i ako jeste, nije strašno i svaki limar će ti srediti da se više ne dešava...

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2010, 13:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Euroth je napisao:
Eugen, po običaju, lupeta, ignoriši ga.
Možda ja lupam, ali sam prodao gomilu auta i upoznao još više likova koji su skuckali 15- ak milja maraka i zaletili se za mercedesa ili neku drugu premijum marku misleći da se takvo auto može održavati na autootpadu ili kupujući dijelove u motorexu i sličnim radnjama, a kasnije se ispostavilo da ne mogu da ga tankuju, a ne održavaju pa onda ide ono klasično prodajem ili mijenjam za jeftinije i manje'.
Ovo što sam rekao pogotovo stoji kad se radi o premium klasi starosti 10+ godina.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2010, 14:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne bavim se preprodajom uglavnom...
Pretpostavimo da banjalucki_gang nije idiot. Koliko se sjećam, ima već jedan auto, a ko ima 15k za 2. auto u porodici, pretpostavljam da ga ima kako održavati. Ako nema, to je zaista njegov problem.
Stoji da sa dijelovima sa otpada W210 neće daleko stići.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2010, 16:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne kažem da je pravilo niti želim pametovati već samo iznosim mišljenje koje je plod nekog iskustva, dakle, obično ljudi koji kupuju polovnjaka do 15-ak milja maraka nisu neki lovatori, tako da je stavka potrošnja i održavanje veoma bitna, u te dvije stavke važnu ulogu ima i starost auta, ta auta imaju veću kubikažu, a samim tim i skuplju reg., gume su im obično van uobičajenih standarda pa su skoro duplo skuplje nego na drugim vozilima itd. itd.
Moja preporuka bi za te pare uvijek bila neko vozilo sa nekim koncerovskim motorom tipa PSA ili VW jer se ti motori ugrađuju u gomile modela raznih proizvođača kao PSA u pug, citroen, ford, mazda, volvo... dakle dostupni djelovi, jeftino održavanje zbog rasprostranjenosti tih vozila, motori su provjereni i kvalitetni, a vozila koja ih koriste odlikuju se malom potrošnjom i solidnim obrtnim momentom.
Ja bih uvijek ako tražim auto koje ću svakodnevno koristiti, prije uzeo za 15 milja focusa 1.6 tdci 2006/7 nego merca E 200 cdi iz 1998, pogotovo što su to prve generacije CR dizela, ali svako zna svoje.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2010, 23:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Licno se slazem sa ovim gore napisanim, jer vozikanje velikih i starih auta je sve samo ne jeftin sport. Plus sto sa jedne strane nisu za vozanje po gradu jer su preglomazna, a sa druge strane nisu za cesta i dalja putovanja jer su nedovoljno pouzdana.

Glede kupovine od penzica, pa privatna prodaja je u pitanju. Kilometraza je u granicama godisnjeg prosjeka, nisu sve Svabe trgovacki putnici koji ne izlaze iz auta.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2010, 08:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Citiraj:
Svaki kupac se može procijeniti po onome što traži i cijeni koju plaća za to. Savjet:
Bolje biti gospodin u puntu nego fukara u mercedesu, jer onaj koji želi voziti mercedesa i to e klasu mora da ima mnogo više od 5 -6 hiljada jora ili da je taksista sa dobro razrađenim poslom

Mercedes je Mercedes, sve ostalo su automobili davno neko reče. Kakav Francuz kakvi bakarači, elem kolega mi ima Lagunu 2.2 DCI i jako je "jeftin" za održavanje i nevoli se kvariti...al zamalo.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2010, 09:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Tako su i meni skakali po glavi za BMW - ti si lud, to troši, skupi dijelovi bla bla...
E ja sam ga kupio u inat svima i prezadovoljan sam, redovno održavanje i nema problema ti se auti rijetko kvare to je ipak klasa, naravno ako nije divljano sa njim.
Povuče petoro na Mrakovicu i ne osjeti, a ko se boji potrošnje nek vozi bicikl brate.
Merc i BMW imaju nešto što ove niže klase neće nikad imati KOMFOR, pređeš 300 km u cugu ne osjetiš , a Punto npr osjeti svaki ćik na cesti a moraš staviti pak treger za gajbu piva.
E ja sam imao Fiat Punto dizel pa sam prokleo sve Talijane ne svijetu neudoban u PM, a kad stane kožu odere pošto su original dijelovi paljevina cijenom.
Uzmi Merc i vozi se ko čovjek ako si u mogućnosti a ti i ne prelaziš puno tako da se ne moraš bojati potrošnje.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2010, 09:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Može li meni neko da objasni šta je ovo ---> http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=b3ffviislco1 ?!

Sasvim slučajno sam naletio na ovu ponudu i zaletio bi se istog momenta kad bi znao da je sve u redu sa autom.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2010, 10:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ovo je meni nešto mnogo jeftino, al čuj kako je udarila kriza možda mu gori za pare kredit, hipoteka ko zna...

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2010, 10:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
pilot babo je napisao:
Može li meni neko da objasni šta je ovo ---> http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=b3ffviislco1 ?!

Glogov bi trebalo biti rusko prezime.. Nenormalno niska cijena.. moze biti samo prevara u pitanju.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2010, 12:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
nedavno je rodjak gledao audi a4, poslednji ovaj, i naleti na jednog sa niskom ciienom, oprema jakp dobra, a nizi par hiljada od najjeftinijeg. malo se raspitali, radi se o prevari. U fazonu, on ti posalje auto, a ti uplatis pare na racun neke posrednicke agencije. Auto bude kod tebe, isprobas ga, ako ti se ne svidi, vratis, a oni tebi pare. Medjutim, od toga nema nista, uplatis pare a auta ni ne vidis. Na nasoj carini rekose da ima ljudi koji su nasjeli na ovu pricu.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2010, 12:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Često je na mobile d i autoskaut cijena na koju se licitira, dakle, ako nema broj telefona ti onda na ponuđenu cijenu šalješ mejl sa svojom ponudom i onda ti ako budeš povoljan oni odgovore.
Preporuka, izbjegavajte sjever njemačke i Ruse, Rumune i ostalu bagru, jesu jeftinij ali su zajeb žešći i moraš otvoriti 16 pari očiju

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2010, 18:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A u pm...pretpostavio sam da je neki naguz :) Tražio sam trojku i niotkuda mi izleti ovaj kec. Ja već bio spreman da potegnem u Švabiju :)

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2010, 19:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Fali ovde jedinica kao kuca :)

vidi ovog :

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=l3ppl4zwexhw

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2010, 20:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Opet gore pomenuti Glogov :lol: Rusi naša braća, neće oni svoje zajebati :D

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2010, 21:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Čim prodavac kaže "nur email kontakte" nema šta da ti ne bude jasno...

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2010, 22:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Pa nisu samo mail kontakti. Ja cu mozda sutra i nazvati, cisto da ga pitam u cemu je fora :D Moj skodilak skuplji od bmw 1.. vazi :lol:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2010, 00:43 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
sto tablice krije sram ga bilo.

@banjalucki gang

Laguna 6 brzina -- bjezi od njega ko da si duha vidio..

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2010, 08:42 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2003, 13:12
J a nikada nisam kupovao dijelove po otpadima,ali evo sto se tice guma,na ovom mercedesu su 15 ili 16 gume,a konkretno na mom meganu sada 205/50 R17 KOJA KOSTA OD 250 DO 350 KM.Poydrav

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 19:20 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2008, 11:49
Prijatelju jako dobro auto.Ovo je najvjerovatnije vozio neki penzioner i onda ga kupio neko i sad hoce da zaradi neku paru sto nije zabranjeno.Vec kad ti je kum tamo neka ode u Mercedes Benz servis sa brojem sasije i po nejmu ce vidjeti kako je auto i na kojoj kilometrazi servisiran cak bi to mogao provjeriti i Jajcevic samo kad bi htjeo.Posto se ovde radi o CDI modelu nemas sta da brines za Dizel pumpu u najgorem slucaju moze se desiti da ti ode po neki Injektor od loseg goriva ali ako ga budes sipao na Nestro ili Omv ima da se navozas.Nekad sam imao E290Td karavana vozio ga punih 7 godina i nikad i nigdje me to auto ostavilo nije a vozio sam se sa njim od Halkidikija do Hamburga uzduz i popreko,prodao sam ga sad covek ima 330000km i nista mu nedira.Uzmi neces se pokajati mani se zene..........

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 52 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]