banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 03:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Nov 2010, 12:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
@eugen

Hvala, upravo sam na to mislio.
Kada se mijesaju ulja sa razlicitim aditivima desi se neka cudna mineralizacija, odnosno ulje se katranise.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 15:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Citiraj:
imam ja u autu 10w40 i mjenjam ga svakih 7.500 KM i sve je u redu. prema tome, @pripravnice ne lupetj gluposti... a u demi prometu jos i porucim telefonom pa mi momci donesu...

Donosi i Ćato i Žis pa šta? A ti ne prozivaj ne znaš ni šta je bilo!
Elem, ulja ne treba miješati ali ne smeta ako u polusintetiku dosipaš mineralno ulje možda deci-dva pred zamjenu, ali nikako ne treba miješati full sintetiku sa polusintetikom i mineralnim nastaje kuršlus pošto su drugačiji aditivi i deterdženti u full sintetici. Naravno ne treba miješati ulja različitih proizvođača.
Ja sam prije tog fuša imao u motoru isto Valvoline polusintetičko 10-40 pređeno cca 8000 bez problema i moglo još tako mi rekoše, tako da sam i kupio isto ulje nikad ne miješam ni pod razno!
E sad evo da ne bude da samo ja se žalim:http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=3158&sid=acd86e1e60f9b4e3cf1907f6d6dfd107

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2010, 17:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2008, 11:49
goxon je napisao:
Jedna informacija: Demi auto dijelovi uvoze sve iz kine:) zato pamet u glavu:)

Dobro jutro.Naravno da ih uvozi iz Kine zato se i namlatio novaca.Da ispravim pojedince ulja sa oznakom SAE10w40 nisu sva ista sve zavisi od proizvodjaca.Imate auto servise koji preporucuju koju marku ulja da stavljate u njihova auta.Kod Renaulta je poznato da ide ELF ulje u njega ili ovde gdje ja kupujem je Fuchs ulje i njega uzima Mercedes u velikim bacvama.
Primjer za razliku ulja ja sam stavio u moj Sprinter austrijsko ulje OMW Sae10W40 i na 10000km morao sam da dosipam posle predjenjih 5000km litru na predjeni1000km :mad: sto je stvarno previse a Bus mi je presao samo 53000km sad kad sam promjenio marku ulja netrosi takorekuci nista.....

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2010, 17:05 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

passenger57 je napisao:
imam ja u autu 10w40 i mjenjam ga svakih 7.500 KM i sve je u redu. prema tome, @pripravnice ne lupetj gluposti... a u demi prometu jos i porucim telefonom pa mi momci donesu...

Prijatelju stavi prst na celo i razmisli koliko to ulje stvarno kosta i koliki ima kvalitet kad se njima isplati tebi donjeti 5 litara,tu se prica zavrsava.Znam tipa sto je isto tu mjenjao ulje nije vazno kod koga i nakon 2500km upalle mu se lampice na Vw T5-Tdi pregledali ulje ono pobjelilo.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 15:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 00:57
Snajpi je napisao:
passenger57 je napisao:

Prijatelju stavi prst na celo i razmisli koliko to ulje stvarno kosta i koliki ima kvalitet kad se njima isplati tebi donjeti 5 litara,tu se prica zavrsava.Znam tipa sto je isto tu mjenjao ulje nije vazno kod koga i nakon 2500km upalle mu se lampice na Vw T5-Tdi pregledali ulje ono pobjelilo.

ako pobijeli znaci da je tu voda- mislim da vrlo lako moze biti da tu nije do ulja

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 16:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
meni prijatelj donosio iz njemacke ulje (i uporedjivao sam ambalazu kod agica- to je to.100% orginal (za sada :D ))
Spoiler:
Slika

gore je oko 17 maraka 0-40 a mislim da je kod njih izmedju 25 i 30 maraka
(sad, ulje je brendirano, sigurno da je unutra total quartz il neki castrol po bmw specifikaciji ali ovce sluze za sisanje :lol: )

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 17:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

insider je napisao:
Snajpi je napisao:
passenger57 je napisao:

ako pobijeli znaci da je tu voda- mislim da vrlo lako moze biti da tu nije do ulja

nije do ulja- do ambalaze je :toothy3:
imas kinesko/madjarsko/rumunjsko/austrijsko (nije naucno dokazano cije je) ulje optimal koje je u nabavci jedno 2-3 marke sa svim davanjima u bl i imas ambalazu optimal pa je 5 maraka, ambalazu castrol i valvolin pa je 10-15 maraka ili elf i total pa je koju marku vise (ne znam je li piramda pravilno slozena) aral vjerovatno nemaju ne zbog ambalaze, vec bi drustveno neodgovorno bilo prodavati ulje od dvije marke za 25 :lol:

ovo je drzava prevara, ko najbolje vara- najbolje radi

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 21:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
manitu uci da svira je napisao:
meni prijatelj donosio iz njemacke ulje (i uporedjivao sam ambalazu kod agica- to je to.100% orginal (za sada :D ))
Spoiler:
Slika

(sad, ulje je brendirano, sigurno da je unutra total quartz il neki castrol po bmw specifikaciji ali ovce sluze za sisanje :lol: )

U D sipaju (nesto) iz nekih starih buradi direktno u motor :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 22:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Spoiler:
Slika

U D sipaju (nesto) iz nekih starih buradi direktno u motor :lol:

ma znao sam, nije ni svabo kao nekad :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2010, 17:31 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

O-40 ovde nema ispod 18 Eura u maloprodaji to je longlife ulje i ono se mjenja tek na 30000km,mozda u nekoj veleprodaji bure od 200lt pa da izadje povoljno.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2010, 19:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Spoiler:
Slika

Castrol radi to ulje za BMW motore, inače na svakom novijem bendži na čepu za ulje na motoru piše Castrol.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2010, 20:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Spoiler:
Slika

Castrol radi to ulje za BMW motore, inače na svakom novijem bendži na čepu za ulje na motoru piše Castrol.

Castrol,valvoline,Shell,Elf sve su to dobra ulja samo ako su original...........

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2010, 20:04 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Nov 2010, 22:52
MoBilE 1

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2010, 20:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Proizvođači ulja imaju poslovnu saradnju sa nekim proizvođačima auta, to što citroen i total imaju saradnje ne znači da u citroen ne možeš sipati i neko drugo ulje i da to ulje ne može biti kvalitetnije od totala, tako npr. razni brendovi auta koriste iste PSA motore i svi preporučuju različiti brend ulja ovisno s kim imaju poslovnu saradnju.
Sad je najmoderniji trend da proizvođači auta naručuju od proizvođača ulja ulje iste robne marke kao i auto npr. Ford sa repsolom i sl. nešto slično kao kad trgovački lanac recimo konzum prodaje poljoradov sir pod robnom markom k.plus, a u isto vrijeme možeš uzeti isti taj proizvog pod orginalnim imenom i etiketom.
Dakle, kod izbora ulja nema veze koji brend proizvođač auta preporučuje već dali specifikacija ulja i kvalitet istog zadovoljavaju konstrukcijske potrebe te mašine.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2010, 07:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Naravno, treba gledati API specifikaciju ulja da li odgovara vašem ljubimcu ali džaba ti to ako u pakovanju dobiješ bljuzgu ne gine ti servis.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2010, 21:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Jun 2003, 01:17
Šta znači kada se na čepu pojavi ona masna smeđkasto-siva tvar? Razlog za brigu ili ne? To sam sad prvi put primjetio kod sebe mada sam viđao na nekim autima i ranije...

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2010, 21:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Feb 2008, 17:16
Na kojem cepu? Ako je na cepu od rashladne tecnosti onda imas razloga za brigu, a ako je na cepu od motora to je normalno da se pojavi pogotovo sada kad su temperature nize.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2010, 21:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Na čepu motora tamo gdje se dosipa ulje... Znači sve OK...

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2010, 21:47 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

malizarko je napisao:
Šta znači kada se na čepu pojavi ona masna smeđkasto-siva tvar? Razlog za brigu ili ne? To sam sad prvi put primjetio kod sebe mada sam viđao na nekim autima i ranije...

N :oops: a kojem autu,koji motor?????????

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2010, 21:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Polo 1.0 '98...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]