majlili, ruku na srce, imas li od posla duze od 10 minuta pjesacenja? svi imamo jednaka prava, ali i gradjanske duznosti i svijest (o tome pricam kada aludiram na seljake), ne biti sebicni i raditi u opstem interesu, sigurno bi svima bilo lakse i za kretanje kroz saobracaj i za parkiranje da se manje koriste automobili (samo kada je neophodno kao sa tvojom bakom ili za velike nabavke). poznajem veliki broj ljudi koji idu na posao automobilom, a imaju desetak minuta pjesacenja, uvijek se voze sami (1 osoba 1 automobil), sa takvim razmetanjem, nema saobracajnice koja ce izdrzati (pogledajte Sarajevo cija glavna ulica u blizini Skenderije ima po 5-6 traka u jednom smjeru, opet je krkljanac). racionalnije koriscenje automobila, manje sebicnosti.
ako je neko putovao Evropom, moze vidjeti koliko je razvijena kultura pjesacenja i bicikliranja.
poslovni ljudi u skupocjenim odjelima, gradski bicikl i na posao, a kod nas je to sramota, imamo komplekse, kad moze onaj jado da ide jugicem, mogu i ja kredit na 10 godina pa uzeti sebi skodu...
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
E ajd matere ti, ti predji pjeske (mozes slobodno trcati ili brzo hodati) od Sehera do Budzaka za tih 45min, i ja ti dam svoj auto...
sastavi ugovor/dogovor kod advokata i spremi se da izgubis automobil

mislio sam figurativno, od krajnjih granica tih naselja, od stocne pijace pa malo iza alibabe, ima jedva 5 kilometra, pjesak to predje za 45 minuta bez problema.