banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 14:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 161 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Nov 2009, 19:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
bmw 123d

mane - prekratak mjenjac.. Nije mi se jednom desilo da umjesto prve ubacim u rikverc :oops:
prednosti - zmija od auta po svakom pogledu :evil3:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2009, 19:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
prekratak mjenjac.. Nije mi se jednom desilo da umjesto prve ubacim u rikverc

Kuvarica :lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2009, 19:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Sreca, pa se ni tebi ni jednom nije desilo :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2009, 19:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
ajkula je napisao:
Sreca, pa se ni tebi ni jednom nije desilo :D

Aaaaaaaaaaahaaaaaaaaahhahahhahahhhaaaaaahahahhahhahhahhahahhahahah!!!

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2009, 20:27 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Mar 2009, 10:17
cvox je napisao:
ajd da ne kvarimo temu pa cu krenut sa jednim od auta......

znate vec da je passat CC u pitanju,2008 god,2.0 TDI 170 ks(sad ima 227ks),presao oko 20 000km...

mane:
nema ih :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: zajebancija moro sam da malo druga TnS probudim :wink:
meni sta ne valja i sta me zivcira su ona stakla sto se spustaju kad otvoris vrata....radi tog mi je frajer uzeo 100 km vise da mi nabaci neke kvalitetne folije.Jbg do sad nisam imao nikakvih problema pa mi je tesko i da napisem.....
prednosti ili dobre stvari:
dizel je (potrosnja je ok a i oce povuc,NM mu je sad 475 a bio je 350 :wink: )
ima dobra sjedista...
hod mjenjaca mu je mali...
ima tri verzije ili da kazem opcije amortizacije (normalna,sport i komfor)
lezi dobro na cesti (nizi je od obicnog)
gepek je solidan..

rekoh da je ovo jedan od moih auta a poslije cu napisat i o drugima....... :cat:

je li cip legalan ili je crnjak;
nesto mi nejasno sa tvojim obrtnim momentom od 475NM jer cini mi se za te motore je napravljen poseban cip cim je motor izasao,a kasnije su ljudi skontali da cip ima mane,a kao prva mana se pokazao prevelik obrtni moment jer mjenjac na tom autu ne moze da da izdrzi vise od 400 NM.E sad jedino ako je kod tebe manuelni mjenjac,ovo da ne moze izdrzati vise od 400NM je uglavnom na DSG-ovima.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2009, 20:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
cvox je napisao:
hod mjenjaca mu je mali...

Po svemu sudeci - manuelni ;)

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2009, 20:44 
Početnik
Početnik

"preletio" sam preko njegovog posta :D
za manuelni ne znam,ali mislim da je po pitanju izdrzljivosti kao i DSG pa je obrtni moment opet prevelik

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2009, 21:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Vec je jednom rekao da je maunelni...

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2009, 21:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Mjenjac ce da izdrzi, ali kvacilo moze da dobije po usima. Da ne govorim o zamajcu :)

EOT

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2009, 21:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Yaris 2008. 1,3 benzin.

Od mana - neprecizan mjenjač, na hladno se počesto namučim; ljetos se otopila neka guma na zadnjim vratima, ostao trag na pragu.
Za godinu dana osim redovnog servisa zamijenjena samo jedna sijalica.
Svrhu gradske zujalice ispunjava, pregledan, parkiranje moguće i po nemogućim mjestima :D , mjesta ima za 4 odrasle osobe, gepek ionako ne služi ničemu. :D
Ovo za buku ne znam, nisam išla autoputem, po okolini do 120 ..

Sve u svemu slatka igračka 8)

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 00:49 
Početnik
Početnik

The_new_Statesman je napisao:
Vec je jednom rekao da je maunelni...

shvatio sam i znam sta sam napisao.U prvom postu sam pisao o dsg-u,da ne moze izdrzati preko 400NM,a kad mi je receno da je manuelni mjenjac napisao sam: "Za manuelni ne znam,ali mislim da je po pitanju izdrzljivosti kao i DSG pa je obrtni moment opet prevelik" kuzis NE? :D

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 01:14 
Početnik
Početnik

Lada Samara 1300S
Stari je dobio za 18. rodjendan i vozio,vozio,vozio dok nije nagurao 200 000 km sa njom a zatim je prodao na otpad zbog loseg motora.U 200 000 km promjenjen jedan zadnji amortizer,ostalo sve k'o novo bilo(mnogi ce da se cude i bune,ali istina ziva ljudi).Mjenjac joj je bio odlican,mislim da je cak Porsche nesto se igrao sa mjenjacem u Samari.I po stare dane je mogla da navuce 160km/h na Sarajevskom autoputu,a posto se stari bavio trgovinom cesto je prevozila po 200kg lubenice+prikolica+stari put preko Borja.I samo jos neko neka mi kaze Lada brzo strada :D
Ne znam koliko je nova kostala-prodana za 1500KM :D

VW T2 1.6D
Kupljen kako bi se moglo vise robe voziti za trgovinu,nazalost sa veoma losim motorom.Motor je pretrpio ne znam ni sam koliko generalki,3 sigurno.NIje mogao da ide preko 100km/h,a lijeva prednja vrata su se mogla otkljucati klipicom.Zbog toga je jednom kombi opustosen u Bijeljini :D.Tragicno zavrsio na otpadu nakon crkavanja motora.
Placen 6000KM-prodan za 800KM :D

Opel Vectra 2.0i 4x4 8V
Mashina malo zesca u odnosu na Samaru i T2.Sa svojih 115KS auto je islo dobro.Stari je batalio trgovinu pa kupio nesto za svoju dusu :D.Sve je bilo ok na autu,dok jednog dana se nije zapalila na parkingu kad je stara pokusala da je upali.Izgorila je sva instalacija do prednje sajbe.I nju je stari prodao nekom momku koji je popravio to auto i prodao ga za 3000KM-a.I dan danas se vozi.
Placena 4500KM-prodana za 1000KM.

Skoda Octavia 1.9 TDI
Godina proizvodnje 2001.
TDI sa 90KS i 66kw dobro radi svoj posao.Dve godine kod nas i sa predjenih 22 000km veoma zadovoljni autom.Naravno da ima i ona svoje mane,ali smo veoma zadovoljni autom.Najveca mana joj je sto nema klimu,ali jbg.Jedino sto smo morali zamjeniti je set kvacila bez zamajca,550KM sa ugradnjom.
Potrosnja skroz mala,na otvorenom putu kada stara vozi BoradComp pokaze 3,9l/100km prosjecne potrosnje,za nepovjerovati.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 13:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
DejanK_91 je napisao:
nesto mi nejasno sa tvojim obrtnim momentom od 475NM jer cini mi se za te motore je napravljen poseban cip cim je motor izasao,a kasnije su ljudi skontali da cip ima mane,a kao prva mana se pokazao prevelik obrtni moment jer mjenjac na tom autu ne moze da da izdrzi vise od 400 NM.E sad jedino ako je kod tebe manuelni mjenjac,ovo da ne moze izdrzati vise od 400NM je uglavnom na DSG-ovima.

@Dejo nije cip vec mjenjanje programa to jest stavljanje novog!Sve je legalno i pod garancijom od 2 godine kako sam napisao!Sto se tice cipa na ovaj motor ne moze jos cip radi partikelfilter sto ima,nakon postavljanaj krene motor sturing da zajebava.....
Sta kazes da DSG mjenjaci nisu izdrzljivi,nebi vjerovao kad bi ti rekao da su izdrzljiviji od manuelnih!Firma koja mi je mjenjala program(moj stari drug i kolega) mi je rekao da je Turege znao sa tim mjenjacima i dobijat preko 550NM.....
Sto se tice mog mjenjaca on moze izdrzat do nekih 500nm al ja nisam htio da rizikujem previse pa sam uzeo program sa 475NM!Da sad mislis da je 25 NM mala stvar al vjeruj da je to na tolikim NM veoma veliko......
Kvacilo je ok (za sad) a i prije sam imao programe sa velikim NM i nikad nisam imao problema sa mjenjacima.Mozda je sreca a mozda ne!
Superb 1.9 TDI sa 130 ks je imala 195 ks sa 410NM,golf TDI sa 150 ks je imao 215ks sa 450NM.......itd!!!!!
Moj kolega ima Oktaviju 2006 1.9 TDI sa 105KS 250NM a drugi ima Passata sa istim 1.9 TDI 105ks 250NM motorom.Poslije postavljanja programa Passat dobijem na 152ks sa 342NM a Oktavija 146ks sa 350 NM......

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 13:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Hertzog je napisao:
mirdza je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
i na kraju pitanje slovenackog carinika da mu prodam auto, zagledanje od novinara hrvatskih auto novina itd... :D

Kad ga tako hvalis, daj neku sliku :)
Mene je hrvatski carinik pitao za Merca: "Benzin? ... Kako to mozes natocit?" :lol: A Bog te pit'o koliko puta su me ljudi na ulici pitali da li je na prodaju i sl :)

Nego, da napisem i ovome tenku - W126 1983.

- staro
- puno trosi
- nema klime
- prozori na kurblu
- radio kasetas
- budi pola naselja kad prodjem kroz ulicu
- nema nikakve elektronike osim ABS
- zadnja vuca > plese i na suhom i na mokrom
- IV brzinski mjenjac

Nista pozitivno :( Jedino sto je gepek veliki i ima dosta mjesta unutra...

8)
P.S. Ko razumije shvatice ;)

W126 1988.
Klima, koza i grejaci siceva, svi prozori na struju, podesavanje vozacevog sica elektronsko, plin (pa tada malo trosi)...
Negativno skupa registracija... cena 5500 Evra (da iskoristim priliku)

Ti si ga na kraju uzeo? Ekstra!

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 22:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Nisam, stoji jos, uzeo bih ga ja sebi, ali stvarno mi je preskupa registracija za to... ali auto je extra, nema greske na njemu

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2009, 10:55 
Početnik
Početnik

cvox je napisao:
DejanK_91 je napisao:

@Dejo nije cip vec mjenjanje programa to jest stavljanje novog!Sve je legalno i pod garancijom od 2 godine kako sam napisao!Sto se tice cipa na ovaj motor ne moze jos cip radi partikelfilter sto ima,nakon postavljanaj krene motor sturing da zajebava.....
Sta kazes da DSG mjenjaci nisu izdrzljivi,nebi vjerovao kad bi ti rekao da su izdrzljiviji od manuelnih!Firma koja mi je mjenjala program(moj stari drug i kolega) mi je rekao da je Turege znao sa tim mjenjacima i dobijat preko 550NM.....
Sto se tice mog mjenjaca on moze izdrzat do nekih 500nm al ja nisam htio da rizikujem previse pa sam uzeo program sa 475NM!Da sad mislis da je 25 NM mala stvar al vjeruj da je to na tolikim NM veoma veliko......
Kvacilo je ok (za sad) a i prije sam imao programe sa velikim NM i nikad nisam imao problema sa mjenjacima.Mozda je sreca a mozda ne!
Superb 1.9 TDI sa 130 ks je imala 195 ks sa 410NM,golf TDI sa 150 ks je imao 215ks sa 450NM.......itd!!!!!
Moj kolega ima Oktaviju 2006 1.9 TDI sa 105KS 250NM a drugi ima Passata sa istim 1.9 TDI 105ks 250NM motorom.Poslije postavljanja programa Passat dobijem na 152ks sa 342NM a Oktavija 146ks sa 350 NM......

sve je to ok sto kazes,samo sam na jednom skodinom forumu procitao da je neki covjek na svojoj oktaviji sa istim motorom kao kod tebe radio cip,samo sto je kod njega DSG i kaze da su ga morali ograniciti sa 400NM.

Zaboravio sam da kazem da je po opisu to tvoje "cudo" hebeno :D

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2009, 11:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
cvox
tvoje je passatinac dobro nasviran

pretpostavljam da nisi nista dirao oko dijelova zbog garancije ( veci turbo, dizne,IC ? )

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2009, 11:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
cvox laze dok zine :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2009, 12:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nisam buraz nista dirao oko djelova,samo program stim sto uvjek mogu vratit na normalu.
U cjeni sam dobio kompjuter u kojem je moj stari program i ovaj novi.kad trebam na servis samo okrenem i nema sta.Jest da mi je momak rekao da nema sanse da u servisu vide da je program drugi,sve dok se ne prikopcaju sa Volsburgom!

Ebiga jedno vrijeme sam vozao vw pa sam presao na audija pa poslije na bmw i sad opet na vw familiju....dokad jos ne znam,al znam sigurno da samo dizelase cu vozat :cat:

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2009, 12:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

manitu uci da svira je napisao:
cvox laze dok zine :lol:

ccccc :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 161 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]