banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 03:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Okt 2009, 08:35 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Apr 2008, 22:30
Kod uvoza motora nije potrebno imati saobracajnu, samo odgovarajuci racun a pravo na uvoz kao fizicko lice ostvarujes time sto posjedujes automobil za koji ti je potreban taj motor, i potvrda od bilo kog servisa da je potrebna zamjena motora.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 08:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
imama ja sad jedno pitanje oko tog mjenjanja motora.......zar kad promjenis motor nemozes otici u policiju ili sta ja znam gdje i prijavit koji motor si stavio da sve bude legalno i po protokolu?
ili mozda kad dodjesna registraciju onda im prijavis koji je motor i oni upisu u papire?

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 11:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Moj stric vozi crvenog stojadina 30 godina i nije mu nigdje stao, ali pošto je prešao 220 000 km , odlučio je presaditi motor iz stojadina sa manjom kilometražom.

Ali nije mi palo na pamet ovo što je pokretač teme pitao, moraću ga upozoriti.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 11:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Okt 2009, 00:09
cvox je napisao:
imama ja sad jedno pitanje oko tog mjenjanja motora.......zar kad promjenis motor nemozes otici u policiju ili sta ja znam gdje i prijavit koji motor si stavio da sve bude legalno i po protokolu?
ili mozda kad dodjesna registraciju onda im prijavis koji je motor i oni upisu u papire?

nisi čitao pažljivo , evo vidi:

Citiraj:
smucek je napisao:
Izvadim motor iz unistenog auta, otpada.. Ne govorim o uvozu.

Citiraj:
Vin_Diesel napisao:
pa mora i taj motor imati papire, saobracajna od uništenog auta i tvoja od tvoga auta i onda se u MUP-u pravi zahtjev za promjenom broja motora, da nikakav problem nije,....ali ovde niko nije spomenuo papire od motora koji ugradjuje, pretpostavlja se da je sa otpada bez papira,...

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 11:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Moj stric vozi crvenog stojadina 30 godina i nije mu nigdje stao, ali pošto je prešao 220 000 km , odlučio je presaditi motor iz stojadina sa manjom kilometražom.

Ali nije mi palo na pamet ovo što je pokretač teme pitao, moraću ga upozoriti.

ma nevjerujem baš da će na Stojadinu gledati br. motora ali jbg kakvih policajaca kod ima, nebi me ništa začudilo,....

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 15:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
nista, morace se poceti baviti nelegalnom radnjom, iliti prekucavanjem :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 16:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Ljudi, pričate svašta.

Motor se računa skoro kao potrošna roba oduvjek. Odeš do centra, uradiš atest, odneseš taj papir u MUP i gotova priča.
Ista procedura kao za, npr. mjenjanje boje, ili će neko reći da se auto ne smije farbati, sem u boju koja je bila kad je izašao iz fabrike?

Jedino e zam kako je oko papira tog motora, ali vjerovatno ne postavljaju pitanja, eventualno da moraš imati račun... Možda "starčevica" zna više.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 17:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Jedno je ubacivanje motora onako bez ikakvih papira kao recimo sto se ugradjuju plocice na kocnicama a drugo je unos podataka u saobracajnu. Kako da zandar zna da nisi ukrao auto od komsije i ubacio njegov jaci i noviji motor :D

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 23:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Euroth je napisao:
Ljudi, pričate svašta.

Motor se računa skoro kao potrošna roba oduvjek. Odeš do centra, uradiš atest, odneseš taj papir u MUP i gotova priča.
Ista procedura kao za, npr. mjenjanje boje, ili će neko reći da se auto ne smije farbati, sem u boju koja je bila kad je izašao iz fabrike?

Jedino e zam kako je oko papira tog motora, ali vjerovatno ne postavljaju pitanja, eventualno da moraš imati račun... Možda "starčevica" zna više.

pa i nije baš svašta :) kako ćeš dokazati porijeklo " tog" motora??? Moraš imati saobraćajnu dozvolu recimo od razbijenog auta na kom se vodi taj motor (primjer navodim) ili carinske papire ako uvozis motor iz inostranstva,...

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 23:54 
Početnik
Početnik

Vin_Diesel je napisao:
Euroth je napisao:
Ljudi, pričate svašta.

pa i nije baš svašta :) kako ćeš dokazati porijeklo " tog" motora??? Moraš imati saobraćajnu dozvolu recimo od razbijenog auta na kom se vodi taj motor (primjer navodim) ili carinske papire ako uvozis motor iz inostranstva,...

Sto se tice uvoza ja odgovorio gore na pocetku ove strane!!!

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 00:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

starcevica je napisao:
Vin_Diesel je napisao:
Euroth je napisao:
Ljudi, pričate svašta.

Sto se tice uvoza ja odgovorio gore na pocetku ove strane!!!

ok al evo ja sad imam razbijenog Focusa i sad neko od mene uzme motor (kupi) a ne ponese kopiju ili original saobraćajnu, kako će on taj motor regulisati i upisati u svoju saobraćajnu, ako mu ne treba moja saobraćajna kao sto tvrdis ti i jos neki????

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 01:31 
Početnik
Početnik

Citiraj:
ok al evo ja sad imam razbijenog Focusa i sad neko od mene uzme motor (kupi) a ne ponese kopiju ili original saobraćajnu, kako će on taj motor regulisati i upisati u svoju saobraćajnu, ako mu ne treba moja saobraćajna kao sto tvrdis ti i jos neki????

Ja ti opet kazem da sam odgovorio sto se tice uvoza motora u BIH, a ti govoris o situaciji kod nas......

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 11:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

starcevica je napisao:
Citiraj:

Ja ti opet kazem da sam odgovorio sto se tice uvoza motora u BIH, a ti govoris o situaciji kod nas......

što znači da smo odgovorili na cjelokupno pitanje :D

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 12:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

e kad je i ta situVacija rijesena ajd sad ti VD nama u kratkim crtama daj pravilo ili da kazem odgovor.......

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 18:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

cvox je napisao:
e kad je i ta situVacija rijesena ajd sad ti VD nama u kratkim crtama daj pravilo ili da kazem odgovor.......

???????? bojim se da te nisam razumio??

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2009, 00:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Jedno je ubacivanje motora onako bez ikakvih papira kao recimo sto se ugradjuju plocice na kocnicama a drugo je unos podataka u saobracajnu. Kako da zandar zna da nisi ukrao auto od komsije i ubacio njegov jaci i noviji motor :D
A šta njega libo šta ja vozim... nek ide zutizi u sunce, pojaseve ili tako nešto... :D

Vin_Diesel je napisao:
Račun, druže, reče ti kolega "starčevica" sve lijepo odmah.
Račun na kom je valjda broj motora... i Agićev pečat!! :lol:
Odneseš fino kad kreneš an atest, oi kažu baš fino i ukucaju... zdravo.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2009, 06:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Euroth sad ja imam pitanje za tebe.....sta ako motor kupis od privatnika,mislim od covjeka koji je auto slupao i ne isplati mu se popravljat to isto i on ga prodaje u djelovima?Jel ti on treba izdati fiksalni racun sa brojem motora?Sta tad uradit?

drustvo samo da kazem da se ne zajebavam(kao sto to radim u 94% postova :D ) i ozbiljno pitam jer me interesuje ova procedura..... :cat:

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2009, 10:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Vjerovatno ti treba kopija (ili original na uvid) saobracajne i licne karte prethodnog vlasnika, kao i neki kupoprodajni ugovor izmedju vas dvojice. To bi trebalo biti dovoljno za cike koje rade atest.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2009, 11:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Vjerovatno ti treba kopija (ili original na uvid) saobracajne i licne karte prethodnog vlasnika, kao i neki kupoprodajni ugovor izmedju vas dvojice. To bi trebalo biti dovoljno za cike koje rade atest.

pa ja čitavo vreme samo to i govorim, ali izgleda da ne čitaju dobro, ili ja nisam dobro napisao???

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2009, 15:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@cvox, a i ostali:
Trebalo bi provjeriti pa da budemo 100% sigurni, ali sam 98% da je kao i za auto: samo kupoprodajni ugovor.
Jer, kako ćeš saobraćajnu nositi, ako je, recimo, karoserija bila zdrava i ide...
Primjer:
Neko ima W126 500SEL i izbaci mu taj 5.0 V8 te stavi 2.5D i vozi dalje.
Ovaj drugi kupi od njega taj 5.0 V8 za, recimo, W115 koji sređuje... Ne može dobiti saobraćajnu od onoga, jer em je broj motora u njoj sad od 2.5D, em se taj auto i dalje vozi. Zbog takvih slučajeva dovoljan je samo kupoprodajni ugovor. "Taj i taj kupio od tog i tog taj i taj motor, broj motora taj i taj..." i zdra'o.

Ipak, 98% sam siguran da je to procedura, te ako neko misli raditi, neka prov ode provjeriti, pa nam javi usput, pošto i mene interesuje kako je tačno.

Pozdrav

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]