banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 23:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 98 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Avg 2009, 17:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Pretpostavio sam da na to misliš, ali da ne bude zabune.

E, baš ta izreka.

Mirdža, reci ljudima... :D

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2009, 19:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2009, 20:58
Euroth je napisao:
Nema bez džipa... Još žalim za starim Patrolcem... Jeste da 4.2 osmaku ni cisterna iza nije bila dosta, ali kako je tooo išlo... :D

Deda vozi Nissan Terrano 2, 96 godina. 2,7 TDI

Slika

identičan kao ovaj...

Da je samo malo mladji, ja bi ga uzeo sebi... ovako, mi nije predmet interesovanja... :)

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2009, 19:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
to za kvačilo i turbino jeste bio problem kod mondea od 2001-2003 kada je urađen redizajn. e sad, moguće da je u montaži urađena greška pa je ubačen ''stariji tip'' kvačila... i još sam čuo nešto zanimljivo: ne daj bože da kupiš forda napravljenog u španiji. valjda su lošijeg kvaliteta nego oni iz belgije. ta priča me odmah asocirala na golfove iz češke i slovačke što se nama ovde valjaju :)

a kad spomenu kvarove na mondeu, moj nerođeni brat ima 2.0 tdci limuzina, 2002. godište, prešao 167 000 km. jebote, auto leti to nije normalno, po makadamu kad ideš ne osjetiš...extra. evo sad došao od njega malo ga vozao, bogami, jebeno dobra mašina i nije uopšte grub ili ''bučan'' kao što neko reče :)

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2009, 20:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
viewtopic.php?f=32&t=41846

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2009, 15:09 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jul 2009, 17:21
Ej Mondeo je ok auto ima dobro podvozje i fin motoric. Ali da se ja pitam ja bih za nesto malo vise para uzeo BMW 320 iz 2001 god. i i ne bih se brinuo o kvarovima.

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2009, 17:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Da baš. Eto BMW se uopšte ne kvari... :roll:

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2009, 17:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ThunderBird je napisao:
Deda vozi Nissan Terrano 2, 96 godina. 2,7 TDI

Da izvineš... y. to, Terrano je šminka... :D
To je bila ovakva mašina:
Spoiler:
Slika

Haj' dalje...

Nemesis22013 je napisao:
Ej Mondeo je ok auto ima dobro podvozje i fin motoric. Ali da se ja pitam ja bih za nesto malo vise para uzeo BMW 320 iz 2001 god. i i ne bih se brinuo o kvarovima.
ThunderBird, tako je.
BMW ne volim, nikako, stoga sam možda "malo" pristrasan, mada ako moram birati, radije bih BMW nego Ford... Ali, druga stvar:
Nemesis, znamo da ti imaš '01 320 (i pojma nemaš i njemu :D) te ga svima preporučuješ... Ali, fora je da to i nije baš neka serija.
Dalje, čovjek je, izgleda, tražio dizela, a to je 2.0 benzinac.
Treće, trica je, koliko ja znam, malo ispod Mondeove klase, on je više 5-icine klase.
Ali, eto...

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2009, 08:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

bmw se ne kvari? bože me sačuvaj kad sam ovo pročitao :)

euroth: mondeo je po cijenovnom rangu ispod bmw-a 3, c klase, A4... ali po gabaritima i dimenzijama malo ispod više srednje klase (bmw 5, e klasa, A6, S80...). e sad, ovaj novi mondeo sa svojih 4.84 metra je u rangu više srednje klase.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2009, 11:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
BMW se ne kvari lako. Ali kad se jednom pokvari, spremi 3 prosjecne plate u RS.
Ford Mondeo je jako dobro auto za te pare. Ali posto je u pitanju polovno auto, nikad ne znas sta ces dobiti, kao i kod ostalih.
Poenta je da nema generalizacije.
Sva auta u dobrom stanju su dobra.
A jest mi ova bila mudra, svaka mi cast :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2009, 13:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

to vazi za svako auto...nebitno koja marka je u pitanju...polovno je polovno a novo novo :).....uvijek tako bilo

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2009, 13:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
sad ispade da BMW se nikad ne kvari.....pa nije ford eboga ono....nije dzaba Nervozni postar reko ovo

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ndvHgjPe_XQ[/youtube]

starac kad vidis cigana sta voza znaj sta valja,nece cigo sve i svasta................neces nikad cigu vidjet u nekom drugom autu sem Merdzana i Forda :wink: :cat:

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2009, 16:04 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jul 2009, 17:21
[/quote]ThunderBird, tako je.
BMW ne volim, nikako, stoga sam možda "malo" pristrasan, mada ako moram birati, radije bih BMW nego Ford... Ali, druga stvar:
Nemesis, znamo da ti imaš '01 320 (i pojma nemaš i njemu :D) te ga svima preporučuješ... Ali, fora je da to i nije baš neka serija.
Dalje, čovjek je, izgleda, tražio dizela, a to je 2.0 benzinac.
[/quote]

Kao prvo:
Samo da se zna ja nemam BMW nego Dacia Logan 1.4 MPI Preference pack 2008. godiste ( kupio sam novu i cekao je 3 mjeseca da je isporuce )
Kao drugo:
Serem se na dizel. To je kao dobro pogonsko gorivo samo zato sto ima malu potrosnju. Nikad ne bih razmisljao o svom jadnom motoru i sta sve prodje kroz njega. To je lose gorivo za motor, a i dizelasi su skuplji. Moja Dacia trosi ko upaljac. 7 litara na 100 KM.
Kao trece:
Koji ce ti kurac 2.0 motor: ( Da bi bio faca sa jakom masinom, ili da bi bjezao od policije ) i to dizel... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ako hoces auto sa jakim motorom uzmi Pontiac Trans Am Limited edition 2000 god. 6.0 biturbo masina. I da, to auto kosta oko 150000 evra. Ne moze se biti faca sa Mondeom 2.0 DIZELOM.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2009, 16:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

contador je napisao:
bmw se ne kvari? bože me sačuvaj kad sam ovo pročitao :)

euroth: mondeo je po cijenovnom rangu ispod bmw-a 3, c klase, A4... ali po gabaritima i dimenzijama malo ispod više srednje klase (bmw 5, e klasa, A6, S80...). e sad, ovaj novi mondeo sa svojih 4.84 metra je u rangu više srednje klase.

To i govorim.
Jeftiniji je od 3-ce a nudi dosta više, samo nema propeler na kaubi. Neka, valja i autogram Starog Henryja, znao je on šta valja... :)
E, da, nisam skontao, ti hoćeš limuzinu ili Estate?
cvox je napisao:
starac kad vidis cigana sta voza znaj sta valja,nece cigo sve i svasta................neces nikad cigu vidjet u nekom drugom autu sem Merdzana i Forda :wink: :cat:
Joj, majstore, svaka ti za pjesmu... :D
Normalno, zna cigo šta valja:
Spoiler:
Slika

I, naravno:
Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2009, 16:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
e jeste mi mustre i biseri...
Ford je dobar auto. i ja ponekad kukam kad treba nesto zamijeniti pa je skupo. a koliko li je tek skupo za BMW, audija i ostale.
meni se svidjala Laguna, htio sam Lagunu i volim taj auto. pogotovo generacija iznad 2003. meni je cudo. Moja ljubav je htjela Focusa. zasad zadovoljan. ima 115KS, dizel, ima ubrzanje, nece ostaviti na preticanju, a trosi od 5,5 do 6,5l. sve u svemu, ok.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2009, 16:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nemesis22013 je napisao:
Kao prvo:
Samo da se zna ja nemam BMW nego Dacia Logan 1.4 MPI Preference pack 2008. godiste ( kupio sam novu i cekao je 3 mjeseca da je isporuce )
Kao drugo:
Serem se na dizel. To je kao dobro pogonsko gorivo samo zato sto ima malu potrosnju. Nikad ne bih razmisljao o svom jadnom motoru i sta sve prodje kroz njega. To je lose gorivo za motor, a i dizelasi su skuplji. Moja Dacia trosi ko upaljac. 7 litara na 100 KM.
Kao trece:
Koji ce ti kurac 2.0 motor: ( Da bi bio faca sa jakom masinom, ili da bi bjezao od policije ) i to dizel... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ako hoces auto sa jakim motorom uzmi Pontiac Trans Am Limited edition 2000 god. 6.0 biturbo masina. I da, to auto kosta oko 150000 evra. Ne moze se biti faca sa Mondeom 2.0 DIZELOM.

Izgleda da se nismo baš razumjeli... Hajmo redom:
Mislio sam da imaš 320i pošto si otvorio temu i tražio AngelEyes za njega... Mislim da si napisao da je tvoj.
Kao drugo, serem se ja na Daciu Logan, to nije auto nego kredenac, džaba mu i benzinac.
Treće, ono za dizel stoji, ne volim dizele i džaba.
Ko je pominjao 2.0D? Ja sam rekao da čovjek (autor teme) traži dizela, a ti mu predlažeš BMW 2.0 bengu...
Trans am je smeće, poslije neke '79. UStvari, TransAm je uvjek bio smeće... Složim ti ja za 10% toga 8i to u markama) 320E biturbo...pa se kurči, ako ti je do toga.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2009, 17:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

cicak je napisao:
a trosi od 5,5 do 6,5l.
U, bogte, da nije pokvaren, de ga pod hitno na servis, kad mu je toliko skočila potrošnja preko normalne, mora da se raspada motor!!
:lol: :lol:
Ali, stvarno mi nikako neće biti jasno, kako u cjelom svijetu na testovima (i u oglasima) kad mjere potrošnju ispada da troše nešto više od fabrički deklarisanog, samo u Bosni redovno troše po 5 litara manje od onog što si je Ford/VW/Audi/VW/BMW/VW zamislio... :angry4:

Scena prije par godina, djed prodaje Passata dvicu karavana, 1.6TD, i pita ga lik:
"A, je li, koliko ti troši?"
Ovaj će:
"Paaaa... šest... do šest i po litara natovaren uzbrdo!"

Ja se opalim smijati...

A Genijalni Kupac će mrtav-ozbiljan "U, boga ti..! To nešto nije u redu s motorom, ne bi on nikako preko šes' smio uzet'...ja kad sam im'o takvog......."

Ja padam na asvalt...
Vidimo paralelu?

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2009, 17:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
Euroth je napisao:
cvox je napisao:
Joj, majstore, svaka ti za pjesmu... :D
Normalno, zna cigo šta valja:
Spoiler:
Slika

I, naravno:
Spoiler:
Slika

rekoh ja iz prve ruke,jel cigo voza znaci kvalitetno dobro :cat: 8) kupuj odma i bez razmisljanja :wink:

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2009, 20:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
Ako je do potrosnje .... preporuka ide na dizlo Renolu Meganea .... dusu mu vadim :) preko Vlasica i nece papak da predje preko 5,5 da jebe rak raka u dupe :))) i to je sve od tog auta sto valja ....

@ Nemesis22013

U slucaju kad osoba zeli prevoz od tacke A do tacke B ubo si ko prstom u ....

:) btw lik oce forda a vi na njega kamenje :) i ja bi forda al onaj sinoc iz filma :) Gran Torino 1972 :))))

PS.
Ostav se ti Forda kupi sebi Alfetu, "ne trosi puno" i sl :)

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2009, 22:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Euroth je napisao:
Kao drugo, serem se ja na Daciu Logan, to nije auto nego kredenac, džaba mu i benzinac.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Crk'o sam od smjeha... majke mi... :lol:

Glede "činjenica" da se auta ne kvare, sve je individualno. Možeš preći kao ja sa Astrom 305.000 bez kvarova, možeš imati tu nesreću da se stalno kvari...

A ovo oko potrošnje... Moram da se smijem jer se pretjeruje...

Hyndai Getz (12/2007) 1.1 MPI, 49 kw. Sinoć do BL i nazad vožnje 130-140 km/h potrošio oko 15 litara... (180 kiometara)
Isto tako, potrošnja vozila kada se gnjavi (70-ak km/h) je zanemariva. Do Prnjavora i nazad se kazaljka pomjeri za svoju debljinu (66 kilometara).

E sada, dizel ili ne, kada je noga teška onda tu nema lijeka. Da se zapamti! :D

Poslednji put menjao ThunderBird dana 11 Avg 2009, 04:48, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2009, 22:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
@Nemesis22013

A koji bi drugi motor stavio u mondeo? To auto ima tonu i po i ne moze se voziti s 1.4 motorom.
Ja do sad nikog nisam vidio da se kurci s mondeom, jednostavno nije auto za to...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 98 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]