banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 00:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 82 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Apr 2009, 08:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
TDCI
1,753cm3
85KW

javi sta jos. posalji pp da ne davimo druge, pls

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2009, 15:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
BL4ever je napisao:
cicak je napisao:
da sad je vrijeme ko ima na pretek love... ili da saceka jos malo, pasce...

BiH mora pustiti uvoz auta starijih od 7 god. Ako hoćemo u EU.
Link za temu: http://forum.banjaluka.com/viewtopic.php?f=32&t=41736
Citiraj:
Evropska komisija još jednom je zatražila od BiH da ukine zabranu uvoza automobila starijih od sedam godina, a što je obaveza koja proističe iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP).

Zabrana uvoza auta starijih od sedam godina navedena je kao problem u primjeni Privremenog sporazuma BiH s EU na prvom sastanku privremenog Pododbora za trgovinu, industriju, carine, oporezivanje i saradnju sa zemljama kandidatima koji je u protekla dva dana održan u Sarajevu.
...

Možda to malo "uzdrma" tržište naših polovnjaka...

naravno da mora, kada zele da se rijese svojih krsina onda ih uvaljuju nama (kao i sve ostalo). A kome bi drugo.
Nisu ni oni budale, sto da ih prodaju u staro gvozdje kada mogu nama po vecoj cijeni! Mogu samo da zamislim na sta ce tek da lici vozni park kada se ovo uvede...

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2009, 22:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
Pohvale ostaju iako sam ga kad su se stekli uslovi mijenjala za Japanca

Novog? Vidi đavola, a sve se nema para. Kriza, recesija i ostali stručni izrazi. :D

Aj šalu na stranu opet. Imam nekih novih nedoumica. Elem, čujem da je Clio poskup za održavanje (što za čovjeka koji vozi Tipo, ne mora ništa da znači :D ), a pojavila se mogućnost za kupovinu Citroena Xsare, pa da vidimo i to. Corsa definitivno otpada, ne zato što mislim da je loše auto generalno, već što ponuđena ne vrijedi tog novca koji momak traži za nju.
Dakle citroen Xsara 1,8 ali sa ugrađenim plinom i komplet opremom. Posebno mi je upalo u oči da ima servisnu knjigu :D To je već neprocjenjiva stavka...

Kakva su iskustva sa Citroenom?

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2009, 22:42 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2003, 13:12
U svakom slucaju ta xsara uopste nije lose auto sve zavisi koliko sustece monete trazi,da li je starija verzija ili ova restilizovana,u svakom slucaju to je auto vece za klasu od clia sto ne znaci da je clio los,a sto se tice odrzavanja nije to vise kao nekada evo sta sam ja mijenjao na cliu
diskovi 60 km,plocice 20 km,zupcasti remen 30 km,vodena pumpa 84 km,spaner negdje oko 30,a sto se tice filtera svi filteri su od 10 do 15 km.Dijelovi nisu nesto uopste preskupi,isto tako i za citroen sve je to tu negdje.pozdrav

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2009, 07:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Nitro je napisao:
Citiraj:
Pohvale ostaju iako sam ga kad su se stekli uslovi mijenjala za Japanca

Novog?

Aham, boljeg, ljepšeg, plavljeg :D

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2009, 18:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Evo da te bog vidi:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=2

Vjeruj da ces pasti na dupe kad vidis kako ovako malo auto umije biti prakticno... A to je tek pocetak.

Ili Nissan Primera, nisu uopste na cijeni a nisu nista losija auta od Vecktri i ostalih vec uobicajenih kolica ovde.

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

Almera: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

Ili jos malo japanaca na kraju:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/searc ... dCarSeals=

Samo upamti, top marke su generalno Honda, Mazda i Toyota. Naravno sve zavisi od svakog auta, kakva ga je budala vozila itd.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2009, 11:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Nitro je napisao:
Aj šalu na stranu opet. Imam nekih novih nedoumica. Elem, čujem da je Clio poskup za održavanje (što za čovjeka koji vozi Tipo, ne mora ništa da znači :D ), a pojavila se mogućnost za kupovinu Citroena Xsare, pa da vidimo i to. Corsa definitivno otpada, ne zato što mislim da je loše auto generalno, već što ponuđena ne vrijedi tog novca koji momak traži za nju.
Dakle citroen Xsara 1,8 ali sa ugrađenim plinom i komplet opremom. Posebno mi je upalo u oči da ima servisnu knjigu :D To je već neprocjenjiva stavka...

Kakva su iskustva sa Citroenom?
Koliko para? Uzimaj.

The_new_Statesman je napisao:
Evo da te bog vidi:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=2

Vjeruj da ces pasti na dupe kad vidis kako ovako malo auto umije biti prakticno... A to je tek pocetak.

Ili Nissan Primera, nisu uopste na cijeni a nisu nista losija auta od Vecktri i ostalih vec uobicajenih kolica ovde.

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

Almera: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

Ili jos malo japanaca na kraju:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/searc ... dCarSeals=

Samo upamti, top marke su generalno Honda, Mazda i Toyota. Naravno sve zavisi od svakog auta, kakva ga je budala vozila itd.

Haha.
A šta misliš o S500? Ili A8 4.2 kvatro?
Čovjek raži nešto u klasi tipa, eventualno broj veće, ako ispadne povoljno (xsara) ti mu predlažeš Jazza Almeru i Primeru... Ccc...

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2009, 18:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

TNS cijenim pomoć stvarno, ali sve što si naveo kreće se u rangu od nekih 4000 evra, a kad se na to doda carina i porez, teško da mogu da se uklopim u svojih planiranih 9000 KM, tako da ovo uglavnom otpada.

Pomenuta Xsara je 8900 KM, neregistrovana, ali cijenim da bi se u sadašnjoj situaciji, pada potražnje, to moglo sniziti bar za cijenu registracije. Uglavnom ne žuri mi se nigdje. Prvo sam se bio zainteresovao za onog Punta i uplašio se da će neko da ga uzme dok meni ne odobre kredit, a onda sam pregledao oglase i našao bar još 10 takvih u ponudi i to za manje para. Čini mi se da i auto kuće sa polovnjacima ulaze u probleme, jer sve više viđam neke akcije i sniženja tipa -1000 KM po vozilu.

I da... Banka mi je oduzela 2-3 godine života, pa se pitam da li je sve ovo vrijedno stresa. Jedino me još na sistematski pregled nisu uputili da procijene vrijednost vitalnih organa. I još me pita za šta mi treba kredit. Ma #!#?/=# li ti, da ti #!#?/=#, zini da ti kažem.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2009, 12:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Ja bih se prihvatio te xsare ako nije u krs lom stanju, a kako ti ispisa nije, a za klasu je iznad ostalih.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2009, 18:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To sto sam naveo su bruto cijene u Njemackoj, odbijes njihov PDV i uz malo cjenjkanja imas to auto prijavljeno po istoj bruto cijeni u Banja Luci. Inace, ni Xsara nije losa opcija. Uostalom, mi mozemo do sutra lupati kad sve ionako zavisi od stanja svakog pojedinacnog vozila.

Ili, ako hoces da stedis, uzmi kakav Audi 80 i dotegni ga za dve tri hiljade, ima da te sluzi bolje od bilo kojeg Punta iz ponude BL auto placeva. Mada ima jedna caka, niko ne prodaje iole dobro ocuvane Audi 80 ili MB 190...

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2009, 02:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Prodajem ja MB 190D, ali ne mogu bratu prodati po cijeni kojoj vrijedi :) Buraz, ako razmišljaš o najboljoj soluciji, javi se, za tebe možda spustim cijenu :D

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2009, 14:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dobro mi rekoše ljudi, kad su rekli da sigurno neću kupiti ono što sam zamislio. Kad sam prvi put razmislio o kupovini novog auta, prvo mi je palo na pamet nešto do 5000 plafon. Onda je uslijedilo povećanje budžeta na nekih 7000, da bi na kraju digao na 9000 i rekao ni banke više. Danas sam spreman da probijem i tu granicu, pošto sam vidio nešto što mi se čini kao previše dobro za propustiti. Megane iz 2002. godine, 1.9 DTI, sa pređenih nevjerovatnih 90000 km. Oprema klasika, elektronski podizači, klima, daljinsko zaključavanje, a auto je po procjeni mog druga koji je vozio takvog, samo iz 97. godine, odlično, gotovo besprijekorno za to godište. Momak je prvo tražio 10500 za registrovanog, a onda spustio na 9700. Jeste daleko više nego što sam mislio da dam, ali udobnost, komfor i uopšte klasa tog auta, ne može uopšte da se poredi sa Cliom, a o Puntu i da ne govorim. A pomenuti autići su uglavnom tu negdje oko 9000, ako išta valjaju i pristojno su godište. Za Clia iz 2003. sa troje vrata i bez klime, čovjek danas traži 9800 i to bez puno mogućnosti za korekciju cijene. Mislim da ipak nisu za poređenje, ali sad me zanima nešto drugo...
Kakvi su ti DTI motori i koje su im prednosti i mane? Kakvi su za održavanje i slično...

Citiraj:
Prodajem ja MB 190D, ali ne mogu bratu prodati po cijeni kojoj vrijedi :) Buraz, ako razmišljaš o najboljoj soluciji, javi se, za tebe možda spustim cijenu

Buraz nemoj misliti da nisam razmišljao i o tome, ali nije Mercedes za mene. Održavanje polovnog, košta isto kao i novog. Ipak je to auto za gospodu, a ja sam daleko od toga :D

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2009, 14:35 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2003, 13:12
Pa kolega sto se tice tih motora dobra su to auta i imaju dobre motore,nemoj bas previse vjerovati u tu kilometrazu,odvezi auto kod nekog mehanicara da ga malo pregleda,a ako je vec i presao 90 000 daj boze,to mu je interval za zamjenu zupcastog remena,uglavnom da znas bez obzira koje auto da kupis imaces pocetnih ulaganja osim novog auta,tih 9 700 je razumna cijena ali ako ti njemu placas gotovinom poslusaj me skini mu bar jos 200 km taman da zamijenis sve filtere i ulje i da platis cugu kolegama hehehe.Odrzavanje tog auta uopste nije skupo,preporucio bih ti prodavnicu lav na tranzitu oni su generalni uvoznici dijelova iz Francuske tako da filteri dodju od 10-30km,ja na meganu 2004 godiste comon reil motor dci komplet svi filteri i ulje sa zamjenom dodju 150 km.Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2009, 14:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
Ako si spreman dati 9000maraka za polovnjaka, bolje dodaj još 3000 (posudi) i kupi novog Logana ili Sandero. Novo auto je novo... Imaš garanciju dvije godine...

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2009, 15:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jel to onaj coskasti? Nije los, ako je uredno odrzavan, neces imati nekih problema, za veliki servis racunaj oko 600-700 KM. Cijena je ok.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2009, 15:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
Sandero
Slika

Logan
Slika

Baza im je Clio, osnovni paket - cijena 12000 maraka...

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2009, 15:37 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2009, 19:50
Sad je pravo vrijeme da si nabavis auto, i definitivno mozes skinuti cijenu autu, jer prodaje skoro da i nema, a ovi na placevima gube pare kad auta stoje.
Iz iskustva ti kazem , ja sam neki dan kupio auto, pocetna cijena je 14300 KM,(cijena u decembru) a platio sam ga 10500 KM (1. april). I nije prvoaprilska, jednostavno sam stavio pare pred lika, i rekao, imam ovoliko i ako moze , moze. Vjeruj mi pratio sam auto tri mjeseca, a cijena je sama isla dole. Jest da sam isao u Bijeljinu po njega, ali vrijedilo je.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2009, 23:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
http://www.market.ba/oglas/302043

Ajde baci pogled, trazio nesto drugo, pa naletih na ovo i sjetih se tebe. A cijenu bi mu vjerujem mogao spustiti, i fino ga zategnut ako ima kakvih problema.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2009, 09:27 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Vidim da je registrovan, sto vjerovatno znaci da je vlasnik privatno lice, a to ti je uvijek lutrija, moze biti neki naivac, a i neki muljator... Bilo kako bilo, taj 1.9 renoov motor je vrlo dobar, izdrzljiv i pre svega ekonomican, kad saberes jos i malo vozilo kakav je reno klio , ubitacna kombinacija. Motor kao da nema opterecenja. Sto se mene tice ima samo jedan problem, MALEN je. Ja bih, kao sto sam i uradio, dodao jos malo i kupio veci i kvalitetniji auto, ali to je moje misljenje.

I samo za kraj, moja masina je 1.9 JTD LANCIA LYBRA SW 2001 gp 129000 km .

PS ne bi bilo lose da cujes i komentare ljudi koji voze i odrzavaju svoja vozila, meni su pomogla iskustva sa ovog sajta. Imas podnaslov POLOVNJAK.

http://www.b92.net/automobili/komentari ... _id=277094

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2009, 09:38 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Stavio sam ti u prethodnom postu i koje sam auto uzeo, jer kako sam na pocetku procitao, vidim bio si vlasnik prosjecne marke fijata, pa pomislih mozda je vrijeme da predjes na ekskluzivniju marku. U svakom slucaju sretno sa kupovinom.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 82 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]