banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 14:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 104 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Jan 2009, 22:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Jul 2007, 18:08
Sta ce nazivi gradova. pogledaj britanske, holandske, irske, svedske, danske, norveske, porugalske, franncuske, madjarske... samo kombinacija slova i brojeva, i plava trakica sa oznakom drzave...

dusu moju mogu raniti
al' ne mogu ostati bez tebe...

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2009, 13:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Ne moraju ;)

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2009, 09:36 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Jul 2007, 19:00
Citiraj:
Novi udar na džep vozača
Najavljena zamjena saobraćajnih dozvola i registarskih tablica ponovo će bez logičnog objašnjenja ošteti vozače u prosjeku za 100 maraka s obzirom na to da su razlike između važećih i predstojećih tablica, neznatne, ocijenili su u udruženjima potrošača.
Potrošači smatraju da bi zamjenu trebalo da finansira država s obzirom na to da krivica za neprofesionalizam zbog neadekvatno urađenih tablica i dozvola ne može biti naplaćena iz džepa vozača.

- Po logici stvari, vozači bi trebalo samo jednom da plate tablice i dozvole, kao i bilo koji putni ili lični dokument. Nedopustivo je da svakih godinu dana imamo neke nove isprave, koje smo obavezni izvaditi. Licemjerno je od strane vlasti ukoliko to pravdaju usavršavanjem, poboljšavanjem, jer nisu građani krivi za njihovu prethodnu nesposobnost - stav je potrošača.

Za ovu godinu planirana je zamjena saobraćajnih dozvola i registarskih tablica, a već naredne godine stare pasoše zamijeniće novi, biometrijski, čija će cijena po svemu sudeći biti oko 50 maraka.

Iz Agencije za identifikaciona dokumenta evidenciju i razmjenu podataka BiH IDDEEA prethodno su pominjali i moguću zamjenu ličnih karata u koje bi trebalo da bude integrisan biometrijski kod, iako i važeće lične karte imaju ugrađen takav kod.

- Sve te najave upućuju da je stvarni razlog pljačka građana koja se odvija u saradnji institucija i preduzeća zaduženih za nabavku opreme za dokumenta - kategorični su potrošači.

Konzorcij ASA-KIG odabran je za najpovoljnijeg ponuđača za nabavku nepersonalizovanih registarskih tablica i folije za bojenje tablica. Ugovori su sklopljeni s njemačkom firmom "Tonnjes" koja je nabavila opremu za personalizaciju tablica i sa slovenačkom firmom CETIS za stikere.

U Ministarstvu transporta i komunikacija BiH rekli su da će registarske tablice biti mijenjane po isteku registracije.

U ovom ministarstvu najavili su da će polovinom septembra početi zamjena sadašnjih saobraćajnih dozvola.

Dragovan Petrović, sekretar Udruženja potrošača RS, rekao je da ovakva vrsta zamjene dokumenata predstavlja klasični namet za sirotinju.

Petrović smatra kako vlasti nemaju sluha za težak život građana, jer vlastiti standard koriste kao referencu, što je potpuno pogrešno.

- Njihova pretpostavka očito jeste da 100 maraka nije mnogo novca. Ali, nekome je to veliki iznos. Naročito ukoliko svake godine treba da ode u vazduh s obzirom na to da nove tablice građani ne osjete ni u stomaku, niti po plaćenim računima - kaže Petrović.

On je procijenio da će to naročito teško pasti u godini recesije, jer mnogi ljudi ostaju bez posla, a primanja su ionako premalena.

- Važeće lične karte kada su uvedene, bile su posljednji hit. Tako su govorili. Trebamo li se nadati da će uslijediti i njihova zamjena, ili možda zamjena vozačkih dozvola. Sve što se mijenja prije isteka roka, mora biti finansirano od države. U protivnom, to jeste pljačka - kaže Petrović.

http://www.banjalukalive.com/content/view/11442/194/

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2009, 12:47 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Mar 2009, 10:17
ljudi zar ove naljepnice ne mogu da se kupe i zalijepe na registraciju,vec sam vidjao na nekoliko tablica da ima ova plava traka i pise BIH,a nesto sam cuo da ce se u saobracajnu upisivati i dimenzija guma,feluga i morace se imati 2 seta guma,ljetne i zimske,odnosno 2 velicine guma ako sam dobro razumio

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2009, 13:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
S obzirom na zivotni standard, tesko da ce to da prodje. Ali znajuci "nase" sve je moguce :confused3:

A sto se tice dimenzija guma - nigdje u civilizovanom svijetu ne mozes da stavljas na auto dijelove bez atesta koji ne ispunjavaju odredjene norme sigurnosti. Znam koliko se iscimao jedan prijatelj iz Beca, kad je kupio felne za svoju Mazdu. Morao je da im posalje jedan komad u laboratoriju gdje su provjerili na presi kolika opterecenja trpi, izdali su mu GS (Geprüfte Sicherheit) i tek onda je mogao da ih stavi na auto i unese promjene u karti vozila. Koliko god izgledalo glupo, ipak ima smisla - stavis neko kinesko g*vno na auto a onda ubijes sebe i nekoliko neduznih ljudi kad ti se felna raspadne u toku voznje ;)
Slicno je sa stavljanjem "sportskih" auspuha koji paraju usi, presirokih guma koje kace blatobrane i slicnih pseudo-sportskih gluposti...

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2009, 13:13 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Mar 2009, 10:17
U Hrvatskoj vec imaju unesene dimenzije guma u papire(u saobracajnu)
To sto su uradili u Austriji je sasvim ok,ali dok se to kod nas uvede ja cu biti djed :P

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2009, 04:43 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 27 Jun 2009, 04:38
SlikaVIDIO SAM DVIJE OVAKVE TABLE I MISLIM DA SU BILE TESTNE PA ĆE MO VIDJETI DA LI SAM BIO UPRAVU

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2009, 09:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
I nakon ovog govneta za koju koju godinu ce umjesto crtice ce staviti ovah BH znak, a umjesto njega one EU zvijezdice na plavoj podlozi.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2009, 10:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Мислиш овако нешто???

Prikačeni fajlovi:
tablice.PNG
tablice.PNG [ 43.24 KiB | Pogledano 773 puta ]

PostPoslato: 27 Jun 2009, 10:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Или овако???

Prikačeni fajlovi:
tablice2.PNG
tablice2.PNG [ 43.46 KiB | Pogledano 773 puta ]

PostPoslato: 27 Jun 2009, 19:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
samoovajput je napisao:
SlikaVIDIO SAM DVIJE OVAKVE TABLE I MISLIM DA SU BILE TESTNE PA ĆE MO VIDJETI DA LI SAM BIO UPRAVU

Ove tablice koriste Oružane snage BiH.

Ovo nisu nove tablice.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2009, 20:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Koliko će koštati ovo "zadovoljstvo"???

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2009, 20:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Citiraj:
Ove tablice koriste Oružane snage BiH.
Ovo nisu nove tablice.

Tablice su samo za državne službenike, i jedna od prednosti, sprečavanje zloupotrebe službenih vozila.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2009, 20:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Od 28. septembra nove tablice
Datum: 14.09.2009 19:37
Autor: Nataša Krsman
SARAJEVO - Novi sistem registracije vozila počinje od 28. septembra, a vlasnici automobila u BiH neće morati mijenjati svoje saobraćajne dozvole i registarske tablice od ovog datuma...

http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vije ... blice.html

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 15:10 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 21 Sep 2009, 14:32
Poz mirdza tebe svuda ima :P :P :P
Za ove tablice je bila prica po Srbiji da ce se menjati i nista od toga jer je ovima u vladi vaznije neke druge stvari tako da ce mo mi jos cekati na to :) nije u skorijoj buducnosti da se to desi

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 23:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Cini mi se da sam sinoc vidio ove nove tablice na jednom autu. Ne znam da li je moguce, mozda je vozil policije/vojske (mada izlgeda kao obicno civilno, neko starije, ne sjecam se), i nisu ove standardne tablice.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 23:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Vjerovatno si vidio vojne, imaju dosta civilnih auta jos ovih dana su malo aktivniji zbog, boze me oprosti, vjezbe:)

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 11:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2006, 14:28
Presipanje iz supljeg u prazno...novi nacin uzimanja kesovine....svrhe i logike ni u prici :) ;)

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 13:23 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 21 Sep 2009, 14:32
ronny_legenda je napisao:
Presipanje iz supljeg u prazno...novi nacin uzimanja kesovine....svrhe i logike ni u prici :) ;)

potpuno si u pravu

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2009, 00:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Evo i prvih tablica.

http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vije ... jevcu.html

Koliko ja ovako umoran procitah, tablice se ne moraju mijenjati do promjene vlasnistva tako da cu da se jos vozam s ovim "starim" :)
Bice veselja s tehnickim... :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 104 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]