banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 08:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 93 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Okt 2008, 18:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
smucek je napisao:
73 000 eura kazes?? hahahahah
Nije to BMW 6 hahha

bogami smucek nije smijesno :lol: u danskoj, norveskoj i svedskoj nameti za auta su od 100-150%, tako da na osnovnu cijenu ti kupis drzavi jos auto i pol. e zato je (jedan od razloga) kod njih socijalna i zdravstvena pomoc za nezaposlene veoma efikasna(negdje sam davno citao da je toliko "pozitivno rijeseno" oporezivanje tako da npr. kupis 207-micu i platish ukupno oko 70% nameta, passata oko 100% , mercedese i bmw vishe klase oporezuju sa 130-150% a cisti luksuz tipa bentli,rr ili ferrari i do 200%. sve logicno- ko ima najvishe, najvishe i placa. ne zovu dzaba skandinavski kapitalizam idealnim socijalizmom)

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2008, 19:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
V@nja je napisao:
Hrna je napisao:
ajkula je napisao:
Ovdje mu je bazna cijena 33 000 Eu.

U bate jest jeftin,ovdje je 73 000 Eu...ebemti drzavu i poreze :angry4: :angry4:

Kako to ? Vise nego 2x skuplji ? Nesto mi to nerealno zvuci :confused3: (A da ne pricam o davanju 150 000 KM za Passata, bez obzira na to koji je u pitanju :D )

Cijenim ovu omladinu sa ukusom :D

Modeli i cijene:

http://cc5.volkswagen.de/cc5/configurat ... ocess=clc2

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2008, 19:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ma jest malo ljepsi od klasicnog, ali je to i dalje najobicniji Passat tako da za njega ni centa vise. Samo moze biti stvar ukusa, cetvorosjed sa fensi vratima bez okvira ili klasicni petosjed. Sve ostalo je isto.

Od VW-a treba cijeniti Tuareg (sposobnost) i ovaj novi Scirocco (izgled). Ostatak game je na nivou klase.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2008, 20:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kad vec spomenu Scirocco..
Sta bi prije izabrao?
BMW1 123d, Scirocco 2.0 TSI ili TTS?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2008, 20:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

BMW ima petero vrata, Scirocco troja, plus sto nema okvire.
Scirocco je potpuno novi model, dok je BMW 1 moguce vidjeti iza svakog coska jer je vec nekoliko godina u produkciji. Sto opet znaci da ga uskoro ceka neka promjena.

A to je veoma bitno jer su oba lifestyle auta, znaci 'biti vidjen' vise pali sa Sciroccom.

BMW 1 je toliko neudoban da se tradicionalni ljubitelji tvrdog ovjesa - Svabe, zale na isto.
To nije bas za duza putovanja.

BMW 1 kupci (pardon, zene) su uglavnom oni koji imaju dobre plate i odraslu djecu, dakle 40 plus godina. Spadas li u tu grupu?

Najbolje ti je sjesti u auto, po mogucnosti sama i u apsolutnoj tisini, onda ces znati sta i kako.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2008, 21:09 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Okt 2008, 23:40
ja mislim da je ovaj nas sjam veoma jadan,i ne bi ga ni nazvala uopste sajmom!

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2008, 21:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nisam mislila na stari kec.. Taj mi je ogavan :-?

Na ovaj sam mislila

Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2008, 21:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa reci mi kakva je razlika, osim sto ima troja vrata manje? Sve sto sam napisao i dalje stoji s tim da ovaj Coupe definitivno vozi starija garda.

O motorima ti nista ne mogu reci jer mi je smijesno porediti dizel i benzinac bez obzira sto imaju priblizno KS.

E da, VW je takodje nudoban bez obzira sto ima tri programa za ogibljenje.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2008, 21:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma odluka je svakako pala :D

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2008, 21:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Iako ti je avatar penzionerski nisam siguran da se tvoj (jeftiniji?) izbor slaze sa tvojom licnoscu u stvarnom svijetu :D

Da se vratim Sajmu. Ovo je novinarski promotivni tekst :D
--------------
Tijekom pet dana posjetitelji će u dvorani Banjalučkog velesajma moći razgledati modele najpoznatijih svjetskih autokuća, kao što su Peugeot, Lada, Renault, Hyundai, Dacia i drugi.

Osim luksuznih automobila izložene su i druge kategorije vozila, od teretnih, pa do autobusa.
---------

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2008, 21:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ajkulo, jedini logichan izbor je onaj crveni kec bmw :D

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2008, 21:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

manitu uci da svira je napisao:
ajkulo, jedini logichan izbor je onaj crveni kec bmw :D

Crveno mi dosadilo.. Ovo mi se mnogo vise svidja :wink:

Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2008, 21:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

fenomenalan je. pravi zenski :wink: :D

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2008, 21:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ali to i dalje voze samo neke tetke :-? Nazalost...

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2008, 22:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

tns ne zajebavaj, siroko je za ovaj auto sporet, ovo je njabolji diesel sa 4 cilindra (kao i svi ostali bmw motori) dosad proizveden, mislim da je dve turbine i 204 konja iz dve 'iljade kubika smrt uz obrtni moment od 400 nm. max speed je oko 240 a troshi pet,sest litara, mislim, iz iskustva, da ga gazish 180-200 auto p. da nece potroshiti vishe od 8, 8,5 lit. a takav tfsi ne postoji i na toj brzini je sigurno 12-13 lit. nema nauke, cjena sama govori

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2008, 22:10 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Ova fora sa passatom koji kosta 140 000 - 150 000KM je bas dobra:).

Nisam znao to za skandinavske zemlje..
Nije ti bas nasretnije rijesenje al ne pricamo o tome

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2008, 22:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hej, hej gledao sam krive obrtnog mometa i snage i jasno mi je o cemu pricas ali sam se fokusirao na dva style koncepta misleci da joj je to kao ex-Peugeot vozacu daleko bitnije.

Motorizaciju sam namjerno izbacio iz diskusije jer nisam bas siguran koliko je ajkula sama sigurna u svoj izbor. Da je rekla 125 benzinac, pa bi se dalo raspisati, ali dizel i tfsi... 8)

Evo dijagrama:

Slika

P.S. Za skandinavske zemlje je upravo tako, samo je hrna zaboravio napomenuti da u prosjeku dobijaju nesto vecu hrpu novcanica nego ostatak Evrope ;) Sto ce reci da bi im gradovi bili zakrceni autima da nema ovih nameta.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2008, 22:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rode, zasto tetke? :-?

Uostalom, nisam ni ja daleko od tog epiteta :lol:

Stoji kao opcija i benzinac ali stim da svakodnevno prelazim po 80 km ( x 30 dana u mjesecu) nikako mi se ne uklapa u racunicu.. A 123d trosi ko kandilo :) Za mene i moje potrebe - savrsen!!

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2008, 22:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ma ok, nije siroko los, daleko od toga, samo sto ta dva auta samo naoko pripadaju istoj klasi. prije svega, pravi sportski autic,kupe, limuzina...ima zadnji pogon :D :cat:

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2008, 22:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pazi, o kakvoj racunici moze biti rijec kada se kupuje sportsko auto od 30+ hiljada evra?

A tetke... Pa kad si zadnji put vidjela u BMW1 komad maldji od 45 godina? Dakle, BMW 1 Coupe, bijeli je sasvim super ali dosadasnji kupci...

A sajam :)?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 93 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]