banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 17:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Sep 2008, 00:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
The_new_Statesman je napisao:
Aj jest, imas pravo...

Kako god, cestitam na izboru, nema da te glava boli...

heh, kad prodavac od gotovog napravi veresiju... to je ukratko sta mi se desilo danas u promotors-u :)

Odem tamo oko 2 sata da pogledam jos jednom mazdu, vidim koje boje imaju na lageri i eventualno ugovorim probnu voznju. Nista neobicno rekli bi ste, ali ne u promotors-u. Kao prvo nisu imali prodavaca jer je djevojka koja prodaje automobile otisla na godisnji. To je rekla neka PR menadzerica koja na pitanje o servisnim intervalima i o cijeni istih kaze "Ja vozim pezo i idem u verano". Pojma nije imala o paketima opreme pa me uvjeravala da paket CE (entry) nema klimu i sl. gluposti. Sto se tice boje niti zna sta imaju niti zna kako pogledati u sistemu, a predlozila je da pogledam boje na zidu, zapamtim par komada pa ce ona zvati kada vidim ako se koja bude slagala :confused2:
Odavno, ali odavno nisam dozivio osobu koja losije radi svoj ili posao koji joj je povjeren, i ne mogu da vjerujem da je jedini prodavac u salonu otisao na odmor i da nemaju nikoga ko to iole zna da uradi. Sve je u stilu "ne znam" "nisam informisana" ... Veliki minus za promotors i 99% auto nece doci odande.
Radje cu se zaputiti u Sarajevo i direktno tamo kupiti, pogledati hatchback verziju uzivo a ne samo na slikama (nece dolaziti ovde, rade samo po narudzbi).

Druga stvar koja me jako pokolebala jeste megan II sedan, dci. Imaju neki popust trenutno i verzija sa sport paketom opreme (skoro sve moguce osim egzotike tipa navigacija i xenon) + EPS i 1.5 dci motorom sa 105KS dodje 33 hiljade. Da, i prodavac u Renaultu je primjer dobro informisanog, usluznog, ljubaznog a ne previse napadnog prodavca. Prava milina u odnosu na promotors. Interesuje me samo kako bi oni u promotorsu reagovali an eventualne reklamacije kasnije. Vjerovatno bi bilo u stilu "ko vas je tjerao da kupujere defektno auto" :) Sada nisam pametan, odluka ce pasti vjerovatno iduce sedmice i bice uplacena i kapara za automobil...bilo mazda u SA ili ovaj renault ovde... uglavnom, putesestvije se nastavljaju.

pozdrav i odoh da spavam,
laku noc :o

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2008, 13:35 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Rekoh ja tebi :) .
Ako uzmemo da je taj dio oko narucivanja manji problem, po meni veci je servisiranje....
opet necu komentarisati dalje.

Samo da dodam, cini mi se za 7-8 matica za tockove su mi trazili 180 - 200KM. Nesto nebulozno, nisam se ni trudio zapamtiti

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2008, 16:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
E smucek, nije to nebulozna cijena vec je takva svugdje...

grunf, nazovi i f-autocentar u SA, pa ih preslisaj telefonski...

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2008, 17:58 
Veteran
Veteran

Ma sto je najgore, na kraju sam nasao sarafe na idealu za 6KM po komadu, covjek ispred mene narucio. Zajedno sicali feluge :lol:

Evo sitnica, za pregled auta (kompjuter + pregled mehanike) koji je trajao 30 minuta, ajd nek bude 40min, su covjeku isporucili racun od 300KM. To je prije nego sam kupio to auto i otisli da ga oni pregledaju... smijesno

Stavka kompjuter je bila 150 i neki inzinjer :D 150KM

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2008, 18:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Gotovoooo :) Bio u Sladaboniju, prodavac dao Aurisa da ga provozam, bili ja i moj stari... narucen Auris, metalik sivi,
2.0d 126 KS, sol paket opreme (sa cak 9 vazdusnih jastuka).... :)

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2008, 18:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E neka je sa srecom :) Opet nisi pogrijesio:) Samo zbog cega dizel?

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2008, 20:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Onaj 1.4 benzinac sa turbo punjacem po katalogu trosi 8.5l po gradu, a tu ce prelaziti i najveci broj km. To je u stvarnosti vjerovatno i vise. Onaj koji sam danas vozio je bio 1.4d, ide ok ali bi mu u krivinama, recimo prema Jajcu falilo malo snage. Ovaj 2.0 mi je i ekonomican a i moze povuci onu tojotinu sklopociju :) Treba im samo ujutro javiti koja boja je u pitanju jer su rezervisali dvije, metalik siva i frost blue metalik.

Da li mozda neko zna gdje se proizvode ove Tojote? Centrala za ex-yu im je u Sloveniji, Kopar, a tamo dolaze brodovima.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2008, 21:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

UK, mislim...

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2008, 09:13 
Veteran
Veteran

Vozio sam auris kad sam trazio auto, 2.0D. Neobican je, meni nesto nije odgovarao zbog mijenjaca i jos nekih stvari. Motor isto nije bio nesto narocito zilav. Uglavnom super auto, unutrasnjost je super. Kontrolna tabla onako japanska:) i narocito mi se svidjelo sto na zadnjoj klupi, kod nogu, nema onog tunela. Sve je ravno. Super fazon

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2008, 13:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 23 Jul 2001, 01:00
Citiraj:
Da li mozda neko zna gdje se proizvode ove Tojote? Centrala za ex-yu im je u Sloveniji, Kopar, a tamo dolaze brodovima.
Onaj 1.4 benzinac sa turbo punjacem po katalogu trosi 8.5l po gradu, a tu ce prelaziti i najveci broj km. To je u stvarnosti vjerovatno i vise. Onaj koji sam danas vozio je bio 1.4d, ide ok ali bi mu u krivinama, recimo prema Jajcu falilo malo snage. Ovaj 2.0 mi je i ekonomican a i moze povuci onu tojotinu sklopociju :) Treba im samo ujutro javiti koja boja je u pitanju jer su rezervisali dvije, metalik siva i frost blue metalik.

Auris se proizvodi u Turskoj, jedna od najnovijih i najsavremenijih fabrika Toyote.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2008, 12:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Veoma moguce, znam da se tamo pravi Corolla Verso... I cuo sam da je taj turski pogon stvarno TOP.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2008, 22:38 
Veteran
Veteran

Da, pravi se u turskoj. Zato nema carine na toyotu pa su oni morali dici cijene da ne bi bila jeftinija u odnosu na okruzenje... Da su to ostavili tako onda bi bilo mnogo vise toyota...kao recimo renoa. Ne znam koliko im je to pametno, al valjda se ljudi razumiju vise od mene :D

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2008, 12:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
Da, pravi se u turskoj. Zato nema carine na toyotu pa su oni morali dici cijene da ne bi bila jeftinija u odnosu na okruzenje... Da su to ostavili tako onda bi bilo mnogo vise toyota...kao recimo renoa. Ne znam koliko im je to pametno, al valjda se ljudi razumiju vise od mene :D

Nije problem toliki to što bi bili jeftiniji u odnosu na okruženje, već bi bili sami sebi konkurencija, jer bi Auris bez carine ušao u cjenovni rang Yarisa (koji se sklapa u Francuskoj). Sad je razlika između slično motorizovanog i opremljenog Aurisa i Yarisa nekih 6-7 hiljada KM, dok bi se bez carine ta razlika još smanjila.
Ko bi onda kupio mali gradski auto, kad za zanemarivu razliku može dobiti kompakt klasu?

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2008, 18:23 
Veteran
Veteran

Tacno, al bi prodali 5 puta vise aurisa nego sto sad prodaju sto je, po meni, vece profitiranje. Ja bi skoro sigurno kupio auris da je bio bez carine

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2008, 23:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Možda bi se prodalo i više Aurisa, ali bi se oborila prodaja limuzinskog modela, Corolla Sedan. Moralo bi da se plati 5-6 hiljada KM za 150 litara veći gepek itd. Toyota valjda gleda da rasporedi gamu ravnomjerno.
Pojeftinio je Auris skoro, najjeftinija verzija 1.4 Terra 29.000 KM.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2008, 23:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
zasto ne prave sve u turskoj? tako bi svi bili zadovoljni. i kupci a i prodavci, osim konkurencije.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2008, 10:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Driver je napisao:
Možda bi se prodalo i više Aurisa, ali bi se oborila prodaja limuzinskog modela, Corolla Sedan. Moralo bi da se plati 5-6 hiljada KM za 150 litara veći gepek itd. Toyota valjda gleda da rasporedi gamu ravnomjerno.
Pojeftinio je Auris skoro, najjeftinija verzija 1.4 Terra 29.000 KM.

ovo je tacno, sada je skoro i doslo do preklapanja skupljeg yarisa i jeftinijih aurisa, sto je malo nelogicno jer vec terra paket kod aurisa daje pozamasnu kolicinu opreme.

Znam da je ranije Auris 2.0 d4-4 sol bio cirka 45-46 hiljada, dok je sada cijena spustena na oko 41 hiljade sa nekim internim popustom koji je trgovac dao. Ona prva cijena je stvarno mnogo za dobro opremljen kompakt. Toyota je i zbog globalne recesije smaljila cijene, ali i predvidjeni obim prodaje svojih modela.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2008, 12:14 
Veteran
Veteran

Da, nema sta drugo biti. Ali generalno gledajuci mislim da bi mogli malo oboriti cijene, to bi im se definitivno vise isplatilo.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2008, 15:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nemojte se puno uzdati u smanjenja cijena.
Firme ce troskove rezati zatvaranjem proizvodnih pogona, a ne obaranjem cijene gotovog proizvoda.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2008, 19:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Nemojte se puno uzdati u smanjenja cijena.
Firme ce troskove rezati zatvaranjem proizvodnih pogona, a ne obaranjem cijene gotovog proizvoda.

Ma ovo smanjenje ide na konto ukidanja carina sa EU. Toyota mora pratiti konkurenciju jer ne proizvodi kompletnu gamu u Turskoj koliko shvatam vec dio automobila dolazi i iz UK. Vise kao neko interno smanjenje. Gledao sam cijene u Srbiji, i tamo nije bilo pojeftinjenja.

p.s. sada sam provjerio, u Srbiji auris d-4d sol izadje 23.500 evra do registracije, u cijenu ukljucen kasko za prvu godinu...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]