The_new_Statesman je napisao:
Aj jest, imas pravo...
Kako god, cestitam na izboru, nema da te glava boli...
heh, kad prodavac od gotovog napravi veresiju... to je ukratko sta mi se desilo danas u promotors-u

Odem tamo oko 2 sata da pogledam jos jednom mazdu, vidim koje boje imaju na lageri i eventualno ugovorim probnu voznju. Nista neobicno rekli bi ste, ali ne u promotors-u. Kao prvo nisu imali prodavaca jer je djevojka koja prodaje automobile otisla na godisnji. To je rekla neka PR menadzerica koja na pitanje o servisnim intervalima i o cijeni istih kaze "Ja vozim pezo i idem u verano". Pojma nije imala o paketima opreme pa me uvjeravala da paket CE (entry) nema klimu i sl. gluposti. Sto se tice boje niti zna sta imaju niti zna kako pogledati u sistemu, a predlozila je da pogledam boje na zidu, zapamtim par komada pa ce ona zvati kada vidim ako se koja bude slagala
Odavno, ali odavno nisam dozivio osobu koja losije radi svoj ili posao koji joj je povjeren, i ne mogu da vjerujem da je jedini prodavac u salonu otisao na odmor i da nemaju nikoga ko to iole zna da uradi. Sve je u stilu "ne znam" "nisam informisana" ... Veliki minus za promotors i 99% auto nece doci odande.
Radje cu se zaputiti u Sarajevo i direktno tamo kupiti, pogledati hatchback verziju uzivo a ne samo na slikama (nece dolaziti ovde, rade samo po narudzbi).
Druga stvar koja me jako pokolebala jeste megan II sedan, dci. Imaju neki popust trenutno i verzija sa sport paketom opreme (skoro sve moguce osim egzotike tipa navigacija i xenon) + EPS i 1.5 dci motorom sa 105KS dodje 33 hiljade. Da, i prodavac u Renaultu je primjer dobro informisanog, usluznog, ljubaznog a ne previse napadnog prodavca. Prava milina u odnosu na promotors. Interesuje me samo kako bi oni u promotorsu reagovali an eventualne reklamacije kasnije. Vjerovatno bi bilo u stilu "ko vas je tjerao da kupujere defektno auto"

Sada nisam pametan, odluka ce pasti vjerovatno iduce sedmice i bice uplacena i kapara za automobil...bilo mazda u SA ili ovaj renault ovde... uglavnom, putesestvije se nastavljaju.
pozdrav i odoh da spavam,
laku noc