banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 14:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 77 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Feb 2008, 22:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
dablousevn007 je napisao:
pa ti onda kupi stojadina pa uzivaj u blagodetima rucnog choka....ovdje sve strucnjak do strucnjaka...izvinjavam se jos jednom eminentnim strucnjacima :)

Izvinjavamo se sto ne vozimo svi Golfove 4 TDI ... mislim kad je sluzbeno onda te maje vise boli za potrosnju, ali kad vuce jedno 14 po gradu ... hm, to je puno i za gazde, zato svi kupuju polovne Pasate, A4ke i VW4 od taksista po njemackoj ...
Kada sam pokrenuo temu nisam mislio da pricamo o socialnim prilikama u drzavi, vec o tehnikama smanjenja potrosnje goriva ... jel to toliko besmislena tema?

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2008, 18:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
prodaj auto, malo si se za*ebo. golf 2 zakon. koji silver bulls*it. :D

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 10:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

WinstonWolfe je napisao:
prodaj auto, malo si se za*ebo. golf 2 zakon. koji silver bulls*it. :D

Da se razumijemo, meni je moj auto fenomenalan i jako sam zadovoljan. Ne znam zasto svi mislite da imate moc prodiranja kroz mozdanu koru pa da znate sta se zapravo rije izmedju redova....
Stvarno sam mislio da pricamo o tehnikama smanjenja potrosnje ... pa u svakom jebenom uputstvu kada kupite nov automobil imate ogromna poglavlja specijalno namjenjena nacinu voznje i potrosnji. Cak tamo imaju uputstva da se ne jurca bezveze, jer se gorivo bez potrebe trosi, grafikoni brzine i potrosnje ....
Ne znam sta vam smeta u temi i sta znaci "lidabo"?

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 16:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

lidabo, mislim bolid.
ma bitno je da si ti zadovoljan a sve ostalo je nebitno. ako cepas auto ima da trosi, i obrnuto. a sve ostalo su sitnice. vise se umoris razmisljajuci o tome nego sto vrijedi to sto ustedis.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 17:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
WW, pazi kako se izrazavas, osim toga tema je jako korisna i aktuelna te ima itekako smisla. Kao trece, postavljac teme je kao podrazumjevanu stvar pri pokretanju teme naveo laganu nogu na gasu. Dakle, nacin voznje nije tema jer se podrazumjeva. Sve drugo je dobrodoslo.

Ako se ne varam, jedna clanica ovog forum (natasa75) je isla na trening kojem je cilj smanjenje potrosnje goriva u svakodnevnoj upotrebi. E sad zamisli besmislenosti da postoje takvi treninzi...

A od natase ces cuti koliko se to moze ustedjeti. I da to nije neka sitnica. Dobro, ako pravis 1000-2000 km godisnje, onda je druga prica.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 21:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Najbolji primjer je moj zivi primjer kako sam do BG sprzio skoro pun rezervoar goriva kracim putem, a drugi put ladno otisao i vratio se duzim putem sa jednim rezervoarom. Cudite se koliko god hocete.... :)

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 21:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
razlicita auta imaju razlicitu potrosnju

Dobro, koliko ti auta imas? Kako smanjiti potrosnju onog sto vozis je tema emisije...

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 21:59 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Feb 2008, 16:06
pa zavisi od automobila...zapremine motora, ubrizgavanja, mjenjaca, vrste saobracajnice i sl....svako auto ima drugu "shemu" kako smanjiti potrosnju...npr. u jednom testu honda je imala najmanju potrosnju u 5 stepenu prenosa pri 65kmh...

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 23:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

bolid nisam ja napisao, nego sam covjeku preveo sta je rekao 007 . izvinjavam se ako sam nekoga uvrijedio bilo cim.

znam da je dobro da se ustedi, ali ja nisam lik koji puno bas vodi racuna o tome. ko puno putuje treba da o tome vodi racuna. nisam neki strucnjak ali nisam bas upucen u to da postoje neki sabloni za smanjenje potrosnje. meni da auto trosi 14 litara, i ja bi se zapitao.

a ti kursevu kod nas nece biti ni za sto godina. pretpostavljam da je to u dojclandu trenirala. kod njih je ipak malo veca svijest o zagadjenju, ima malo vise automobila, samim tim se na sve nacine trude da smanje stetne gasove. bas je cilj tog kursa bio da se svabama ustedi koji evro.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 00:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Molotov je napisao:
Najbolji primjer je moj zivi primjer kako sam do BG sprzio skoro pun rezervoar goriva kracim putem, a drugi put ladno otisao i vratio se duzim putem sa jednim rezervoarom. Cudite se koliko god hocete.... :)

za koje vrijeme prvi put, i koje drugi put?
ko je cupavi iz avatara. podsjeca me na cak norisa, al malo zapusten.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 11:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

WinstonWolfe je napisao:
bolid nisam ja napisao, nego sam covjeku preveo sta je rekao 007 . izvinjavam se ako sam nekoga uvrijedio bilo cim.

znam da je dobro da se ustedi, ali ja nisam lik koji puno bas vodi racuna o tome. ko puno putuje treba da o tome vodi racuna. nisam neki strucnjak ali nisam bas upucen u to da postoje neki sabloni za smanjenje potrosnje. meni da auto trosi 14 litara, i ja bi se zapitao.

a ti kursevu kod nas nece biti ni za sto godina. pretpostavljam da je to u dojclandu trenirala. kod njih je ipak malo veca svijest o zagadjenju, ima malo vise automobila, samim tim se na sve nacine trude da smanje stetne gasove. bas je cilj tog kursa bio da se svabama ustedi koji evro.

Svaki (SVAKI racunajuci i skodu 1.2 HTP) automobil sa benzinskim motorom (osim bas nekih nove generacije cija cijena prelazi 30 000 KM) trosi minimalno 10 l/100km po gradu Banjaluci! Ko kaze suprotno laze ili nije ni provjeravao, te zivi u neznanju.
Ponavljam, jedino dizelski motori tipa VW 1.9 TDI pricaju druge price ...
Golf 3, 1.8 (onaj neki sa vise konja) u predobrom stanju trosi oko 14-15 l/100km po gradu.... ako ne pazis kako stisces gas ... sto bi reko kolega, trosi koliko mu das.

Trazim vec danima shemu da napravim onaj senzor rada karburatora, tj. njegovog drugog grla... imas navodno neke dve led diode koje pokazuju rad karburatora ... kao neka primitivna preteca instrumenata za ekonomicnu voznju ... vidjao sam to po Fiat-ima i neim starim Renault-ima....

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 12:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Joj ja sam to imao u Tipu. Na fazon obrtomjera, al ne znam kako ćeš to ubaciti u drugi auto?!

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 12:30 
Početnik
Početnik

Molotov je napisao:
WinstonWolfe je napisao:

Svaki (SVAKI racunajuci i skodu 1.2 HTP) automobil sa benzinskim motorom (osim bas nekih nove generacije cija cijena prelazi 30 000 KM) trosi minimalno 10 l/100km po gradu Banjaluci! Ko kaze suprotno laze ili nije ni provjeravao, te zivi u neznanju.
Ponavljam, jedino dizelski motori tipa VW 1.9 TDI pricaju druge price ...
Golf 3, 1.8 (onaj neki sa vise konja) u predobrom stanju trosi oko 14-15 l/100km po gradu.... ako ne pazis kako stisces gas ... sto bi reko kolega, trosi koliko mu das.

Trazim vec danima shemu da napravim onaj senzor rada karburatora, tj. njegovog drugog grla... imas navodno neke dve led diode koje pokazuju rad karburatora ... kao neka primitivna preteca instrumenata za ekonomicnu voznju ... vidjao sam to po Fiat-ima i neim starim Renault-ima....

do kada mislish da lupash gluposti? stvarno nisi dobar sa glavom...izvini ali stvarno mi muka da citam bljuvotine

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 12:32 
Početnik
Početnik

ja od 1996te skoro uvijek sipam pun rezervoar u svoje automobile...a 14l mi nije trosio nijedan auto osim renoa 5 1.4...ali ti stari renoi su krsevi pa i nije cudo...

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 13:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ja od 1996te skoro uvijek sipam pun rezervoar u svoje automobile...a 14l mi nije trosio nijedan auto osim renoa 5 1.4...ali ti stari renoi su krsevi pa i nije cudo...

A koji su to auti ako smijem da pitam? Daj nam brojke da uporedimo...
Meni Vectra 1.6i
Reno 21 1.7S
Opel Corsa 1.2S
Mercedes 123 240 D
Subaru Legacy 2.2 16 V
Buick Skylark 3.3

Svi su trosili od 10 (Corsa i Mercedes) pa do 17 lit (Subaru) ili 20 lit (Buick)

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 14:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Okt 2007, 15:14
e ja sada ne trosim vise od 10l, ko ne vjeruje ili tvrdi da lazem mogu da mu to i dokazem.
I u Banjaluci me dijelimicni ne cudi za takve potrosnje, sam kvalitet goriva je los ili imaju vode ili je prljav.
Ja sam svoje iskostvo skupljala kroz razlicite marke (Fiat, Ford,VW, BMW), a i kvarove ili popravke. Sve te to nauci da gledas i pazis,
Vazno je ne samo marka i jacina motora, nego da li se i to auto tehnicki odrzava, da li su mu filteri prljavi ili da li su svjecice i kablovi uredu ili radi li klima (ko je ima) stalno ili samo ponekad, sve to vuce potrosnju nagore. Ima tu puno razloga, a onda dolazi i sama licna voznja od odredene osobe. Kako se u gradu ili na autoputu ponasas. U samom gradu mijenjam brzine brzo, od 30kmh u trecu, pa vec sa 70kmh sam vec u sestoj. Kada vidim da mi je semafor preskocio na crveno izbacujem ga iz brzine i on se onda sa ostatkom svoje brzine (i svojom tezinom) kotrlja dok ja nestanem na kocnicu. I stim se da ustediti, nevjerovatno za ponekog, ali je istina. Ovdje u Njemackoj je sada isto jako popularno da se kola pregraduju na plin koji se za sada jos povoljan ( oko 0,68€ po litru). Sto se tice goriva, ono se bas danas krece oko 1,39-1,41€ po litru, sad ti kontaj hoces li potrositi 9l ili 12l.
Pozdrav svim vozacima.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 15:12 
Početnik
Početnik

Molotov je napisao:

A koji su to auti ako smijem da pitam? Daj nam brojke da uporedimo...
Meni Vectra 1.6i
Reno 21 1.7S
Opel Corsa 1.2S
Mercedes 123 240 D
Subaru Legacy 2.2 16 V
Buick Skylark 3.3

Svi su trosili od 10 (Corsa i Mercedes) pa do 17 lit (Subaru) ili 20 lit (Buick)

ti si rekao da SVI auti trose
a to nije istina...doduse za te tvoje krseve koje si vozio cudo je da trose i toliko malo koliko si napisao..ja govorim o tehnicki ispravnim autima koja su presla ispod 100k km...a ne o krpljachinama kao sto su opel vektra a pogotovo taj reno 1.7 koji trosi minimum 12l lagane voznje pod uslovom da je savrseno podesen..moj spisak bi bio negdje izmedju 80-100 razlicitih automobila a i necu da se raspravljam sa tobom posto se rzumijes u automobile i automobilizam kao moja pokojna baba..mene bi sramota bilo pisati takve gluposti i barem bi koristio pretrazivac prije postovanja cisto da se malo edukujem..a i ne placa se..pozdrav i sve najbolje

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 16:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ajde napisi 5 automobila molim te... i racunaj da je na ulicama puno vise krseva nego automobila ispod 100K, racunajuci i sve one bajne audije i pasate koji su svi presli preko 250K jer drugacije nebi bili ni prodavani ...
a svi ovi krsevi redovno prolaze (prolazili su) tehnicke preglede prije registracije.

I dalje samo pises price a ne stavljas konkretno cinjenice... koje vozilo i kolika je potrosnja u gradu.
FYI svi vozaci Skode 1.2HTP u BG i u BL ce ti potvrditi da ne trosi ispod 9lit, mozes i ti malo prosurfati....

Smanji malo tenzije, sto se svadjas i vrijedjas... ja samo zelim da pricamo na temu ... jebi ga, moje iskustvo je sa krsevima ... i pricam o automobilima kada sipas gorivo iz svog novcanika .. ogromna je razlika izmedju slubenog i privatnog goriva ... ja to dobro znam.
Samo lagano...

PS> Ne moze se o automobilima nista nauciti iz pretrazivaca na netu jer ljudi pisu svasta, pogotovo proizvodjaci i prodavaci vozila ... kada kupis auto sve super, kad ono za koji mjesec i nije bas tako bajno kako si ti mislio da ce biti... a opravdanja milion, te lose gorivo, te ovo te ono ...

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 17:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skoda fabia htp sigurno trosi preko 10 litara. nema sanse da se smanji, ja na jedan period zamijenio auto da probam, ma kakav, ubila me po padzeu. ne vozi svako audi ili golf, ima po gradu auta koja su ispod 100k ali ih niko ne primjecuje jer to nisu vw.
Citiraj:
Ne moze se o automobilima nista nauciti iz pretrazivaca na netu jer ljudi pisu svasta, pogotovo proizvodjaci i prodavaci vozila ... kada kupis auto sve super, kad ono za koji mjesec i nije bas tako bajno kako si ti mislio da ce biti... a opravdanja milion, te lose gorivo, te ovo te ono ...

tacno tako. prodavcu ne treba vjerovati nikad.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 17:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nije mi bilo tesko:
Alfa Romeo 147 1.6, 12 lit
Audi 2003 A3 1.6, 10 lit
Audi 2004 A4 1.6, 11 lit
Audi A6 1.8, 12lit
BMW serija 5 520i, 14 lit
BMW serija 1 116i, 11 lit
BMW serija 3 318i, 10 lit
Citroen Xsara Picasso 1.6i, 10 lit
Dacia Logan MCV 1.6 Ambiance, 11 lit
Fiat Punto (3V) 1.8 16V, 12 lit
Fiat Brava 1.6 16V, 11 lit
Ford Focus 1.8, 10 lit
Hyundai Accent III (5V) 1.5 SOHC Leader, 9 lit
Honda Acord 2.0 Comfort, 10 lit
Lamborghini Murcielago 6.2 V12, 32 lit :)
Opel Vectra 1.8 16V, 11 lit
Volvo S40 2.4, 13 lit
Volvo S40 1.8i, 10 lit
Volkswagen Passat 1.6 Trendline, 11 lit
Renault Grand Scenic 1.6 Authentique, 11 lit
Nissan Primera 1.8 Visia, 11 lit

Svi podaci su on novih vozila ... slobodno dodajte koju litru kako kilometri odmicu.

Stvarno mi se vise neda ... ako i dalje zelis raspravu dacu ti link odakle sam skidao info ...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 77 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]