banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 07:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 54 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2008, 16:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
bd2308 je napisao:
u austriji ima par km autoputeva više nego u RS.

Ima veze, ali ne u ovolikoj mjeri.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2008, 16:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2007, 23:30
bd2308 je napisao:
a da snimamo policiju kako pretiče preko pune, okreće polukružno preko duple pune, umalo gazi pješake nasred zebre, proleće kroz crveno kao da ne postoji...

Nekidan policajac prolece kroz crveno a pri tom jos telefonira.Kolika bi kazna bila za nas ''obicne'' vozace?????????? A da ne pricam dalje...Murija je...ma nemam rijeci... :fist:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2008, 16:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Pa u zapadnim zemljama postoje kamere na svakom koraku i samo ti postom iznenada dodje kazna, ne znas ni kako ni odakle. I objasnjenje gdje si napravio gresku. Ako ne vjerujes odes pogledati u miliciju. Ako mislis da nisi kriv ides na sud.
Moze se kod nas snimati koliko hoces, ali kad je korumpirana milicija i drzava dzabe je to. Ja to nigdje nisam vidio da se toliko pretice a samo dvije trake imaju kao u bivsoj yu. Ljudi nemaju strpljenja cekati par sekundi ili ici sporije 10 na sat nego bi odmah preticali. Bez ikakvog razloga. I u civilizovanim zemljama nema da ti neko nece da stane na pjesackom prelazu. Pjesak moze pola sata stojati na prelazu da bi se neko sjetio stati. To je opsta nekultura naroda. Milicija da hoce nesto da ucini oni bi postavili kamere na mjesta gdje se pretice i na glavne raskrsnice. Kamere su kao sto si rekao jeftine, jeftinije nego da placaju policajca da stoji tamo. Ali sta je problem? Korupcija. Treba policajac naplacivati sto vise. Smisao nase milicije nije bezbjednost saobracaja, nego deranje stanovnistva za pare, na zalost u najvecem broju slucajeva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2008, 18:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Okt 2007, 15:14
bas je tako, nazaslost

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2008, 18:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma nije korupcija toliki problem, jer 50 maraka jednako boli, dao ih zandaru ili drzavi. Otisle su ti iz dzepa.

Veci je problem nedostatak incijative da se bilo sta radi po tom pitanju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2008, 21:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jan 2008, 17:02
The_new_Statesman je napisao:
Ma nije korupcija toliki problem, jer 50 maraka jednako boli, dao ih zandaru ili drzavi. Otisle su ti iz dzepa.

Veci je problem nedostatak incijative da se bilo sta radi po tom pitanju.

pa neće onda komandiri da imaju za mercedes, vile, ljetovanja...ja bih to sve na ulicu istjerao...nek on mecku kupuje svojim parama a ne od sirotinje što uzima a ne daje državi...samo ... pa da vidiš kako će ostali da se opamete

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2008, 10:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne mozes tako usko gledati na situaciju, za ovaj broj poginulih nije kriv samo problem korupcije. To je smjesno.

Evo zasto: 99% ljudi koci kad ih upozoravas na utaborenu patrolu, zar ne? E pitanje je koliko oni u tom momentu razmisljaju o tome kome ce otici njihov novac (policajcima ili drzavnoj kasi) ako ih uhvate sa prekoracenjem ili razmisljaju o tome hoce li ostati bez tog novca?

Sta mislis?

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2008, 16:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Ajd, samo nemojte mene snimati...nervozan sam u zadnje vrijeme. A opet, Statesman, sigurno ti se desilo da si par puta presao preko pune, recimo ispred tebe vozi neko zensko 20 na sat, a tebi se bas zuri....jednostavno nemas izbora. Danas sam preko pune presao ~4-5 puta, naravno nije uobicajeno, ali eto sve je do situacije, goriva i par kretena. Necemo se valjda sad medjusobno prijavljivati :stop:

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2008, 17:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Iskreno da ti kazem da se ne sjecam da li sam neko auto ikada preticao na punoj (mozda izbrisanoj). Uopste o tome vise i ne razmisljam, mada po zdravom razumu ima dosta mjesta gdje je puna linija suvisna, a opet ima i mjesta (popu puta za Knezevo) gdje pune nema, a ne da je neophodna.

P.S. Vozio sam ja iza mnogo gorih...

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2008, 17:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Znas zasto ne STOP ideji? Ne zelim da mislim hoce li iza svake krivine naletiti neka nevaspitana ,,vozacina,,.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2008, 17:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Frenki je napisao:
Ajd, samo nemojte mene snimati...nervozan sam u zadnje vrijeme. A opet, Statesman, sigurno ti se desilo da si par puta presao preko pune, recimo ispred tebe vozi neko zensko 20 na sat, a tebi se bas zuri....jednostavno nemas izbora. Danas sam preko pune presao ~4-5 puta, naravno nije uobicajeno, ali eto sve je do situacije, goriva i par kretena. Necemo se valjda sad medjusobno prijavljivati :stop:

Ma sve vas "drivere" treba snimiti vasa voznja je umjetnost majke mi. :angry4: 8)

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2008, 17:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Anakin je napisao:
Frenki je napisao:

Ma sve vas "drivere" treba snimiti vasa voznja je umjetnost majke mi. :angry4: 8)

nek si ti njima rek'o...

The_new_Statesman je napisao:
Znas zasto ne STOP ideji? Ne zelim da mislim hoce li iza svake krivine naletiti neka nevaspitana ,,vozacina,,.

a taj stop smiley sam cisto isprobavao, nevezano za temu. Ali opet kazem ,ako tako nesto slicno nema u svijetu, tesko da ce biti i kod nas, vecini zemalja mi nismo ni do koljena, cak smo debelo medju zadnjim, po pitanju mnogo cega...a i saobracaja.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2008, 21:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sto naravno ne mogu shvatiti kao poruku da na tom ne treba raditi. Mislim na poboljsanju.

Ako tako razmisljas onda nisi ni trebao kupovati komp, a jos manje uciti raditi na njemu jer je to samo za ,,razvijene,, zemlje... Ma cuj, na kraju krajeva, ne trabju nam ni auta jer su i ona produk razvijenog svijeta...

Procitaj malo bolje sto se tice svijeta, pa ces vidjeti da recimo neke policije pored pravih kamera postavljaju i lazne koje izgledaju kao prave, samo su jeftinije xxx puta...

Kod nas bi jedna ili dvije kamere uz pravilnu upotrebu sa kombinacijom laznjaka i sa medijskom podrskom cuda napravila. Pozitivna cuda.

-------------

Jos nesto, kao sto vidite i ministri policije stradavaju u saobracaju... A niko se ne pita da li je gosn. ministar Jocic vezao pojas ili ne? Sta mislite?

Mislite o tome, jer uzalud mu sada G klasa kojom se vozio.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2008, 22:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
samo vas posmatram :D

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 08:59 
Ma i kad bi prave kamere stavili isplatili bi ih za par mjeseci, samo ne vjerujem da sud moze sve prekrsaje na vrijeme obraditi!! :evil3:

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 14:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
ne idu prekršaji na sud više. barem ne u prvom i drugom stepenu

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 16:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Samim tim je automatizacija postupka omogucena...

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 17:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
bd2308 je napisao:
ne idu prekršaji na sud više. barem ne u prvom i drugom stepenu

potpuno tačno. samo se onda postavlja problem korupcije i tatinih sinova koji su uhvaćeni 1000 puta kako prolaze preko pune, kroz crveno, voze 50 preko ograničenja i izvuku se na ViP (veze i poznanstva).
takvi bi ostali u roku od 7 dana bez dozvola na duži period.

inače, žao mi je što nisam neki dan imao kameru, policija vozi kroz jednosmjernu ulicu u centru u suprotnom smjeru. niko nije ovjekovječio...

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 17:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E upravo se radi o tome, ovjekovjecen i javno dostupan snimak prekrsaja onemogucuje ViP...

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2008, 21:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ovi momci su vec bili na ,,Dnevniku,, ali sada se odlicno uklapaju u temu. Dakle, ocigledno da neke nije ni potrebno snimati, sami vec to rade...

http://www.youtube.com/watch?v=T4W34Z6_PNE

http://www.youtube.com/watch?v=as12XC40Hy4

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 54 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]