Idem u nedjelju naveče kući. Živim u Zalužanima.Odbacim prijateljicu u Novu Varoš i nastavim zapadnim tranzitom. I poslije onog semafora gdje se skreće za Tropik nakači mi se lik na neki 5m ili manje.
Išao je za mnom sve vrijeme iako sam išla po propisu (

) 60km/h. I onda na onom posljednjem semaforu prije petlje obiđe me i stade kraj mene, gdje sam ja, naravno pogledala ko vozi, a i on meni uputi značajan pogled.
I onda. On ode ispred mene, pređe u moju desnu traku i idemo nekih 80 na sat, pa poslije petlje ono ograničenje na 100, ja ga obiđem preteknem, kad eto ti njega poslije nekih 10-ak sek opet ispred mene.
Ajd dobro.
I tako kod Roguljića smo oboje skretali desno, on ispred mene, ode lijevo za Trn, a ja desno u Zalužane.
I poslije kad sam ulazila u svoju ulicu, desno skretanje, vidim u retrovizoru opet iste farove, Reno Kangu. Skrenem u svoju uličicu,a on nije. Parkiram se ispred kuće. I dok sam pričala sa bakom ispred kuće, skontam opet isto auto, da je ušlo u moju ulicu, koja je mala i slijepa. Otišo do kraja i okrenuo se.
Znači, ladno me je lik pratio do kuće. I to od Roguljića, gdje je on otišo lijevo a ja desno. Znači svjesno je išao za mnom.
U prvom momentu nisam ni kontala šta me je snašlo, pa sam otišla u kuću i ispričala starom, koji je u momentu popi...io. Uzeo ključeve i otišo ga tražiti. Al je već bilo kasno.
Sad se tripam neviđeno. Budila sam se u po noći kontajući da mi je on ispred kuće.
Je li još neko imao ovakvo iskustvo? Kontam vjerovatno je bio pijan, s obzirom da mi se nakčio od samog početka. Al ovo poslije je manijakalno ponašanje.