XIX century je napisao:
zašto? ovo se odnosilo na simplicity koja kaže da sve treba ona "sama"..
Uopste nisi dobro raumjela o cemu sam pricala, a odmah rafalni napadi, usla sam u diskusiju jer me ponukalo, iz vishe razloga, a sad mi je krivo jer vidim da bar sa tobom tesko iznalazim zajednicki kontekst price.
No dobro, ja cu se povuci i reci ti da grijeshis u nekim osudama. A zasto grijesis.
Prvo , ja sam iskljucivo rekla da ta osoba mora sama da razluci zasto se boji, prema cemu ima strah, da iznadje razloge, ako ih pronadje a tako silno zeli da vozi, da se lagano suocava sa njima. Pricanje o strahovima i konstantno pojasnjavanje cini ih josh vecim i nesavladivim.
Drugo, ako ona ne iznalazi razloge straha, treba da pronadje strucno lice koje se time bavi psihologa, tarapeuta, koji je edukovan u tom pravcu i da radi na prevazilazenju istog.
Jako neozbiljno je nekog nagovarati i govoriti mu"ti to mozes, vozi, sto se bojish, nemas razloga, ovo , ono" danas sutra da se nesto desi (ne daj boze), ta osoba moze zauvjek da pamti da ju je neko nagovarao na nesto nasta nije spremna, ili da ti sama ili bilo neko drugi, cijeli zivot nosis neki pecat na dushi. E s toga je takav komentar(pogotovo ja kao zdravstveni radnik, sto ti rece) da ta osoba mora prvo sama u svojoj glavi da razluci sta je problem, zbog cega i kako ga prevazici. Ako u tome ne uspijeva, nema nacina, kazem, boze moj nismo svi za volan. Evo ja prva recimo bi voljela paraglajding, moja sestra kaze da je extra, da sam blesava sto se bojim i sto ne smijem, ali ja i dalje ne smijem, niti cu ikad probati, niti imam petlju, iako mi se svidja recimo
Mozda je nekom zvucalo grubo, ali mene zivot nije mazio i masu svojih strahova sam MORALA da prevazidjem, nisam imala vremena da o tome razmisljam uopste. Hoces/neces -moras.
Kazem svi smo razliciti, hvala bogu, no nacin na koji vodish komunikaciju po meni nije OK, no postujem to je tvoj stil i imas pravo na to!