banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 03:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2007, 20:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
splendid je napisao:
pa i mercedes ML se pravi u SAD (tuscalosa)

Prva serija se radila u SAD i to samo na pocetku proizvodnje. Proizvodnja prebacena u Evropu.
EOT

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2007, 21:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
splendid je napisao:
Tiki the Boyler je napisao:
Biće zanimljiv preokret kad kupi neku drugu marku automobila! :)

vidiš ovo: ima ljudi koji gotive golfa iako je objektivno precjenjen. ima ljudi koji misle da je mercedes najbolja marka (jest malo sutra). ima ljudi koji misle da je bmw najsportskija marka automobila, vrlo dobro znamo da nije.
ja, sa druge strane, mislim da se za 1500-2000 KM ne može kupiti bolje auto od forda sierre 89-90 godište. mislim na model 2.0i, 105 KS. zbog toga ja gotivim ford. malo ulažeš, a dobiješ solidan kvalitet, jake motore, komfor ko u konkordu itd itd. zašto bi ja sada menjao mišljenje ako sam bio 6 godina zadovoljan sa njim. kad bude više para, zna se: novi mondeo.
uostalom pogledajte kako se ford prodaje na zapadu: perfektno. napomena: ljudi tamo imaju pare i za mnogo skuplje modele, ali narod nije ovca ko ovi ovde. znaju ljudi da prepoznaju kvalitet. jer zapamtite: IMPERIJA UZVRAĆA UDARAC

O čemu ti pričaš čovječe?!?

Ako znaš nekog vulkanizera... reci koju. Jebo te Ford!

Da se vratim na temu: Ja sam uglavnom balans radio prilikom zamjene guma (ljeto/zima) i to kod Božića u Trnu gdje sam i kupovao gume. Momci su vidre, a davali su mi OK preporuke i oko izbora guma.
I svaki put kad se dohvatiš ceste nakon te intervencije ne možeš da vjeruješ šta te je snašlo... :)

Slika

Poslednji put menjao Tiki the Boyler dana 11 Jul 2007, 08:37, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2007, 22:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
OT:
Eto meni je npr. najboje vozilo Opel i imam super iskustva i puno povjerenje u Opele... jos uz odredjenu doradu i dodatno ulaganje mogu da se naprave ekstra makine....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2007, 08:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
splendid je napisao:
vidiš ovo: ima ljudi koji gotive golfa iako je objektivno precjenjen. ima ljudi koji misle da je mercedes najbolja marka (jest malo sutra). ima ljudi koji misle da je bmw najsportskija marka automobila, vrlo dobro znamo da nije.

Jel mercedes najbolja marka ili nije????

splendid je napisao:
MOJA OMILJENA MARKA AUTOMOBILA JE MERCEDES. E SAD, POŠTO JE MERCEDES JE POSEBNA LIGA ZA SEBE, NEĆU GA TRPATI U ISTI KOŠSA PEŽOOM ILI FORDOM.

Pa majku mu, ti sam sebe degradiraš i pljuješ. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja možda nisam ''stručnjak'' kao ti, ali mislim da je u najmanju ruku idiJotski sam sebe spuštati. :wink:

Što se tiče vulkanizera za ALU Feluge, toplo preporučujem svakom ko god želi dobar balans i da mu auto ne trese na 100-130km/h, da ode do Zagreba ima jedna firma zove se guma centar. Čak pune gume i sa plinom, na zahtjev korisnika. Dodatno se plaća

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2007, 08:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Za feluge pitajte Mangiju(urednik na fotografija i dizajn) sa foruma, njegov stari radi balans, peglanje ili šta već ili je radio, uglavnom koga god znam od ovih banjalučkih fensera sa napucanim kolicima, svi su kod njega radili.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2007, 08:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Čuo sam negdje na radiju da je i ovde neka firma počela puniti gume azotom. A očigledno su to donijeli iz Hrvatske, jer u reklamama sve u šesnaest objašnjavaju prednosti punjenja guma dušikom!

Mada je to meni sve malo čudno jer i ovako u gume upumpavamo oko 78% azota... koliko se ja sjećam prirode i društva!

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2007, 08:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
Mom starom su najvjerovatnije u vulkanizerskoj radjnji prilikom zamjene guma ostetili mjerac pritiska u venitlu. Tako da BC stalno govori da je predjnja desna malo izduvana (sto nije istina)... :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2007, 08:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2007, 09:29
DELLBOY je napisao:
splendid je napisao:

Jel mercedes najbolja marka ili nije????

splendid je napisao:
MOJA OMILJENA MARKA AUTOMOBILA JE MERCEDES. E SAD, POŠTO JE MERCEDES JE POSEBNA LIGA ZA SEBE, NEĆU GA TRPATI U ISTI KOŠSA PEŽOOM ILI FORDOM.

Pa majku mu, ti sam sebe degradiraš i pljuješ. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja možda nisam ''stručnjak'' kao ti, ali mislim da je u najmanju ruku idiJotski sam sebe spuštati. :wink:

Što se tiče vulkanizera za ALU Feluge, toplo preporučujem svakom ko god želi dobar balans i da mu auto ne trese na 100-130km/h, da ode do Zagreba ima jedna firma zove se guma centar. Čak pune gume i sa plinom, na zahtjev korisnika. Dodatno se plaća

moje subjektivno misljenje je to da je merce najbolji. objektivno: najbolja je toyota. to ti je kao da navijas za zvezdu i ona je za tebe najbolja, ali objektivno real je najbolji klub (na primer).

sledeće: nisam imao problema sa tim treskanjem i ostalim glupostima jer auto bila extra. em spušteno, em je imao fabrički difuzor napred tako da je bilo ok. mada, taj difuzor je bio više imitacija ali je služio

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2007, 09:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

AntiDope je napisao:
OT:
Eto meni je npr. najboje vozilo Opel i imam super iskustva i puno povjerenje u Opele... jos uz odredjenu doradu i dodatno ulaganje mogu da se naprave ekstra makine....

tačno!!!

baš se može dobro napucati. ali i fordo nije za bacanje! kažu da se sierra cosworth može ladno sa 204 navući na nekih 330 KS. čak sam gledao one budale na discovery-u kako je tjuniraju. na kraju su je izvezli na pistu i nabijali sa njom top speed. išla je preko 300 km/h, mislim oko 310 km/h. zaledio sam se. poslije sam gledao kad su u staru fiestu stavili neki motor od 400 KS. jebote, auto samo što nije poletilo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2007, 09:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Treskanje ti se javlja otprilike na nekih 80 do 140 km/h. Najčešće se to dešava kad ti gume nisu balansirane i kada su ti feluge udarene ( pretpostavka da su krajnice u redu)

E sad pošto tvoj ford očigledno ne može da razvije veću brzinu od 80km/h, tebi se nikad nije ni desio taj problem.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2007, 09:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
DELLBOY je napisao:
E sad pošto tvoj ford očigledno ne može da razvije veću brzinu od 80km/h, tebi se nikad nije ni desio taj problem.

:lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2007, 10:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

DELLBOY je napisao:
Treskanje ti se javlja otprilike na nekih 80 do 140 km/h. Najčešće se to dešava kad ti gume nisu balansirane i kada su ti feluge udarene ( pretpostavka da su krajnice u redu)

ne može jer ga još nisam kupio. što se tiče max brzine mogao je navući ladno 190-195, što je za auto staro 20-ak godina odličan rezultat. drugo, bilo je malo treskanja ali daleko od toga da je bilo opasno.

ipak, svi vulkanizeri krvopije. jedino kod kneževića nisam imao zamjerki. zamjena gume - 5 KM. krpljenje 7 KM, balansiranje sva 4 točka - 10 KM. nije loše. treba u tom poslu imati iskustva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2007, 10:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
splendid je napisao:
ipak, svi vulkanizeri krvopije. jedino kod kneževića nisam imao zamjerki.

Stara poznata splendidova teorija :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2007, 10:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

splendid je napisao:
ipak, svi vulkanizeri krvopije. jedino kod kneževića nisam imao zamjerki. zamjena gume - 5 KM. krpljenje 7 KM, balansiranje sva 4 točka - 10 KM. nije loše. treba u tom poslu imati iskustva.

Pukla mi guma ( auto od starca Yugo- ima unutrašnju gumu) krpljenje, balans - 7 KM kod onog vulkanizera kod Škorpiona. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2007, 11:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
splendid je napisao:
što se tiče max brzine mogao je navući ladno 190-195, što je za auto staro 20-ak godina odličan rezultat. drugo, bilo je malo treskanja ali daleko od toga da je bilo opasno.

Za ragu staru 20 tolika brzina (ako brzinomer ne laze, sto cisto sumnjam) je morala biti pracena drmusanjem kao traktor, a ne daj boze da je trebalo naglo zakociti. Mada ja cisto sumnjam da je to cudo islo toliko nakon 20 godina.

Iskustvo i niska cena retko idu zajedno. Radije cu platiti vise, a da posao bude odradjen kako treba. Osim toga, imas oci, gledas sta majstor radi...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2007, 12:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Warlock je napisao:
splendid je napisao:
što se tiče max brzine mogao je navući ladno 190-195, što je za auto staro 20-ak godina odličan rezultat. drugo, bilo je malo treskanja ali daleko od toga da je bilo opasno.

Za ragu staru 20 tolika brzina (ako brzinomer ne laze, sto cisto sumnjam) je morala biti pracena drmusanjem kao traktor, a ne daj boze da je trebalo naglo zakociti. Mada ja cisto sumnjam da je to cudo islo toliko nakon 20 godina.

Iskustvo i niska cena retko idu zajedno. Radije cu platiti vise, a da posao bude odradjen kako treba. Osim toga, imas oci, gledas sta majstor radi...

ford je oduvijek bio poznat po velikim brzinama koje je su razvijali njegovi modeli. počevši od capri-ja pa do mondea. mislim na ''obična'' putnička. znači, bez sportskog predznaka. jebiga, kad može audi 80 jaje 2.0E nabiti 200, može i ford. uostalom, to je vaš problem nije moj. ja sam to auto vozio 4 godine i znam vrlo dobro šta može a šta ne. ovih dana sam tražio neki dobar scorpio, al nema ništa da je očuvano. pa se opet vraćam na sierru. ima jedna plava, extra stanje. jedino me nervira što je kosi gepek, pa izgleda malo bezze. al dobra je u svakom slučaju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2007, 12:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

DELLBOY je napisao:
splendid je napisao:

Pukla mi guma ( auto od starca Yugo- ima unutrašnju gumu) krpljenje, balans - 7 KM kod onog vulkanizera kod Škorpiona. :wink:

dok odem do scorpiona isto me izadje. jebeš to sve. nisu to neke cifre pa da ima svrhe diskutovati o tome. ne puca ti guma svaki dan. bezveze ste otvorili ovu temu. onda bi trebali otvoriti jednu za limare, jednu za ugradnju muzike...ode to u širinu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2007, 12:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

splendid je napisao:
DELLBOY je napisao:
splendid je napisao:

dok odem do scorpiona isto me izadje.

Pa nisam tebi ni preporučivao. Ti sve ionako bolje znaš i umiješ od mehaničara, limara, vulkanizera...

Preporučio sam nekom ko ne zna sam da balansira točak :wink: :wink: :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2007, 12:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

još nešto. moj kolega, radi u mediamarketu, možda ga i znate, kupio mondea 2000/2001 godište. 1.8i 115 KS. auto ide ladno 220-230 km/h. pa ti meni sad reci da ja izmišljam. čovječe, nije to kadett suza pa da otpada prednji branik, ispadaju farovi, puca šofer šajba... ipak je to auto prodano u preko 4 miliona primjeraka. znači da valja nešto. problem je što majstori zajebu više nego što poprave pa onda udri po fordu. vidi malo kako se to radi u evropi. kod njih se auta ne popravljuju s nogu, i po sistemu: biće to gotovo za pola sata. pri tome nema pojma kakav je kvar i ostalo...mislim, žalosno je to sve

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2007, 12:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

DELLBOY je napisao:
splendid je napisao:
DELLBOY je napisao:
splendid je napisao:

dok odem do scorpiona isto me izadje.

Pa nisam tebi ni preporučivao. Ti sve ionako bolje znaš i umiješ od mehaničara, limara, vulkanizera...

Preporučio sam nekom ko ne zna sam da balansira točak :wink: :wink: :wink:

alo dječak! jesi li ti ćorav ili ne vidiš dobro. trenutno nemam auto tako da nemam potrebe za tim. ovde se raspravlja ko je kakav vulkanizer prema tome imam pravo kao i ostali da iznesem svoje mišljenje. nisam uopšte rekao da ne znaju raditi svoj posao, već to da uvijek nešto zajebu. sreća pa niko od vas ne smije ni voziti preko 140 pa nemate problema sa tim balansom. a i kazne su velike pa se ne isplati pokušavati. jednom sam tako ostao kratak 50 KM. sreća pa je to bilo pre 3 godine, inače bi po ovom novom otišao u pičku materinu sa tim

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]