Dakle, Opel Kadett GSI je bio i ostao auto za "izvjesne"...
Nisam znao da ima ovako "zagrizenih" GSI-ovaca. Moram priznati da su GSI Kadeti, posebno kad su lijepo sredjeni prilicno lijepa auta i da su se mladici otimali za njih. Sjecam se njih nekoliko koji su ovdje takodje imali GSI-e, neko sa 115 KS a neko sa 150KS pa kad se sastanu u kaficu ili nekom slicnom mjestu obicno pocinje prica o njima, kakvi su i sta mogu. Nisam imao prilike da ih vozim ali sam imao priliku da vidim (na autoputu) kako ta auta "idu". Istina je da primaju gas i da imaju odlicno ubrzanje ali sad zelim malo da stanem u odbranu i vozaca Golfa posto sam i sam dugo godina vozio razne modele istih. Necu ovdje spominjati moj prvi auto koji sam vozio (nije bio moj vec od firme jedino ga niko drugi nije smio voziti osim mene, ali nije bio moj

). Dakle MOJ prvi autic je bio Golf I benzinac sa 70KS, nije bio nesto posebno, mogao se navuci na nekih 160-170 kmh (ako je sat pokazivao tacno). Vozio sam ga cini mi se nekih 2 godine dok me nisu slupali u lancanom sudaru na autoputu (nisam bio kriv

). Drugi auto je bio.... sta mislite.... pa naravno Golf II GTI bez katalizatora i sa 112 KS, jarko crvene boje i "zlatnim" BBS Alufelgama. Sa tim autom sam napravio oko 200 hiljada km i zamislite kad sam ga prodao jos uvijek nije trosio ni kap ulja

. Jos ga se rado sjecam, bio je pravi auto, sto se tice brzine i nije bila nesto narocito, mislim na "zadnju brzinu" cini mi se oko 225 da je bilo max, naravno opet "po satu". Sledeca 2 auta su bila takodje Golfovi samo ovaj put Golf III i oba su bila sa VR6 motorima i 174 KS. Mislim da o njima nema sta puno da se pise osim da su kao i svi 6-aci odlicna auta. Zelio bih samo da napomenem da su na osnovu kubikaze i snage motora trosili prilicno malo benzina, prosjek je uvijek bio oko 10lit/100km. Naravno ovo zavisi i od onoga ko ga vozi i kako ga vozi. Moj sadasnji auto je 3-ka BMW tj 325i sa 192 KS i mogu reci da sam i sa njim (imam ga 1 godinu) dosta zadovoljan (posto sam sad malo stariji nego prije

odgovara mi malo veca udobnost na daljim putevima nego kod Golfa). Da uporedjujem sad BMW i Golfa necu jer su po mome to ipak dvije razlicite klase azta....
Pozdrav
MV