ribar2006 je napisao:
Zanima ju me vasa misljenja o ovim autima odnosno + i - za jedan i drugi automobil, onako uopsteno
ti si se vjerovatno vec odluchio, al ipak cu napisat par stvari, mozhda neko drugi bude imao slichnu dilemu....elem, ja vozim lagunu 1.9 dCi ('06 godishte) i zadovoljan sam autom
shto se tiche interijera, nemam znachajnijih zamjerki, kvalitetni materijali, ima dosta pretinaca i mjesta gdje mozhesh odlozhiti sitnice, preglednost je dobra, sjedishta udobna (mada bi mogla malo bolje drzhat u krivinama), jedina stvar koja se pochela troshiti je nekakav premaz na pretincu koji se nalazi ispred mjenjacha, tachnije to je namijenjeno nekakvoj chashi ali svi je izvade ili nikako ni ne stave, ostalo je sasvim u redu, u principu 8/10
vanjski izgled mi je OK, mada mi je sprijeda bila ljepsha prijashnja verzija (moja je redizajnirana), nekako je bila agresivnija, al i ovo je skroz u redu, 7/10
i ono shto je kod svih novijih renaulta - ko da je od papira pravljen, naslonish se malo jache a on se udubi, al jebiga, sad je dosta automobila takvo
motor je jako dobar, ali je trom do 2100 obr, tek poslije tog broja obrtaja postaje prava zvijer ako je znash voziti
npr, ako volish sportsku vozhnju, ako radish okret za 180 stepeni, gas chesh mu davati (pod kvachilom, jbg) josh dok ulazish u okret, inache ga pochne gushiti i nishta od okreta
al dobro, pretpostavljam da te to ne interesuje....po gradu je chim ga malo zagrijesh u drugoj pa predjesh u trechu dobar, refleksivan, ne troshi mnogo (meni je prosjek 6.7l, ali ja volim agresivniju vozhnju i chesto ga vozim tako da troshi i do 30l, ako vozish malo normalnije, pretpostavljam da to mozhe znachajno nizhe)
ako nekog neshto interesuje, tu sam, bujrum pitajte