banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 09:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Da li se informišete o radarskim kontrolama u RS?
Glasanje se završava 16 Feb 2007, 21:19
Da, kada planiram na put. 14%  14%  [ 2 ]
Ne, uvijek zaboravim. 14%  14%  [ 2 ]
Ne, ionako poštujem ograničenja brzine. 21%  21%  [ 3 ]
Ne, znam sve uobičajne lokacije gdje stoje. 50%  50%  [ 7 ]
Ukupno glasova : 14
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 20 Jan 2007, 20:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Mogu itekako pametovati jer to vec ne spada u tzv. mandatnu ali praksa je drugacija, pa to ti je.

Sto se tice patrole na mjestu gdje je ogranicenje brzine 80 km/h onda nisam mislio na nas tzv. auto put. Vec na normalan magistralni put sa dvije trake.

Koliko mi je poznato u BiH za tu kategoriju puta je max. ogranicenje 80 km/h, to jest, nema nigdje 90 km/h?

A nema ih bas ni previse ravnih... Kolovoz je od preterecenja sav izrovan kamionskim kolotrazima sto ne uliva ni najmanje sigurnosti, pogotovo po kisi...

Dok su ceste bile u koliko toliko boljem stanju i bez kolotraga, moglo se solidno voziti po kisnom vremenu jer znas da nema policije a sada vec nije to sigurno, ne radi policije vec radi samog sebe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jan 2007, 23:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Mogu itekako pametovati jer to vec ne spada u tzv. mandatnu ali praksa je drugacija, pa to ti je.

Nazalost, kod nas je praksa da mnogo sta sto nikako ne bi smjelo ipak spada u domen 'mandatne' kazne.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 10:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
lubax je napisao:
simplicity je napisao:
... AKo je 80-90 km/h ogranicenje, ja mogu ici samo 30-40 km/h vishe od toga, pod uslovom da je cist put, ravan i da nije naseljeno.....
ne znam samo gdje se moze naci takav komad puta u ovim nasim krajevima,a da ispunjava sve navedene uslove :D
...uglavnom i ja nastojim u zadnje vrijeme da se pridrzavam toga, dakle do 30km/h preko ogranicenja, pa i ako me zaustavi platim mandatnu i palim dalje, ne mogu mi nista pametovati

ma nema dionice da je kompletno cista, ali pobogu kud god krenes imas takve situacije, ciste, ravan put a ogranicenje 80 km/h. Ne smatram d aje pogresno, zaista treba umjereno voziti, ali to ne sprecava neke da divljaju :roll:
evo recimo putevi za
za Prijedor, Novi Grad, Gradiska(manje-vishe), Srbac (novi put kreko kanala), prema Teslicu,Prnjavor (pored ribnjaka), Brcko-Bijeljina, Doboj, a da ne spominjem glamocko polje i onu aerodromsku pistu :D itd. itd...ne mogu sad se sjetiti dionica....

Zanima me koliko cesto ste susretali radarske patrole o hrvatskoj recimo? Osim ovih sto love po autoputu, zanimaju me regionalni putevi po kontinentalnom dijelu??

JA sam u zadnje 2 godine duz Jadranske magistrale vidjela samo 2 policajca, pri tome jedan je bio na motoru i samo je stajao pored ceste, cini mi se na ulazu u Makarsku. A drugo je bila patrola sa radarom 8) , i to kad se izlazi iz splitko-dalmatinske zupanije i ulazi dole u dubrovacku..prije Ploca, ako je neko isao, jedan fini potez sa krivinom onako lagano savijenom, vidim da svi tu malo dodaju gas (iako je 70 km/h ogranicenje), i cula sam da tu znaju cesto da stoje...ali stoje kulturno, na vidnom mjestu, a ne kao nashi , vire iza zbuna..... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 19:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
vrlo rijetko po Hrvatskoj ces ih naci po gotovo u toku ljetne sezone....i to je na ulazima u veca naseljena mjesta gdje ih ima....al' ako te cope.....babo ti je ruc'o...masakr.

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2007, 18:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Kad sam vec spomenuo tahograf za putnicka vozila samo da kazem da sam procitao da UNIQA osiguranje uvodi u opticaj NAVIbox uredjaj za sve koji zele da ustede do 35% na obaveznom osiguranju i time privuku veliki broj novih klijenata koji prelaze male godisnje kilometraze, a takvih nije mali broj.

Taj NAVIbox ima funkciju da biljezi predjenu kilometrazu vozila u toku godine i tako ce oni vozaci koji prelaze manje od 10.000 km placati mnogo manji iznos osiguranja od onih koji nalupaju nekoliko desetina hiljada km.

Takodje, prilikom udesa NAVIbox salje signal i alarmira dezurne sluzbe. Humano i za svaku pohvalu, ali u sustini propagadni trik i mazanje ociju.

Ono sto nije receno u novinama je: Uredjaj sigurno biljezi prosjecnu brzinu kretanja vozila, tako da ce osiguranje imati mnogo sigurnije podatke o udesu a samim tim i vise mogucnosti da izbjegnu placanje odsteta. Tu je i stalno pracenje vozaca i njegovih navika za volanom.

Ovaj nespomenuti dio nece biti operativan dok se uredjaj ne krenu koristiti siroke narodne mase a u cilju ustede.

Uredjaj se u vozilo (za sada) ugradjuje na dobrovoljnoj bazi i placaju se nemali troskovi ugradnje kao i 9 evra mjesecne takse (sve to na godisnjem nivou je opet jeftinije od troskova redovnog osiguranja). E sada, kada jednom to cudo ugradis u auto, onda sigurno nece biti lakog povratka nazad. To jest, cupanja istog.

Jel jos neko govori o privatnosti?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]