banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 15:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 154 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 31 Jul 2006, 10:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Citiraj:
Pitanje za sve koji tvrdite da žene lošije voze: "Koliko teških saobraćajnih nesreća znate da su ih izazvale žene, a koliko da su ih izazvali muškarci"?

Izazovu sporom voznjom :wink: .Sala, naravno.Naravno da ima zena koje dobro voze, bolje od vecine muskaraca, ali generano gledajuci, one kao da se boje dok su za volanom, ali su i pazljivije.
Citiraj:
Ovaj novizakon je usran totalno znaci kad polozim bicu denil bicu obelezen naljepnicom pocetnik.A pre polaganja vozim auto 8 godina prvi put sam poceo sa 10 godina i jebiga naucio.

U, jes ti neki opasan.Koliko si plotova izvalio do sada? :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jul 2006, 16:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
Dejo_Panther je napisao:
Ovaj novizakon je usran totalno znaci kad polozim bicu denil bicu obelezen naljepnicom pocetnik.A pre polaganja vozim auto 8 godina prvi put sam poceo sa 10 godina i jebiga naucio.

Jao daj suti molim te, ovaj zakon je i napravljen zbog takvih kao ti. Da ne izgube glavu 2 dana nakon polozenog ispita! Kada budes imao bar 3-4 godine i 100 000 km onda cu ti priznati da znas nesto o voznji. A tu pricu: sa 10 godina sjeo za volan; prodaj negdje drugo...

Inace, kod zakona mi se svidja sto lupa dobro po dzepu, ali mi se ne svidja to da ne smijes da vozis od 11-5. Ne vidim svrhu tog dijela zakona, noc je i u 8 sati, a pijanih ljudi ima i po danu, a ne samo u gore navedenom vremenu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jul 2006, 17:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Dejo_Panther je napisao:

Bolje nemoj to javno govoriti da taj ko ti je to dozvolio ne bi išao u bajbok. ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jul 2006, 18:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 17:43
Mlad vozač je najgori između 10000 km i 30000 km pod točkovima. Misli da nešto zna, ohrabri se... a zapravo nije ni svjestan opasnosti koji postoje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2006, 14:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
[Enterprise] je napisao:
Dejo_Panther je napisao:

Jao daj suti molim te, ovaj zakon je i napravljen zbog takvih kao ti. Da ne izgube glavu 2 dana nakon polozenog ispita! Kada budes imao bar 3-4 godine i 100 000 km onda cu ti priznati da znas nesto o voznji. A tu pricu: sa 10 godina sjeo za volan; prodaj negdje drugo...

Bas suprotno ,tada su najgori ,misle da su stekli dovoljno iskustva pa vise glupiranja

Nego zakon je zesce sranje ,procitaj Clan 4. ,kaze ovako:
Citiraj:
Putevi za saobracaj moraju da budu izgradjeni za bezbjedan i nesmetan saobracaj i da odgovaraju osnovnim uslovima propisanim ovim zakonom...

Nije mi se dalo sve citati ali sigurno mozes jos 10 zakona naci kojih se nadlezni organi nepridrzavaju ,i onda postaje pitanje zasto da se ja pridrzavam tih mjera .A to da nesmijem voziti posle 23 :lol: samo nek stanu ispred nekog kluba i zaustavljaju ....obogatice se .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2006, 15:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

[Enterprise] je napisao:
Jao daj suti molim te, ovaj zakon je i napravljen zbog takvih kao ti. Da ne izgube glavu 2 dana nakon polozenog ispita! Kada budes imao bar 3-4 godine i 100 000 km onda cu ti priznati da znas nesto o voznji.

Rekao sam nesto o voznji...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2006, 20:44 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
hehe navalili na mlade vozace. nemoj da na ja nabrajam rodbinu,striceve, ujake, tetke i td. neki od njih imaju pozamasnu kilomtrazu i svaki 4 mj. sudare. ne odredjuje ni vozacki staz ko je kvalitetan vozac. vec sam na temi o plinu rekao o sistemu drzave, pa da ne ponavljam. stoka jedna, samo izmisljaju zakone da bi se nakrali. vec je neko spomenuo zakon o cesti, pa ne vidim da su ceste u bosni savrsene. :D ne postoji dzabe ona izrecica "ne kradi od drzave, mrzi konkurenciju." 0X

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2006, 20:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
Ma ovi se zakoni i uvode da bi se mogli nakrasti jos para od naroda...
Moraju nesto izmisliti...Sve oni kao rade u korist naroda a odrase jadan narod...Ma lopovi su to veliki!!! I nikad im dosta nije!

Poslednji put menjao lakisat dana 05 Avg 2006, 18:40, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2006, 21:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
ne odredjuje ni vozacki staz ko je kvalitetan vozac

Ne neodredjuje, ali igra vaznu ulogu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2006, 21:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Po ovom novom zakonu itekako igra...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2006, 22:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Dejo_Panther je napisao:

isti slucaj je i kod mene, al gle, ima to i svojih pozitivnih stvari, taj zakon. Kad te jednom lupi po dzepu, onda ces pripaziti.

Sto se tice tog iskustva i kakav je kod vozac, ima to veliku ulogu, al ne i najvecu. Pa svak od nas zna ljude koji su polozili i voze godinama, al su vozaci = 0. Pa dovoljno vam je izaci u grad, ljudi skrecu bez zmigavaca, ne obracaju paznju na znakove.

Znam ja da brza voznja ponese svakoga,al se tad treba skontat malo, jebes to ako ces stici par minuta ranije, a glava ti u torbi.

Eto vidim ti si iz Teslica, drugo ti je naucit vozit u Teslicu ili nekom okolnom putu i Banja Luci (bez ikakve uvrede ti govorim).
A sto se tice tih ljudi koji polazu vozacki (a medju kojima sam i ja), pa obracam paznju na njih, vidi se da ih ima koji su tolike 'tarabe' , a onda za neke (za neke, al ne za sve) treba uvesti obuku od 6 mjeseci.

Festina lente ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2006, 23:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Tommy Vercetti je napisao:
Sto se tice tog iskustva i kakav je kod vozac, ima to veliku ulogu, al ne i najvecu. Pa svak od nas zna ljude koji su polozili i voze godinama, al su vozaci = 0. Pa dovoljno vam je izaci u grad, ljudi skrecu bez zmigavaca, ne obracaju paznju na znakove.

Ovo je mana novog zakona, ali drugačije bi bilo skoro nemoguće definisati pa je ovo približno najbolje rješenje. Stvarno poznam ljudi da godinama voze, ali su katastrofalni vozači. Ima i onih koji polože pa ne voze odmah i to vrijeme prođe...
Ako smijem pitati, što vam toliko smeta naljepnica, ona ne utiče na to kako vozite, a to je valjda najvažnije, a ne šta misli onaj iza vas ko vidi naljepnicu. Razmislite i na taj način. Ako nekome baš smeta, ko će znati na koga se naljepnica odnosi, pola auta u gradu će je imati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Avg 2006, 16:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2005, 00:07
Natjerali ste i mene da nesto napisem (vec sam slicno bio napisao na pretjodnoj temi o njemu)
Ovaj zakon je proizvod zasjedanja gomile kretena koji nemaju nikakve veze sa saobracajom. To je gomila guzonja koji imaju svoje vozace koji ih voze vec godinama i do komsijine kuce. Pola njih
nezna ni gumu na autu zamjeniti.
Zakon kao zakon je od A do Z prepisan "zakon o prometu" republike Hrvatske (a taj isti je rezultat miksanja zakona o bezbjednosti saobracaja SFRJ i zakona o bezbejdnosti saobracaja nekih evropskiih drzava) koji je i tamo naisao ne velike otpore ali zahvaljujuci jacini i tvrdoglavosti tamosnje vlasti je ostao i dan danas na snazi (uz male ispavke).
Najavljuju ga kao da dolazi mesija, kao da ce stupanjem toga istog na snagu sve u drzavi biti sjajno i bajno. Zakon je ustvari pokusaj (sto je u svemu najgore, i uspjesan zahavljajujuci naivnosti naseg naroda) maskiranja trenutnog stanja u drzavi (mislim na puteve, pravosidje i policiju). Bezbjednost u saobracaju se popravlja samo donosenjem novog zakona, nego citavim nizom akcija od strane policije,drzave i sudstva, a zakon dolazi kao proizvod toga (i pisu ga strucnjaci iz oblasti saobracaja, psihologije i prava). Da bi se povecala bezbjednot saobracaja potrebno je prvo uvesti red u policiju jer je ona sama puna kriminala i korupcije i nikakav zakon o bezjednosti saobracaja nemoze to popraviti. Mora se izvrsiti reforma sudstva (na BiH sudovima ima milion i po predmeta koji jos nisu ni pogledani od strane sudova), pa tek onda donijeti novi zakon, jer zakon o bezbjednosti saobracaja SFRJ (koji se ovdje primjenjuje/ivao do stupanja na snagu ovog zakona je bio u potpunosti OK zakon i mogao se "modernizovati" tj. usaglasiti sa evropskim normama sa jednom izmjenom postojeceg (to je i uradjeno, ali su politicari to poturili pod novi zakon).
Naravno da ce ovaj zakon stvoriti placebo efekat, i da ce se bezbjednost saobracaja PRIVIDNO povecati.
O tome kako ce se samo povecati iznos mita koji se daje policiji necu da govorim.
Zelim da se osvrnem samo na dva clana ovog zakona koji su, mozda, izazvali i najvece reakcije kod mladih vozaca:
Prvo jeste ogarnicenje voznje od 23:00-05:00 za mlade vozace (clan 186, tacka 8 ). Ovo je apsurd, glupost koju su djelimicno prepisali od Hrvata (a ovi od Ukrajinaca). Ovo je cisto potcjenjivanje mladih osoba. Ako je po zakonu osoba koja napuni 18 godina punoljetna osoba, i kao takva punopravno odgovara za sve svoje postupke zasto onda ovaj clan?
Ako po zakonu o bezbjednosti saobracaja (ovom o kom raspravljamo) osoba koja napuni 18 godina i koja dobije ljekarsko uvjerenje kojim se potrvrdjuje sposobnost (i fizicka i mentalna) takvog lica da RAVNOPRAVNO ostalim ucesnicima u sabracaju upravjla motornim vozilom zasto onda ovaj clan? Je li to ravnopravnost? Zasto onda idemo na ljekarski pregled kad se on u ovom zakuno osporava? Ako kandidat plozi vozacki ispit kojim se potvrdjuje da je savlado tegniku upravljanja
motornim vozilom i time stice pravo na dobijanje vozacke dozvole i samostalno upravljanje motornim vozilom zasto onda ovo? Zasto idemo u auto skolu? Zasto izlazimo na ispit?

Druga stvar je obiljezavanje mladih vozaca (iako mene ovaj dio zakona ne "kaci", ali moram reci da je ovo jedan od najglupljih clanova zakona).
Svakako da se mladim vozacima treba pomoci u pocetku, ali ne na ovaj nacin, jer drugi vozaci cim vide ovo stvara se netrpeljivost i nerazumjevanje i izliv bijesa koji moze biti samo kontraproduktivan. Zasto se onda nisu predvidjene kazne za iskusne vozace kada neprave neki prekrsaj u odnosu na mlade vozace?

Zako je pun rupa, i ja kao laik (jer nauka o saobracaju nije moja struka) ali sto se tice i prakticnog i teoretskog dijela voznje teski profesionalac za sve i jednog pliticara se usudjujem reci da je stari zakon mnogo bolji od ovog.

Mogu pisati danima o ovome, ali stvarno mi se ne da vise (brzo mislim-sporo kucam) :) .

[Rs-Clan] je napisao:
No, za one kojima koja desetica ili stotka ne bi značajno oštetila budžet, tu su i kazneni bodovi koji mogu dovesti i do oduzimanja vozačke dozvole.

Koji je kreten ovo napisao. Pa zar taj gospodin ne shvata da onaj "kome nije problem stotka" nece ni doci do kaznenih bodova. Sirotinju udari i po dzepu i kaznene bodove, a burzuje po MALO dzepu (sto mu i ne predstavlja problem)
Lear je napisao:
Sve bi to imalo smisla da naša policija zaista brine o bezbjednosti saobraćaja. Lično mi je rekao saobraćajac da njima komandir naredi da naplate najmanje toliko i toliko kazni ili ispišu toliko i toliko prijava.

I ja sam isto to cuo, a oni to svojim postupcima i potrvrdjuju.
V@nja je napisao:
Koliko sam ja shvatio, ta stavka koja se odnosi na starost se primjenjuje samo u slucaju da osoba ima vozacku dozvolu manje od dvije godine.

Ja bih rekao da nisi dobro shvatio.
V@nja je napisao:
Vidis, pise I ;)

Gdje si ti nasao to "I".
Citiraj:
(8.) Лице из става (7) овог члана, млађе од 23 године, не смије да
управља возилом у саобраћају на путу у времену од 23 часа до 5 часова,
осим ако је с њим у возилу лице старије од 25 година које има возачку
дозволу и којем у посљедњој години није изрицана заштитна мјера или
мјера безбједности забране управљања моторним возилом.

lakisat je napisao:
Ma ovi se zakoni i uvode da mi se mogli nakrasti jos para od naroda...
Moraju nesto izmisliti...Sve oni kao rade u korist naroda a odraze jadan narod...Ma lopovi su to veliki!!! I nikad im dosta nije!

Upravo tako. Moraju nekako opravdati plate.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Avg 2006, 17:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Ako su i mlađi od 23 godine

Ovdje.

Citiraj:
Ja bih rekao da nisi dobro shvatio.

Clan 186, stavka 7 kaze da osobe koje posjeduju vozacku dozvolu manje od 2 godine moraju voziti 10km/h sporije od ostalih (parafraziram). Stavka 8 istog clana se odnosi na njih, i prosiruje zakon da oni pored ogranicenja iz 7. stavke ne smiju voziti u periodu od 23:00 - 05:00 ? Sta to nisam dobro shvatio ?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2006, 15:21 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2006, 23:47
Члан 186.
(1) Возачка дозвола издаће се лицу на његов захтјев ако испуњава услове из члана 184. овог закона.
(2) Возачку дозволу издаје надлежни орган.
(3) Возачка дозвола издаје се лицу и продужава с роком важења од 10 година, а лицима старијим од 65 година живота с роком важења од три године.
(4) Рок важења возачке дозволе од 10 година рачуна се од дана њеног издавања, односно продужења њеног важења.
(5) Лицима која у вријеме издавања возачке дозволе имају више од 55 година живота издаје се возачка дозвола чији је рок важења до навршених 65 година живота, с тим што тај рок не може да буде краћи од три године.
(6) Изузетно од одредбе става (3), возачка дозвола може да се изда или њено важење може да се ограничи и на рокове краће од утврђених, на основу налаза и мишљења здравствене установе, датим у увјерењу о здравственој способности лица, али не на рок краћи од двије године.
(7) Лице које је положило возачки испит и добило возачку дозволу за категорију возила А1, А, B или C и C1 не смије двије године од дана издавања возачке дозволе да управља возилом на путу брзином већом од 70 км на час, на путу намијењеном искључиво за саобраћај моторних возила и брзом путу брзином већом од 90 км на час, односно 120 км на час на аутопуту, а лаким мотоциклом 40 км на час, нити тим возилом смије да вуче прикључно возило, а ни организовано да превози дјецу.
-8- Лице из става (7) овог члана, млађе од 23 године, не смије да управља возилом у саобраћају на путу у времену од 23 часа до 5 часова, осим ако је с њим у возилу лице старије од 25 година које има возачку дозволу и којем у посљедњој години није изрицана заштитна мјера или мјера безбједности забране управљања моторним возилом.
(9) Лица која први пут стекну возачку дозволу обавезна су да, у трајању од двије године, обиљеже возило којим управљају посебним знаком.
(10) Ближе одредбе о посебном знаку из претходног става прописује министар, у сарадњи с органом надлежним за унутрашње послове.

evo ga kompletan clan 186 skinut sa starnice ministarstva!
Sta da rade konobari koji rade "3" smjenu a skoro polozili(pehale kuci,cekati "1" smjenu ili taxi) ili mlade kamiondzije?
Jedino mi se to nesvidja u zakonu,taj "podclan" 8

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2006, 15:28 
Veteran
Veteran

To zahvalite vršnjacima koji divljaju po gradu, pa ubiju sebe ili nekog drugog. Statistika kaže da najviše saobraćajnih nesreća izazivaju mladi u tim godinama. Ta odredba je sasvim uredu.
Ja sam pročitao cijeli zakon i nisam našao ništa nikakvu zamjerku, osim mogućnosti naplate kazne na licu mjesta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2006, 16:04 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2006, 23:47
Ma tako je po pitanju nesreca,ali opet kad ih murija nije prije mogla smiriti i "obuzdati"nece ih moci ni sad,jer su tatini sinovi..., to je ono sto me ljuti,jer ce se opet oni provuci na tatino ime ili nekog rodjaka dok oni momci kojima zivot zavisi od auta ispastaju ili daju policajcu sto su zaradili da im nepise nista!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2006, 16:13 
Veteran
Veteran

AnImAnIjAk je napisao:
Ma tako je po pitanju nesreca,ali opet kad ih murija nije prije mogla smiriti i "obuzdati"nece ih moci ni sad,jer su tatini sinovi...

I protiv toga treba da se borimo. Ne treba zbog tatinih sinova odustati od bilo kakvog napretka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2006, 18:17 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2006, 11:13
haha sinoc u 11:50 me zaustavlja , kaze pa ne smijes ti voziti posle 11 nemas 23 godine , samo sam mu pokazao na sat da ima jos 10 minuta do stupanja zakona, pa me morao pustiti haha :angel: :angel: :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2006, 18:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

je li se zakon poceo primjenjivati u vasem gradu?
Kod mene danas u gradu su vecina vozila bila sa upaljenim svjetlima po danu...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 154 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]