Milan je napisao:
slazem se za pustanje, nista se ne gubi time, a covjek si
Uf, šta je mene puta puštanje koštalo živaca, ono, hoćeš da budeš dobar, a završiš jebući majku majmunu koji ne konta ili ne smije, i sebi još više
Takodje volim držati odstojanje ispred (iza ga uvijjek imam jer malko gasam), i najviše to koristim kao što neko iznad napisa - za vožnju bez zaustavljanja na nulu, i propuštanje ljudi ispred, volim da saobraćaj teče i da niko ne čeka duže nego što mora.
Kod tog me na tranzitu neopoisivo frustrira što kad hoćeš sa pumpe ili iza zaustavne trake/sporedne uličice da se uključis, svi se nabiju u desnu i idu u razmaku gdje se nemoguče ubaciti, a lijeva zjapi prazna, a niko da se prestroji pa da ti udješ u desnu.
Skrenuh sa glavne frustracije - ,htio sam reći da mi se baš jako često desi da dolazim u susret nekome ko će lijevo (dakle, samo ga brinu ovi ispred, nije u raskršću, nema pješačkog), i tukcu prilazim lagano usporavajuci, satrah se blicajuci konjini ne bi li skontala da ga propuštam, i na kraju moram skroz da se zaustavim da bi on napokon skrenuo, nije mu dosta što sam smanjio na 10 na sat i blicam već 100 metara

E tad ide prvo njemu konju pa sebi konju po majku
Moram priznati da sam prilično prestao te "lijeve" propustati ako vidim da iza imaju kolonu - nije kolona slucajno iza, već sto je to neki šonjo i nema muda skrenuti i čeka da nema na 200 m ispred nikog pa da skrene - nek izvoli onda još čekati...