driling857 je napisao:
И послије се чудимо што је фрка у кружном току?
Пола ових учесника у дискусији би морало поново да полаже возачки испит.
Само ме интересује по којем то "њиховом закону" се може из унутрашње траке сјећи вањска ако је возило у њој?
Саобраћајне прописе у шаке а не звона и прапорце!
Или тестирајте та "своја правила" па ће вам саобраћајна патрола то лијепо објаснити

Rado, čim objasno džipu koji pretiče kolonu i ubaci se u semafor ili na pješački da sačeka crveno, čim objasne majmuntosima što "tjeraju" motor glavnom ulicom 100+ na sat, ovoj gospodi što projure kroz crveno, te još nekim kamikazama zbog kojih je svima glava u torbi.
veteran 1987 je napisao:
Upravo tako. Ja sve nesto cekam da ovi ljudi kazu da se sale.
Zakon je jasan. Druga stvar je saobracajne kulture koju mi nemamo. Voznja u kruznom,koristenje pokazivaca pravca,kretanje na vrijeme na semaforu, skretanje u nablizu traku kad ih ima vise,pomjeranje u lijevu na a putu da se ukljuci vozila iz trake za ubrzanje.....itd. Jos cemo se mi nacekati .
Evo ja sve ovo radim, pa i daleko više - gotovo uvijek pratim vozače koji se uključuju sa sporedne ulice i gledam da ih bezbjedno propustim da se uključe i ne čekaju, isključenja sa pumpi i pomoćnih traka na tranzitu uvijek propuštam ljude da ne stoje sto godia dok im se neko ne smiluje i prestroji se lijevo/oslobodi im traku... Vozila koja na glavnoj čekaju da skrenu lijevo, uvijek usporim i ablendujem, da ne prave zastoj iza sebe... Zato me i izluđuje ovo sa kružnim, svugdje se trudim da doprinesem rasterećenju i boljem toku saobraćaja, onda dođeš pred KT i umjesto da je tok, imaš zastoj, zbog famozne vanjske i "pravila desne strane".