banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 13:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 512 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 26  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Jun 2018, 22:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Jos jednom, protestvujes, izbjegavaj pumpe. Prodaj auto. Svi kojima se to svidja ce se pridruziti. A vlast ne moze nista.

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2018, 22:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
The_new_Statesman je napisao:
Шајин je napisao:
koji god da je bio vid pobune i protesta u zadnje vrijeme, na forumu je okarakterisan kao bezveze, debilan i da nema smisla. Pa sta trebaju jadni ljudi? Sjediti i pustiti da sve ide kako ide? Ili izaci na ulice i na neki nacin dati do znanja ovoj vlasti da se ne mogu ponasati tako bahato. Da je stalo 10000 auta u BL juce i danas mislite da bi bilo svejedno ovima na vlasti? Masa je mama, masa pravi promjene. A masa je ovdje nazalost mrtva. Svaka im cast uspjeli su u onome sta su htjeli. Dobili su gomilu osrednjih mediokriteta koji samo serendaju po kafama kako je lose, a u zivotu ma kao pusti to nek ide ovako ne diraj nista, moze i gore...ko ce se buniti
i am jos jedno pitanje, koji je po vama ispravan nacin za borbu protiv ovoga sto nam se desava?

Masa treba da bojkotuje posjete pumpama pa mozda i nesto bude.
Podržavam. Ajmo nogom pola godine pa nek država malo razmisli u oktobru koga treba da guli, sirotinju il kumove...

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2018, 22:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
smiješni ste. auto je potreba, a ne dnevna zajebancija.

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2018, 22:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Potreba koja vise od 90% vremena lezi parkirana? A nemoj tek da krenemo razmisljati o kupovini neceg tako racionalno potrebnog.

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2018, 22:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

munja.alex je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Шајин je napisao:
koji god da je bio vid pobune i protesta u zadnje vrijeme, na forumu je okarakterisan kao bezveze, debilan i da nema smisla. Pa sta trebaju jadni ljudi? Sjediti i pustiti da sve ide kako ide? Ili izaci na ulice i na neki nacin dati do znanja ovoj vlasti da se ne mogu ponasati tako bahato. Da je stalo 10000 auta u BL juce i danas mislite da bi bilo svejedno ovima na vlasti? Masa je mama, masa pravi promjene. A masa je ovdje nazalost mrtva. Svaka im cast uspjeli su u onome sta su htjeli. Dobili su gomilu osrednjih mediokriteta koji samo serendaju po kafama kako je lose, a u zivotu ma kao pusti to nek ide ovako ne diraj nista, moze i gore...ko ce se buniti
i am jos jedno pitanje, koji je po vama ispravan nacin za borbu protiv ovoga sto nam se desava?

Masa treba da bojkotuje posjete pumpama pa mozda i nesto bude.
Podržavam. Ajmo nogom pola godine pa nek država malo razmisli u oktobru koga treba da guli, sirotinju il kumove...

Dovoljno je deset dana da se osjeti bolan manjak u kasi.
Prestati uvoziti, voziti, kupovati dijelove, popravljati. Jednostavno zaboraviti na deset dana da imas auto. Ima haos da nastane.

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2018, 22:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Aikus je napisao:
smiješni ste. auto je potreba, a ne dnevna zajebancija.
Pitaj starce ako su sa početka osamdesetih učestvovali u par nepar tablicama. Reće ti da može i drugačije, evo ja se sjećam jutara u naselju kad se dvorište zazeleni od uniformi. Pa samo rijetki sjedaju u auto i pravac kasarna. Ostalo na bus....

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2018, 23:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2012, 12:39
Овај форум је постао полигон за најпаметније мозгове у Срба...тешко је читати све те умове на овако малом мјесту.

Сви за све имају одговор, а нико нема рјешење. Сваки вид копрцања овог сиротињског народа је дочекан на нож овдје. Сметају протести због оног малог, протести навијача, протести инвалида, протести због цијена горива.....све Сорош и стране службе раде да сруше власт.... а нико да погледа говна у којим пливамо, говна ваљда смрде, ал не.....то све опозиција и Ција да сруше Милу.
Добро нам је какви смо...

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2018, 23:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Шајин je napisao:
koji je po vama ispravan nacin za borbu protiv ovoga sto nam se desava?

Ako si mislio na ovo sa gorivom
shakal je napisao:
Pa ništa... da se htjelo postići nešto trebalo je blokirati autima institucije koje smatraš odgovornim ili nadležnim + pumpe.

A ovako je fazon "eto mi smo se pobunili, nije do nas"

A u stvari je go kurac protest, nit' će šta promijeniti da je bilo kakav. Ali bi barem ličilo na protest

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2018, 23:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
@AndiamoBL

Ne bih se baš složio.
Meni oni protesti na trgu ne smetaju zbog onog malog, već upravo zato što mislim da nemaju puno veze sa tim istim malim. Jednostavno mislim da im nije cilj otkriti tu neku istinu, a čini mi se da i većina foruma to misli.
Sa druge strane, niko ovdje ne ruši vlast, a pogotovo ne opozicija. Svi nešto kao talasaju, ali istovremeno očekuju da neko drugi te stvari za njih magično uradi.
Čak i kad se nešto organizuje i proba uraditi, svi gledaju neku kratkoročnu koristi i umjesto rješenja se traže zakrpe...
Takvo je moje mišljenje, bazirano na ličnim iskustvima.

Jebi ga, kao što je neko napisao, relativno smo neobrazovan narod, sa lošim navikama i bez osjećaja nekog zajedništva.
Zajedno smo samo kad nam neki tim uzme neki trofej ili kad nas poplavi preko glave, a i tad samo na par dana. Ne zagovaram ja ovdje komunizam ili altruizam, ali realno, niko se ne trudi uraditi nešto za bolje sutra. Ili se nedovoljno ljudi trudi...

Nisam previše upućen u ovu priču oko goriva i ne znam kolike su akcize i porezi. Po tom pitanju država i može nešto uraditi, ali po pitanju osnovne cijene goriva ne može ništa. Problem je što smo mi jednostavno siromašni, a ne ponašamo se baš tako...
Jebi ga, bunimo se zaista premalo. Ko fol, stvari nas se ne dotiču... E pa jebi ga narode...

I kao što neko spomenu, blokiranje puta vatrogasnim službama i hitnoj pomoći je prava glupost. Ako protestvujete sa ciljem da Vlada uradi nešto, blokirajte Vladu. Kako ima smisla nasumično blokirati ulice i tako praviti belaj drugim ljudima?

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2018, 00:04 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 07 Dec 2016, 01:44
AndiamoBL je napisao:
Овај форум је постао полигон за најпаметније мозгове у Срба...тешко је читати све те умове на овако малом мјесту.

Сви за све имају одговор, а нико нема рјешење. Сваки вид копрцања овог сиротињског народа је дочекан на нож овдје. Сметају протести због оног малог, протести навијача, протести инвалида, протести због цијена горива.....све Сорош и стране службе раде да сруше власт.... а нико да погледа говна у којим пливамо, говна ваљда смрде, ал не.....то све опозиција и Ција да сруше Милу.

Ovde ti se najvece uhljebi-jajare skupljaju.
Nemoj misliti da ovaj forum ima zdrav razum, ima al to je 1-2 lika u njih 100, i takvi su melem za oci.
Ovde dodju likovi kojima su zivoti isti vec 10 godina, vidis da imaju po desetine hiljada postova, citav dan oci izbise na ovom forumu trazeci novi post gdje ce provocirati i lupati gluposti.

Pogledaj koju hoces temu, uvjek ima komentara koji nicemu ne sluze osim da oni svoj "ego" tjese i svoje komplekse zakrpe i tako iz nova svakog jutra.

Sto je najgore ni jedna sekcija foruma nije sigurna, nema ozbiljnog pod foruma ovde, svagdje su.
Sve nesto pametuju i sude drugima, a da im zivot jednom zavrsi u javnosti poubijali bi se od stramote.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2018, 00:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Jeste da ovo nije direktno vezano za gorivo, ali mislim da je bitno napomenuti.
Evo kako se troši novac od Klirinškog duga:
Citiraj:
Projekti čija je vrijednost veća od milion maraka

Prijedor 4.000.000 - (Sportska dvorana Urije)
Banjaluka 3.300.000 - (Izgradnja i opremanje objekta MUP-a RS u kompleksu Zalužani)
Banjaluka 3.000.0000 - (Gradnja srpsko-ruskog hrama i duhovno-kulturnog centra)
Banjaluka 2.850.000 - (Sanacija Studentskog doma “Nikola Tesla”)
Gradiška 2.000.000 - (Izgradnja sportske dvorane)
Istočno Novo Sarajevo 2.000.000 - (Gradnja sportske dvorane)
Prijedor 1.300.000 - (Opremanje sale za kateterizaciju srca u bolnici)
Banjaluka 1.200.000 - (Obnova i proširenje Osnovne škole “Branko Radičević)
Istočna Ilidža 1.200.000 - (Obnova Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš)
Foča 1.000.000 - (Obnova Nacionalnog parka “Sutjeska” na Tjentištu)

Izvor: https://www.glassrpske.com/novosti/vije ... 62826.html

Znači za sportske dvorane dajemo 8 miliona KM, za hram 3 miliona KM, za školstvo 5.3 miliona KM, za zdravstvo 1.3 miliona KM.
Pa evo da upitam, da li su nam sportske dvorane i hram za 11 miliona KM zaista prioritet?
Česma je u poplavama izgubila jedan most, a onaj novi kod incela je koštao oko 1.8 miliona KM, što je 60% cijene hrama. Zašto taj most nije prioritet?
Zašto škola u Česmi nije prioritet? Zašto Hirurgija u Centru nije prioritet? Zašto fasade u gradu nisu prioritet? Zašto razvoj javnog prevoza nije prioritet?

Drugi primjer je parkić u gradu. Potrošili smo pola miliona KM na onaj dio pored hrama. Da li nam je to zaista prioritet u ovom trenutku?
Za ostatak šetališta ćemo potrošiti još 2 miliona KM u naredne dvije godine. Koliko naselja u gradu nema kanalizaciju ili uredno snabdijevanje strujom?
Jebi ga, šetalište nije bilo bog zna kakvo, ali mi zaista imamo veće probleme od toga...

Izvor: https://www.nezavisne.com/novosti/banja ... uke/483098

Jebi ga, za ove probleme se niko ne buni, jer je ljudima svejedno. Eto kakva nam je građanska svijest...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2018, 00:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Nije prioritet al su gospoda skontala da je tako najlakse oprati pare i ugraditi se ;)
Da se stvari u ovoj banani desavaju po prioritetima ne bismo bili banana vec svajcarska.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2018, 01:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Jun 2017, 11:57
Nikome ko zivi i radi u Banjaluci automobil nije preka potreba. Pa nismo mi New York jbt. Zatvoriti saobracaj u centru za sve sem gradskog prevoza, uloziti u gradski prevoz, napraviti dobre ceste za bicikliste i sve 5. Mastam naravno, ali bar to ne kosta.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2018, 06:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Danjamin je napisao:
Nikome ko zivi i radi u Banjaluci automobil nije preka potreba. Pa nismo mi New York jbt. Zatvoriti saobracaj u centru za sve sem gradskog prevoza, uloziti u gradski prevoz, napraviti dobre ceste za bicikliste i sve 5. Mastam naravno, ali bar to ne kosta.
Dobar prijedlog. Poraditi i na dodacima za prevoz, npr

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2018, 06:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ne košta? Pa te staze za bicikliste bi koštale bar kao osrednji brzi put. :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2018, 07:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2015, 08:26
makibruz456 je napisao:
AndiamoBL je napisao:

Ovde ti se najvece uhljebi-jajare skupljaju.
Nemoj misliti da ovaj forum ima zdrav razum, ima al to je 1-2 lika u njih 100, i takvi su melem za oci.
Ovde dodju likovi kojima su zivoti isti vec 10 godina, vidis da imaju po desetine hiljada postova, citav dan oci izbise na ovom forumu trazeci novi post gdje ce provocirati i lupati gluposti.

Pogledaj koju hoces temu, uvjek ima komentara koji nicemu ne sluze osim da oni svoj "ego" tjese i svoje komplekse zakrpe i tako iz nova svakog jutra.

Sto je najgore ni jedna sekcija foruma nije sigurna, nema ozbiljnog pod foruma ovde, svagdje su.
Sve nesto pametuju i sude drugima, a da im zivot jednom zavrsi u javnosti poubijali bi se od stramote.
Napusi se i ti kod srde. 5 srdacoina za tebe

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2018, 07:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Evo rješenja :D
Ruski potez "potapa" cijene nafte

Citiraj:
NJUJORK/LONDON -- Cijena nafte je nastavila da pada zbog rastuće proizvodnje u Rusiji i najveće eksploatacije tog energenta u SAD u više od tri godine.

Cijena naftnih fjučersa je danas pala za 1,1 odsto u Njujorku poslije tri nedjelje uzastopnog pada.

Američka "laka" nafta WTI za julsku isporuku je pojeftinila za 69 centi na 65,05 dolara za barel u Njujorku. Ukupan obim trgovanja je bio za oko 17 odsto ispod 100-dnevnog prosjeka.

Cijena sjevernomorske nafte "brent" za avgustovske isporuke pala je za 72 centa na 75,74 dolara za barel na londonskoj berzi ICE Fjučers Evropa, prenosi njujorška agencija "Blumberg".

Proizvodnja nafte u Rusiji je porasla na 11,1 milion barela dnevno početkom juna, što je više u odnosu na proizvodnju od tek nešto ispod 11 miliona barela dnevno tokom najvećeg dijela maja i iznad nivoa dogovorenog sa članicama Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK).

U međuvremenu, broj naftnih bušotina u SAD je porastao, što ukazuje na to da će proizvodnja, koja je već na rekordnom nivou od 10,8 miliona barela dnevno, nastaviti da raste.

Cijena nafte je blizu dvomjesečnog minimuma, nakon što su Saudijska Arabija i Rusija nagovijestile povećanje proizvodnje u drugoj polovini godine kako bi neutralisale potencijalne prekide u isporukama iz Irana i Venecuele.

Članice i nečlanice OPEK-a su u januaru prošle godine dogovorile smanjenje proizvodnje s ciljem stabilizacije globalnog tržišta nafte.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2018, 08:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Nije problem da se ljudi bune i slicno ali niko nema pravo da na taj nacin ugrozava nekoga drugog!
Ponavlja se kao pokvarena ploca prica, al' totalnu blokadu saobracajnica podrzati moze samo kompletan idiot ako nista, zbog hitnih sluzbi! Ne daj boze hitna ili vatrogasci negdje zakasne i nekoga to kosta zivota!!!
Kako bi to opravdali???

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2018, 08:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Citiraj:
Za danas najavljeni kontraprotesti ZA poskupljenje goriva
Nakon što su nezadovoljni vozači u Banjaluci juče blokirali saobraćajnice nezadovoljni zbog poskupljenje goriva, za danas su najavljeni kontraprotesti vozača koji podržavaju poskupljenje goriva.

Predsjednik udruženja „Zadovoljni vozači“ Slavko Budžetlijanović kaže da oni imaju kapacitet da izvedu veliki broj auta na ulice, a riječ je mahom o zaposlenim u državnoj upravi i javnim preduzećima. Oni su zahvalni i svjesni da je uvođenje akciza i posljedično poskupljenje goriva bilo za njihovo dobro kako bi im se plate nesmetano isplaćivale.

„Umjesto zaustavljanja vozila i blokade saobraćaja mi ćemo da napravimo veliku kolonu i da se vozimo po gradu i kružnim tokovima ne dozvoljavajući nezadovoljnim vozačima da nam se ubace. Angažovaćemo sva privatna, službena i stranačka vozila i siguran sam da ćemo tako učesnike saobraćaja koji nastoje da blokiraju saobraćaj“, rekao nam je on.

On dodaje i da se jedan sličan kontramiting pokazao uspješnim a da je okupljena masa naročito dobro reagovala na taktove pjesme „Ne može nam niko ništa jači smo od sudbine“ te se nada da će se i ovaj put svi dobro zabaviti i zapjevati.

„Ovi kontrprotesti su neophodni jer gorivo nije skupo za one koji imaju siguran posao na državnim jaslama i mi ćemo, dok god su nam plate redovne i rastu, na ovaj način izražavati svoje zadovoljstvo i zahvalnost“, zaključio je Budžetlijanović.

http://50nijansipive.com/2018/06/12/za- ... je-goriva/

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2018, 08:17 
Da za proteste, ali osloboditi dio puta za neophodnu hitnu pomoc.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 512 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]