banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 18:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 185 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Mar 2012, 20:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
Ako je auto registrovano prije 10. ili 11. mjeseca prosle godine onda se atest placa 80KM

Danas stavio plin u punta.

Napravio sam 50km i prezadovoljan.
Auto je malo, ali jedva malo izgubilo na snazi ( mada mi majstor rece da slobodno provozem koji dan pa cemo nastimati opet u voznji sa laptopom kada dodjem po atest )

Krivo mi je sto plin nisam ranije ubacio ( a vec nekoliko godina je auto kod mene ), iduci onom politikom sta ce mi plin, nije to to, na plin se kuva... itd:)

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2012, 21:09 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Kod koga si radio i koliko te izađe atest?

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2012, 21:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

posalo sam ti PM

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 15:20 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Mar 2012, 15:48
Bio sam juce na Starcevici kod majstora,servis Gas sistem. Ima li iko iskustva sa njim oko ugradnje,kvarova?

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 15:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Citiraj:
iduci onom politikom sta ce mi plin, nije to to, na plin se kuva... itd:)

kad je oplelo po džepu svi su prihvatili plin. A za koju godinu vikaćemo šta će nam hibrid i el. motor, na struju se kuva (i peče) :D

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 16:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

jbg u zadnje vrijeme zbog polsa
rezervoar goriva od 44l bezolovnog nije mogao sastaviti 7 dana gradske voznje... jedino logicno rijesenje plin :)

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2012, 19:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Gdje je najpovoljniji plin na pumpama u BL ???

Do sada sam sipao na neskovicu 1.2KM, danas svratim na Ideal i vidim 1.35KM
Da li je cijena isla gore ili je tolika razlika izmedju 2 pumpe ???

Gdje je najpovoljnije sipati plin ?

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2012, 20:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
petrol je uvjek najskuplji... mislim da je u bl kod neskovica najjeftiniji

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2012, 22:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Ovako hocu da ugradim sekvent plin u pola 1.4 44kw pa ne znam jel imao neko iskustva sa tim autom da li bi sa plinom izgubio puno na snazi.
Inace trenutno trosi benzina oko 10l gradske,kontam da bi oko 12l trosio plina,posto trosim mjesecno oko 250 KM goriva kontam brzo bi mi se otplatio

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2012, 09:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
izgubices mozda malo na snazi ali ces zato dobiti u dzepu.
Investicija koja se isplati 100%

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2012, 09:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
To sto teoretski izgubis na snazi je ionako vrlo malo kod sekvent uredjaja, a prakticno cisto sumnjam da ces osjetiti. I nece ti tako puno porasti potrosnja, sigurno nece sa 10 na 12, to je 20% vise. Ugradi i ne misli na to uopste. Plin je 1.20KM u BL, a benzin vise nego duplo skuplji. Dobro, rijetko kad je bas tolika razlika, ali sigurno ce ti uvijek ostajati marka po litru na razlici cijene.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2012, 10:31 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 23 Okt 2007, 00:46
Ja sam ugradio plin a isto sam se dvoumio i na kraju mi krivo što nisam ugradio plin čim sam nabavio auto :D
Potrošnja skoro ista kao i prije, za dva tri mjeseca uštedio 700KM :D Što se tiče snage osjeti se da je nijansu slabiji motor, ali možda uzbrdo i to nekih par procenata...

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 10:07 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Okt 2012, 09:53
Pozdrav,
Interesuje me da li neko ima informaciju o kvalitetu (porijeklu) auto plina na benzinskim pumpama?

Točim na Nestro-u, mada sam "čuo" da je mnogo bolji plin na pumpama Krajina Petrola (ima stanica valjda u Incel-u)?

Mada opet kada sam pričao sa nekim "pumpadžijama :D " svi su mi obično govorili da se isti plin distribuira po cijeloj BH.
Ako neko ima nekih pozitivnih / negativnih iskustava volio bih da ih podjelite sa nama.
Hvala

PS: što se potrošnje plina tiče na ukupnoj kilometraži od 3000km koliko sam prešao od instalacije prosječno je oko 7,25l/100km (2/3 vožnja otvoren put i 1/3 po BL). Prije ugradnje je trošio benzina kada se baš pazi (mjenjanje brzina malo ranije, bez klime, bla bla bla) od 6 do 7l/100km.
I po mojoj nekoj "od oka računici" troši goriva nekih 1l/100km (od ugradnje sipao 2 puta po 30KM što dodje oko 10-11l benzina).
PPS: u pitanju je sekvent uredjaj na motoru 1.4 16v sa 72kW

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 10:09 
Pripravnik
Pripravnik

Tuvok je napisao:
Ja sam ugradio plin a isto sam se dvoumio i na kraju mi krivo što nisam ugradio plin čim sam nabavio auto :D
Potrošnja skoro ista kao i prije, za dva tri mjeseca uštedio 700KM :D Što se tiče snage osjeti se da je nijansu slabiji motor, ali možda uzbrdo i to nekih par procenata...

Potpisujem!!!
:D

Kada sam kupio auto prijatelj me je nagovarao da ugradim plin ali sam ja bio jedan od onih:"ne treba mi, ne vozim puno auto, auto ne troši puno..."
Da sam ga poslušao do sada bih za ovih 20k km koje sam prešao otplatio 1/3 auta :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 10:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Koje je to auto? Nesto manje?

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 10:23 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 23 Okt 2007, 00:46
GmcD je napisao:
Točim na Nestro-u, mada sam "čuo" da je mnogo bolji plin na pumpama Krajina Petrola (ima stanica valjda u Incel-u)?
PS: što se potrošnje plina tiče na ukupnoj kilometraži od 3000km koliko sam prešao od instalacije prosječno je oko 7,25l/100km (2/3 vožnja otvoren put i 1/3 po BL). Prije ugradnje je trošio benzina kada se baš pazi (mjenjanje brzina malo ranije, bez klime, bla bla bla) od 6 do 7l/100km.
I po mojoj nekoj "od oka računici" troši goriva nekih 1l/100km (od ugradnje sipao 2 puta po 30KM što dodje oko 10-11l benzina).
PPS: u pitanju je sekvent uredjaj na motoru 1.4 16v sa 72kW

Koliko sam ja razumio plin koji se sipa u auto je mješavina propan/butan pa od tog odnosa i zavisi kvalitet plina kojeg sipamo u auto, s tim da postoje mješavine za ljetni i za zimski period??? Sipao sam u Nestro-u i Neškoviću i nisam primijetio razliku osim da mi se čini da je tačniji mjerač protoka na Nestro-u (kod Merkatora) - koliko naspem (kad sipam pun rezervoar) otprilike toliko i potrošim... E sad čuo sam i ja da ima pumpa u Incelu i da dobijaš čak i povrat od 1KM za ulaznicu, kolega je tamo skoro sipao ali moram ga pitati kakvo je njegovo mišljenje o plinu...
E sad što se tiče potrošnje koju ti prikazuje board kompjuter lik koji mi je ugradio plin rekao mi je da ne gledam puno na to jer board computer nema tačne podatke nego samo dobija podatke od plinske upravljačke jedinice. Najpouzdanije je odnos koliko potrošiš i koliko si prešao ;)
Ja imam sekvent 1.6 sa 85kW/105HP i trošim oko 9-10l gradske vožnje (po board computeru) ali ručno računato oko 8,5l/100km.
Do Jadranskog mora i nazad u totalu mi je potrošnja oko 7,1l/100km a otprilike toliko mi je bilo i kad sam išao na benzinu...

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 10:38 
Pripravnik
Pripravnik

To: The_new_Statesman

Clio 2 Ph1 1.4 16v 72kW

To: Tuvok

Ova moja statistika je olovka i papir (exel :D ), napunim do vrha 37l-38l plina, zapišem kilometražu i tako u krug.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 10:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Koliko sam primjetio po "manjim" pumpama kupuju od iste firme iz Usore ili Tesnja, zaboravih naziv.

u Incelu je isto neka "poludivlja" privatna pumpa, u smisli da ne lici ni na sta, i sigurno nije od Krajinapetrola nego privatna. Jedino mogu potvrditi da kartu od 1KM primaju/uracunaju/namire trosak...

Ja sipam gdje stignem, i nisam primjetio razliku u kvalitetu, niti mi se da obracati paznja na to. Dovoljno mi je sto letim u pola cijene, sad jos da i tu sicu gledam ... ma ne mogu.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 11:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Cuj, letis :lol:

Aha, kao ja sa Ladom (kad uspijem uci) :D

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 11:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma za te pare - levitiram :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 185 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]