GmcD je napisao:
Točim na Nestro-u, mada sam "čuo" da je mnogo bolji plin na pumpama Krajina Petrola (ima stanica valjda u Incel-u)?
PS: što se potrošnje plina tiče na ukupnoj kilometraži od 3000km koliko sam prešao od instalacije prosječno je oko 7,25l/100km (2/3 vožnja otvoren put i 1/3 po BL). Prije ugradnje je trošio benzina kada se baš pazi (mjenjanje brzina malo ranije, bez klime, bla bla bla) od 6 do 7l/100km.
I po mojoj nekoj "od oka računici" troši goriva nekih 1l/100km (od ugradnje sipao 2 puta po 30KM što dodje oko 10-11l benzina).
PPS: u pitanju je sekvent uredjaj na motoru 1.4 16v sa 72kW
Koliko sam ja razumio plin koji se sipa u auto je mješavina propan/butan pa od tog odnosa i zavisi kvalitet plina kojeg sipamo u auto, s tim da postoje mješavine za ljetni i za zimski period??? Sipao sam u Nestro-u i Neškoviću i nisam primijetio razliku osim da mi se čini da je tačniji mjerač protoka na Nestro-u (kod Merkatora) - koliko naspem (kad sipam pun rezervoar) otprilike toliko i potrošim... E sad čuo sam i ja da ima pumpa u Incelu i da dobijaš čak i povrat od 1KM za ulaznicu, kolega je tamo skoro sipao ali moram ga pitati kakvo je njegovo mišljenje o plinu...
E sad što se tiče potrošnje koju ti prikazuje board kompjuter lik koji mi je ugradio plin rekao mi je da ne gledam puno na to jer board computer nema tačne podatke nego samo dobija podatke od plinske upravljačke jedinice. Najpouzdanije je odnos koliko potrošiš i koliko si prešao

Ja imam sekvent 1.6 sa 85kW/105HP i trošim oko 9-10l gradske vožnje (po board computeru) ali ručno računato oko 8,5l/100km.
Do Jadranskog mora i nazad u totalu mi je potrošnja oko 7,1l/100km a otprilike toliko mi je bilo i kad sam išao na benzinu...