banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 01:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 185 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Feb 2012, 17:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Hico i Mann su relativno skupi pa je vjerovatnoća da ih falširaju velika....mada Champion i Topran su inače jeftini i kao originali pa čisto sumLJam da su dupljaci ne isplati se fušeriti ionako su odavno premješteni u Kinu i sl....

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012, 19:35 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
miki321oc je napisao:
i sta je na kraju sa atestom za plin ????

Koliko kosta sad trenutno ?

Ako ugrađuješ sad plin,većina servisera će ti atest napraviti kao da si plin ugradio u septembru prošle godine i platićeš ga 85 maraka.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 11:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 14 Feb 2012, 09:14
da li plin poskupljuje?

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 12:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
jok pojeftinjuje kako gorivo ide gore :D

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 12:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Jun 2011, 14:14
Plin ce vjerovatno pojeftiniti kada prodje grejna sezona, tako svake godine, ali ne vjerujem da ce biti nizi od 1.10KM po litri/ili vec kojom mjernom jedinicom se racuna sipanje TNG-a .

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 12:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ne računaj da će plin biti 1,1 ako gorivo bude 3 što je vrlo izvjesno.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 12:29 
Veteran
Veteran

Zasto nebi bio, pa i kada je gorivo bilo 2,50KM prije par godina TNG je bio 1KM, koliko se ja sjecam. Tako da mislim da ce i ovaj put biti tako. Doduse, mozda si i upravu, zato i cekam proljece pa cu odluciti da li kod mene u auto ide TNG ili ne. ;)

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 12:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2010, 10:08
dtkbl je napisao:
ne računaj da će plin biti 1,1 ako gorivo bude 3 što je vrlo izvjesno.

kad je bio 50-60 feninga, samo kad se sjetim kako je bilo fino

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 12:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

čista ekonomska logika. Dok god je plin 2x jeftiniji ljudi će i dalje ugrađivati i voziti na plin, pa zašto onda da bude 3x jeftiniji.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 12:40 
Veteran
Veteran

To jeste, ako se gleda plin kao pokretac vozila, ali plin se ne koristi samo za pokretanje vozila, koristi se i u druge svrhe. Tako da ne vjerujem da ce doci do poskupljenja istog.

P.S.
Danas sam kod sebe u blizini prosao pored jednog servisera plina pa bar 6 auta stoje ispred garaze i cekaju na ugradnju/servis, sace posao da procvjeta, samo da ne dignu cjenu ugradnje.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 12:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

u ovoj državi je sve moguće, ima prvo da dignu cijenu ugradnju pa onda atest na 500km i na kraju će ti biti registracija, parking i kazne duplo skuplje za auta sa plinom.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 12:54 
Veteran
Veteran

Hahahaha apsolutno moguce, znam da su jedne godine dali da se na registraciju placa za vozila sa plinom dodatna neka cjena kao ekoloska taksa, onda im je neko rekao da je zdravije ako se auta voze na plin pa su vracali ljudima pare. Nevjerovatno.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 12:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2010, 10:08
na sve ce oni takse da uvedu, samo cekam kada ce na vazduh da uvedu

ovo kod nas sto se radi sa tim taksama i ostalim sranjima nema ni u ZiMbAbVeU

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 13:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
srdjanBL je napisao:
znam da su jedne godine dali da se na registraciju placa za vozila sa plinom dodatna neka cjena kao ekoloska taksa

Nema to veze sa ekološkom taksom, a taksa u vidu paušala će se obavezno uvesti za vozila pogonjena na plin, taj paušal je normalan jer u cijenu jedne litre goriva (benzin, dizel) je uračunat određen postotak koji se izdvaja za puteve i još nešta, znači oni koji voze na dizel i benzin u cijeni litre goriva plaćaju i puteve i još neke zajebancije, dok oni na plin ne plaćaju, a jednako se voze po tim putevima, prema tome sigurno je očekivati ili neki paušal prilikom registracije ili ugradnja određenog postotka u cijenu plina.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 17:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
atest 175,00 KM... al još se valjda naganjaju jer su dotični prilikom izrade zakona prekršili 6 drugih zakona... i staromodni mojne da bidneš ljubomoran na plindžu :)))) elem što se tiče cijene nedgje pročitah (nemam pojma gdje i kada) da u EU cijena plina ne smije biti veća od 50% cijene dizela il benzina valjda ekologija ovo ono...

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 18:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

šta imam biti ljubomoran, kada mi se bude vozilo na plin, tj. isplatilo, tada ću voziti na plin, samo ti kaem kako stvari stoje, taksa u vidu paušala ili porez po litri će se sigurno uvesti.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 18:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BoogiE je napisao:
atest 175,00 KM... al još se valjda naganjaju jer su dotični prilikom izrade zakona prekršili 6 drugih zakona... i staromodni mojne da bidneš ljubomoran na plindžu :)))) elem što se tiče cijene nedgje pročitah (nemam pojma gdje i kada) da u EU cijena plina ne smije biti veća od 50% cijene dizela il benzina valjda ekologija ovo ono...

o tome i pričamo, nema šanse da plin ostane 1km ako hipotetički nafta ode na 4 km za par godina. Ja sad ne znam odakle dolazi gro TNG-a na ove prostore (zna se da Rusija ima najveće rezerv) Naravno da će tržište iskoristiti priliku čim se ozbiljnije zakuva oko Irana i ostalih država sa naftom. Što bi oni (Rusi i drugi) bili ludi da ne dižu cijenu ako mogu. To bi bilo ko kad bi Apple duplo jeftinije prodavao Iphone, a i ovako ga ne mogu nateći.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 19:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
pa tad ce da bude 2 km... i opet duplo jeftinije nego ostalo....

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 19:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

dtkbl je napisao:
a sad ne znam odakle dolazi gro TNG-a na ove prostore (zna se da Rusija ima najveće rezerv)

Rusija ima najveće rezerve CNG -a (compresed natural gas), znači prirodni gas, LPG (liqid petrol gas) ili ti ga TNG (tečni naftni gas) se dobija kao produkt prerade sirove nafte i mješavina je butana i propana, znači dolazi iz naftnih rafinerija jednako kao dizel i benzin.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2012, 08:47 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Mar 2012, 15:48
:)
Ima li kakvih novih vijesti vezanih za mastore za ugradju plina?
Imam Clia II,1.2.16V a hocu njega da ugradim plin. Prelazim sa njim oko 18k-20k kilometara godisnje pa kontam da bi se plin veoma brzo isplatio!

Ako neko zna nekoga ko je ugradjivao u Clia plin, neka kaze svoj iskustva i naravno neku preporuku za majstora! :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 185 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]