The_new_Statesman je napisao:
1. Kakve veze ima sto je Svabo? Nesto je bolji pa ne mora postovati Zakone zemlje u kojoj je ili kroz koju prolazi?
Ponavljam, neka Svabo vozi u Engleskoj desnom stranom pa da vidimo dokle ce. Ili Englez ovamo na kontinentu.
Osim toga, u Austriji i Njemackoj se polaze sa 17 godina, ali bez obzira na to, do 18.-te nema voznje u SLO, HR, BiH, Srbiji i jos masi drugih zemalja. Ne shvatam sta tu nije jasno?
2. Pa sto pitas svasta kad ionako moras

Aj, sretno!
P.S. I pazi kad budes polagao, kroz naseljeno mjesto u Austriji se vozi 50, ne 60 kao kod nas

. Nema izvlakuse

1. Zato sto imam brata koji zivi u Austriji, stariji je godinu od mene i ovde kad dodje ne prave mu nikakve probleme. Imam cak i jednog rodju u policiji koji kaze da ta se ta odredba zakona ne primjenjuje na strane. Naravno da sto si ti rekao da ima 100% logike, ali nije mi jasno, koliko sam ja upoznat, zasto se onda u praksi radi drugacije?
Mozda je fora u tome (bar mi se tako ucinilo citajuci clan 186, ali ispravi me ako grijesim), da se clan 186, stav 7 i 8 odnosi na vozace, cija je vozacka izdana od strane BiH. U tom slucaju ta odredba ne bi vazila za strance, ka sto recimo ostala pravila vaze. Sta ti mislis o tome?
2. Xe xe xe, pa isao bih ja polagati, ali ne vrijedi kad ovde jos nemam auto

. Koliko ja znam, vozi se 60, ali moze biti da sam pogresno informisan. Hvala
Usput, EU je donijela zakon, da ce skoro sve firme morati da placaju kaznu za svako proizvedeno auto koje ispusta vise od 120g CO2 po kilometru. Zakon pocinje da vazi (ako sam dobro razumio) 2012, i ocekuje se da ce auta biti skuplja za 1300 do 5000 eura (porse). Poceo sam ozbiljno da razmisljam o kupovini bicikla
Pozz