banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jun 2025, 14:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 698 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 35  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Nov 2011, 18:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Маните се шупље приче! Имате посебне теме и о Косову и о Мили и о Тадићу, па тамо удрите до зоре. Пишите о искуствима, дакле искуствима коришћења аутопута.

Аутопут је добар, чак изненађујуће.

Ко буде возио ових дана, треба бити опрезан, чак возити спорије од ограничења. Магла је велика, а нису постављене ограде које треба да штите улазак људи и животиња у појас аутопута. Негдје пред Градишком сам видио леш лисице. Има и земље на аутопуту коју су нанијели Интергалови камиони.

Ова дионица Маховљани - Градишка није завршења, али је добро одрађена. На петљама су постављене табле и упозорења, али има још непостављених табли и упозорења дуж аутопута. Асфалт је добар, током вожње се не осјећају било какве неравнине.

Нису завршена одморилишта, на њима је још механизација.

Укупни утисак повољан.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 19:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
vrijeme će pokazati kvalitet.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 19:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Šole nisi rekao da si se zaposlio u AMS RS.

Poslednji put menjao filozof sa vrbasa dana 30 Nov 2011, 19:16, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 19:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Филозофе, ниси рекао да су испарења у Инцелу утицала на тебе.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 19:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Nas shoole nije tako nisko pao. Nego, sta je u Mahovljanima? Kako je rijesen spoj?

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 19:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

malo levo pa desno...

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 19:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ozbiljno pitam.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 19:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

dtkbl je napisao:
malo levo pa desno...

Отприлике.

Ово је снимак кад излазиш након тунела на Маховљанску петљу из смјера БЛ (слика је стара, петља је завршена добрим дијелом):

Slika

Наставиш ићи десно ка старом магистралном путу ГР - БЛ и на неких 500 метара од ових тунела имаш скретање на лијево (има путоказ са стрелицом - Градишка, а ознака је за аутопут). Ту скренеш и изађеш на пут који те враћа на аутопут након Маховљанске петље.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 19:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Znam kako sada izgleda petlja, samo ne znam kuda su provukli servisni put :) Zato i pitam :) Hvala

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 20:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Nismo odustali od ovog projekta kada je bilo logično da to uradimo, jer svijet koji je zahvaćen krizom ne poznaje ovakve projekte, a mi smo u roku izgradili ovaj autoput", rekao je predsjednik RS, ocijenivši da će ovaj autoput nesumnjivo promijeniti ovaj prostor i približiti ljude.

Mile se izgleda dohvatio neke čavine gandže što je ostala u ofisu pa lupi ovo.

Šta bi tek izvalio da je bio na mjestu onih kad su otvarali tunel ispod Lamanša, most što spaja Dansku i Švedsku ili kulu u Dubaiju?

Biće mi neobično kad ga više ne bude.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 22:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 00:57
a koji je smisao otvarati nezavrsen autoput , nebezbjedan, bez ograde na nekim djelovima, bez zavrsene mahovljanske petlje, nebezbjedan jer gradjevinski kamioni i dalje rade okolo i ostavljaju blato po putu na kojem je dozvoljeno voziti 130km/h i uz sve to na otvor dovesti predsjednika srbije koji nema nikakve veze sa tom gradjevinom ( da je bar ucestvovala srbija sa 0,01% sredstava ja bih rekao da ima smisla) ?

pa ako smo cekali 7-8 godina, mogli smo cekati do aprila/maja da to bude koliko toliko odradjeno
ovako je jedan obicni ciganluk

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 22:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
I sta je sa onom pricom da put koji nema upotrebnu dozvolu ne podleze obestecenju od osiguranja ukoliko dodje do udesa na njemu... Znaci ako ti se desi neka nesreca ne mozes naplatiti osiguranje jer put nema tu dozvolu? Je li to istina?

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2011, 09:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
shoole je napisao:
Маните се шупље приче! Имате посебне теме и о Косову и о Мили и о Тадићу, па тамо удрите до зоре. Пишите о искуствима, дакле искуствима коришћења аутопута.

Аутопут је добар, чак изненађујуће.

Ко буде возио ових дана, треба бити опрезан, чак возити спорије од ограничења. Магла је велика, а нису постављене ограде које треба да штите улазак људи и животиња у појас аутопута. Негдје пред Градишком сам видио леш лисице. Има и земље на аутопуту коју су нанијели Интергалови камиони.

Ова дионица Маховљани - Градишка није завршења, али је добро одрађена. На петљама су постављене табле и упозорења, али има још непостављених табли и упозорења дуж аутопута. Асфалт је добар, током вожње се не осјећају било какве неравнине.

Нису завршена одморилишта, на њима је још механизација.

Укупни утисак повољан.

Potpisujem,
...dodao bih da osim ovih razloga zbog kojih treba biti oprezan (magla, blato, razne životinjke) još više se treba paziti naših "vozača" koji nemaju iskustvo vožnje na autoputu...ovo govorim iz iskustva jer svaki dan sam na relaciji BL-Gradiška i od kad je otvoreno onih prvih 5,5 km autoputa vidio sam svakakvih "bisera"... od vožnje u suprotnom smjeru, okretanje na spoju autoputa i brze ceste u klašnicama, ulazak na brzu cestu u klašnicama ali iz suprotnog smjera, pa oni koji voze brzinom 60km/h a ovi drugi 200km/h... iskreno ne bi me začudilo da se recimo u četvrtak ujutro u Bereku uključi na autoput neki naš vrijedni poljoprivrednik sa traktorom i korpom punom prasića i krene u Gradišku na pijacu i to još u suprotnom smjeru...ali zato ima uredno upaljeno rotaciono svjetlo :D

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2011, 09:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Jel ja dobro razumijem...
Udjes na autoput, malo se vozis, pa onda izadjes, pa opet udjes i ides jos malo autoputem koji se ukljucuje na magistralu u gradisci?
I oni to otvaraju?
Meni ovo lici na "drage krave, konji i ovce..." :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LIE074KwcYY[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2011, 09:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 21:26
Citiraj:
Potpisujem,
...dodao bih da osim ovih razloga zbog kojih treba biti oprezan (magla, blato, razne životinjke) još više se treba paziti naših "vozača" koji nemaju iskustvo vožnje na autoputu...ovo govorim iz iskustva jer svaki dan sam na relaciji BL-Gradiška i od kad je otvoreno onih prvih 5,5 km autoputa vidio sam svakakvih "bisera"... od vožnje u suprotnom smjeru, okretanje na spoju autoputa i brze ceste u klašnicama, ulazak na brzu cestu u klašnicama ali iz suprotnog smjera, pa oni koji voze brzinom 60km/h a ovi drugi 200km/h... iskreno ne bi me začudilo da se recimo u četvrtak ujutro u Bereku uključi na autoput neki naš vrijedni poljoprivrednik sa traktorom i korpom punom prasića i krene u Gradišku na pijacu i to još u suprotnom smjeru...ali zato ima uredno upaljeno rotaciono svjetlo :D

Juce frajer vozi u rikverc,zeleni jumbas je u pitanju :),tamo u blizini Gradiske, odnosno kraja autoputa,covjek se izgleda z.ajebo pa da se vrati :), ziva istina......

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2011, 10:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
ala jes se i posraste na autoput , a malte ne niko jos nije ni prosao istim...

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2011, 11:02 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Macr0 je napisao:
Jel ja dobro razumijem...
Udjes na autoput, malo se vozis, pa onda izadjes, pa opet udjes i ides jos malo autoputem koji se ukljucuje na magistralu u gradisci?
I oni to otvaraju?
Meni ovo lici na "drage krave, konji i ovce..." :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LIE074KwcYY[/youtube]

jel ovo na 0.47 juka prazina? :(

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2011, 11:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
insider je napisao:
a koji je smisao otvarati nezavrsen autoput , nebezbjedan, bez ograde na nekim djelovima, bez zavrsene mahovljanske petlje, nebezbjedan jer gradjevinski kamioni i dalje rade okolo i ostavljaju blato po putu na kojem je dozvoljeno voziti 130km/h i uz sve to na otvor dovesti predsjednika srbije koji nema nikakve veze sa tom gradjevinom ( da je bar ucestvovala srbija sa 0,01% sredstava ja bih rekao da ima smisla) ?

Kada ides iz BL, samo se ti lijepo drzi desno, i niiiigdje ne skreci. Sve ces opasnosti da izbjegnes.

rotor je napisao:
ala jes se i posraste na autoput , a malte ne niko jos nije ni prosao istim...

upravo!

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2011, 11:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Znam kako sada izgleda petlja, samo ne znam kuda su provukli servisni put

Уцртао сам црвеним куда отприлике иде тај сервисни пут који те враћа на аутопут након МП.

Slika

Hertzog je napisao:
I sta je sa onom pricom da put koji nema upotrebnu dozvolu ne podleze obestecenju od osiguranja ukoliko dodje do udesa na njemu... Znaci ako ti se desi neka nesreca ne mozes naplatiti osiguranje jer put nema tu dozvolu? Je li to istina?

Нисам експерт за те ствари, али то нема логике. По тој логици, ти се возиш неким локалним путем на Мањачи или по Лијевчу и тебе фрајер спуца и направи штету, а ти штету не можеш наплатити јер тај локални пут нема употребну дозволу?
Пази, нама велика већина путева нема употребну дозволу. Нисам сигуран да је рецимо Западни транзит у БЛ има, до прије пар година није имао.
despot777 je napisao:
..dodao bih da osim ovih razloga zbog kojih treba biti oprezan (magla, blato, razne životinjke) još više se treba paziti naših "vozača" koji nemaju iskustvo vožnje na autoputu...ovo govorim iz iskustva jer svaki dan sam na relaciji BL-Gradiška i od kad je otvoreno onih prvih 5,5 km autoputa vidio sam svakakvih "bisera"... od vožnje u suprotnom smjeru, okretanje na spoju autoputa i brze ceste u klašnicama, ulazak na brzu cestu u klašnicama ali iz suprotnog smjera, pa oni koji voze brzinom 60km/h a ovi drugi 200km/h... iskreno ne bi me začudilo da se recimo u četvrtak ujutro u Bereku uključi na autoput neki naš vrijedni poljoprivrednik sa traktorom i korpom punom prasića i krene u Gradišku na pijacu i to još u suprotnom smjeru...ali zato ima uredno upaljeno rotaciono svjetlo

Већа ће ти ту зајебанција бити са људима него са животињама, на то сам мислио кад сам написао да треба опрезно возити ових дана јер нема у потпуности завршене ограде читаве зоне аутопута.

Пази, они су провукли аутопут кроз Лијевче, кроз села. Знаш колико има лола које живе са једне стране аутопута а њива му је са друге? Или му кумашин живи са друге стране? Баш ће он ићи на неки надвожњак пар километара одатле, он ће погледати лијево-десно и прећи преко аутопута.

То је била масовна појава и у Залужанима и у Трну. То је рецимо добра ствар код овох бетонских блокова на брзој цести, неће више људи претрчавати.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2011, 11:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Pa lokalni putevi bi trebali imati upotrebnu dozvolu, cim je presvucen asfalt i pusten u promet kao dovrsen put (lokalni) odmah je dobio upotrebnu dozvolu... Makadam je drugo, a u ovom slucaju se vozis po nezavrsenom putu... Kazem, cuo sam tako, zato i pitam...

V@nja se ovih dana vozao tim novim putem, pa bi bio red da da neki komentar :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 698 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 35  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]