The_new_Statesman je napisao:
Znam kako sada izgleda petlja, samo ne znam kuda su provukli servisni put
Уцртао сам црвеним куда отприлике иде тај сервисни пут који те враћа на аутопут након МП.

Hertzog je napisao:
I sta je sa onom pricom da put koji nema upotrebnu dozvolu ne podleze obestecenju od osiguranja ukoliko dodje do udesa na njemu... Znaci ako ti se desi neka nesreca ne mozes naplatiti osiguranje jer put nema tu dozvolu? Je li to istina?
Нисам експерт за те ствари, али то нема логике. По тој логици, ти се возиш неким локалним путем на Мањачи или по Лијевчу и тебе фрајер спуца и направи штету, а ти штету не можеш наплатити јер тај локални пут нема употребну дозволу?
Пази, нама велика већина путева нема употребну дозволу. Нисам сигуран да је рецимо Западни транзит у БЛ има, до прије пар година није имао.
despot777 je napisao:
..dodao bih da osim ovih razloga zbog kojih treba biti oprezan (magla, blato, razne životinjke) još više se treba paziti naših "vozača" koji nemaju iskustvo vožnje na autoputu...ovo govorim iz iskustva jer svaki dan sam na relaciji BL-Gradiška i od kad je otvoreno onih prvih 5,5 km autoputa vidio sam svakakvih "bisera"... od vožnje u suprotnom smjeru, okretanje na spoju autoputa i brze ceste u klašnicama, ulazak na brzu cestu u klašnicama ali iz suprotnog smjera, pa oni koji voze brzinom 60km/h a ovi drugi 200km/h... iskreno ne bi me začudilo da se recimo u četvrtak ujutro u Bereku uključi na autoput neki naš vrijedni poljoprivrednik sa traktorom i korpom punom prasića i krene u Gradišku na pijacu i to još u suprotnom smjeru...ali zato ima uredno upaljeno rotaciono svjetlo
Већа ће ти ту зајебанција бити са људима него са животињама, на то сам мислио кад сам написао да треба опрезно возити ових дана јер нема у потпуности завршене ограде читаве зоне аутопута.
Пази, они су провукли аутопут кроз Лијевче, кроз села. Знаш колико има лола које живе са једне стране аутопута а њива му је са друге? Или му кумашин живи са друге стране? Баш ће он ићи на неки надвожњак пар километара одатле, он ће погледати лијево-десно и прећи преко аутопута.
То је била масовна појава и у Залужанима и у Трну. То је рецимо добра ствар код овох бетонских блокова на брзој цести, неће више људи претрчавати.