vidim da se ova tema konstantno vrti u krug..
elem, mozete svi da pricate sto god hocete, ali nemojte zaboraviti jednu bitnu cinjenicu... bosna ce kad tad uci u evropsku uniju, a kad se to desi, a desit ce se, onda vise nema nikakvih zabrana uvoza po osnovi starosti vozila... e sad kako ce to drzava regulisati da ipak na neki nacin sprijeci moguc uvoz dotrajalih i neispravnih vozila, to ce sigurno biti jedan veliki izazov.. e sad sto se tice ove trenutne situacije oko ukidanja zabrane uvoza starijih vozila, meni se veoma dopada ideja da se to ogranici na euro3 normu... naravno, moguce su malverzacije oko toga, ali i danas to postoji.. vec sam to objasnio u nekom od mojih prethodnih postova (uvoz auta u dijelovima, pa sklapanje, pa atest, pa registracija).. ako neko misli da su ovo neki sporadicni slucajevi, nemojte se oko toga zavaravati... to je danas veoma dobro razradjen i konstantan biznis...
s druge strane, to moze takodje imati i pozitivan efekat... ako se desi da se vecina ljudi odluci za uvoz polovnih automobila moze doci do velikog pada prodaje novih vozila, sto bi moglo direktno uticati na pad trenutnih cijena novih vozila koja su u nasoj zemlji u rangu cijena koje su u zapadnoevropskim zemljama.. mislim da je suvisno napominjati odnos njihovog i naseg standarda, pa bolje mogucnosti za kreditiranje i kamatne stope, i ostalo... eto, dosta od mene, mislim da vam je ova diskusija postala skroz bezveze, jer u stvari postoje dvije grupe koje tvrdo brane svoja stajalista, a pri tome nijedna ne vidi neke pozitivne strane ovih mogucih desavanja u narednom periodu... kao sto je neko rekao sta ce biti, bice... a brate, ako se vecina gradjana ne slaze sa tim, postoji mogucnost da se organizuje peticija protiv toga (iako sumnjam da bi to na kraju bilo uspjesno)... eh, da vidis, cini mi se da je bas ta nemoc uticaja na sve ovo vodi ka ostrom osudjivanju.. hmh interesantno, barem za mene..