banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 08:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 155 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Okt 2008, 21:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Imam jedan krs sta ce mi dva.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2008, 22:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
The_new_Statesman je napisao:
Samo se ne slazemo u tome sta je progresivno...

Ja sam upravo i mislio na "progresivno" u tvom smislu, a ne na uvozenje malo novijih ili istih krseva kao sto je moj.
Nemoj biti zloban, jer to nije dobro za ten. 8)

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2008, 18:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
@blaf, ma nisam mislio na tebe direktno. Ima da bude skuplje sve dok bude viza, to jest, dok vecina kupaca ne bude u stanju sama otici po auto.

@nas.l., ja zloban? :D Procitaj jos jednom svu temu pa ces primjetiti da sam napravio kompromis u pogledu uvoza vozila starijih od 7 godina. Ali se ljudima sve to nije svidjelo. Kompromis je ekoloski, a bas si ti spominjao ekolosku korist, ne?

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2008, 20:49 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2008, 19:37
vidim da se ova tema konstantno vrti u krug.. :D

elem, mozete svi da pricate sto god hocete, ali nemojte zaboraviti jednu bitnu cinjenicu... bosna ce kad tad uci u evropsku uniju, a kad se to desi, a desit ce se, onda vise nema nikakvih zabrana uvoza po osnovi starosti vozila... e sad kako ce to drzava regulisati da ipak na neki nacin sprijeci moguc uvoz dotrajalih i neispravnih vozila, to ce sigurno biti jedan veliki izazov.. e sad sto se tice ove trenutne situacije oko ukidanja zabrane uvoza starijih vozila, meni se veoma dopada ideja da se to ogranici na euro3 normu... naravno, moguce su malverzacije oko toga, ali i danas to postoji.. vec sam to objasnio u nekom od mojih prethodnih postova (uvoz auta u dijelovima, pa sklapanje, pa atest, pa registracija).. ako neko misli da su ovo neki sporadicni slucajevi, nemojte se oko toga zavaravati... to je danas veoma dobro razradjen i konstantan biznis...

s druge strane, to moze takodje imati i pozitivan efekat... ako se desi da se vecina ljudi odluci za uvoz polovnih automobila moze doci do velikog pada prodaje novih vozila, sto bi moglo direktno uticati na pad trenutnih cijena novih vozila koja su u nasoj zemlji u rangu cijena koje su u zapadnoevropskim zemljama.. mislim da je suvisno napominjati odnos njihovog i naseg standarda, pa bolje mogucnosti za kreditiranje i kamatne stope, i ostalo... eto, dosta od mene, mislim da vam je ova diskusija postala skroz bezveze, jer u stvari postoje dvije grupe koje tvrdo brane svoja stajalista, a pri tome nijedna ne vidi neke pozitivne strane ovih mogucih desavanja u narednom periodu... kao sto je neko rekao sta ce biti, bice... a brate, ako se vecina gradjana ne slaze sa tim, postoji mogucnost da se organizuje peticija protiv toga (iako sumnjam da bi to na kraju bilo uspjesno)... eh, da vidis, cini mi se da je bas ta nemoc uticaja na sve ovo vodi ka ostrom osudjivanju.. hmh interesantno, barem za mene.. :roll: :D

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2008, 21:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hajde jos jednom prelistaj temu pa ces procitati sta se sve moze uciniti da se famozna dozvola uvoza amortizuje. I to je sasvim normalna pojava u EU.

Nije tu samo izvlacenje na EURO 3. EURO 3 ili 4 uopste ne moraju biti neki standard.

A nova auta kostaju taman onoliko koliko kostaju, tu se nista ne moze. Ali je zato jeftinije odrzavanje kroz jeftiniji radni sat, jeftinije je osiguranje itd.

Auto krediti su svugdje skupi, ali kod nas su jos malo skuplji. I tu bi se dalo nesto uraditi i to je sve.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2008, 14:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Pa bolje da se voze od 10 godina nego od 20 kao sad. Jer sad auto od 20 godina kosta vise nego auto od 10 u EU. A ko ima para on ce sebi kupiti noviji i ovako i onako.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2008, 21:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Koje auto od 20 god jeftinije od onog od 10?
:? :S

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2008, 22:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Euroth je napisao:

Zeznuo si se malo:)

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2008, 19:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hajde onda, ispravi me...

Koji?

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 00:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2006, 01:29
Euroth je napisao:

Koje nije? :D

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 11:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

AAaaaaaaa...
Sad tek vidim sta sam napisao...
Izvinjavam se...

elem,
Bi to odgovor na vim-ov post...
koje auto od 20 je SKUPLJE od onog od 10?
Tako je trebalo glasiti...
Može sad odgovor?

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2008, 12:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
dzabe se svadjate.. :)
starosna granica je ukinuta ali zato auta moraju imati EURO3 motor
realno mislim da je tako i najbolje..
moze se naci finih auta `99/2000 god za 4-5 k eura...

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 13:13 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Okt 2008, 13:50
Da se i ja nadovezem na ovu temu! Ja bi dozvolio uvoz nema veze koliko je staro. A gdje to u eu ima vise krseva nego ovdje kod nas?? Sta se sve vozi pa to tamo nebi ni na otpad primili. Nas standard nam ne dozvoljava (ne svima) da vozimo bolja auta i zbog toga se protezemo koliko smo dugi. Stojim iza toga da 80% auta koja se dovezu iz svicarske pa i njemacke donekle, neka su stara 20 god bolja i ocuvanija nego ovde staro 15 pa i 10godina. A oni 20% su kao i ovdje! Recimo primjer mi golfa 3 smatramo dobrim autom ovdje a to je krs koji je presao bog te pito koliko sta. A da dovezemo 3 iz svice 5 god stariju pa da uporedimo. A mladju 5god da i ne govorim i to za jeftinije pare! Razlika nebo zemlja! Svi bi rekli joj jest utegnuto, kao sto i kazemo. Kad bi to dozvolili sigurno na nasim cestama nebi bilo bas svakakve drle! I jos to sto kazu da ce ta starija auta sto uvezu za par god biti krsevi: pa ako ne dozvole uvoz kakva ce tek onda biti ova sto su ovdje? Jer taj neko nece imati para za bolje vec ce idalje voziti to sto ima. Ovako bar ce se malo popraviti stanje.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 13:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
Cega ces ZLATANE popraviti stanje,krseva i niceg drugog..pa bolan napuni li se njemacki/svicarski otpadi krseva pa da nama tuse po onoj staroj``jaja za bubrege``..Ja ne kazem da narod dole ima para ali covjece na cestama u BiH je min 45% neispravnih auta i sad ponovo ukinu ovaj zakon na uvoz i sta mozes ocekivati nego ponovo krs i nista vise(necemo globalizovati ali brat bratu 70% auta ako se bude ukinuo zakon bice krsevi sa otpada)...

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 21:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Euroth je napisao:
AAaaaaaaa...
Sad tek vidim sta sam napisao...
Izvinjavam se...

elem,
Bi to odgovor na vim-ov post...
koje auto od 20 je SKUPLJE od onog od 10?
Tako je trebalo glasiti...
Može sad odgovor?

U inostranstvu ti je isto auto o 10 godina jeftinije nego kod nas od 20. Pogledaj recimo kod nas golf 2 od 20 godina kosta 4-5 hiljada km. Dok su u inostranstvu takvi golfovi davno samljeveni u gvozdje, ali ako nadjes gdje koji mozes ga kupiti za 200 km. Za 4-5 hiljada u inostranstvu kupis golfa 4 od 10 god. a kod nas golfa 2 od 20. Je li odgovor zadovoljio ili treba da ti saljem inostrane sajtove za prodaju auta sa cijenama?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2008, 09:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2006, 14:28
Hrna je napisao:
Cega ces ZLATANE popraviti stanje,krseva i niceg drugog..pa bolan napuni li se njemacki/svicarski otpadi krseva pa da nama tuse po onoj staroj``jaja za bubrege``..Ja ne kazem da narod dole ima para ali covjece na cestama u BiH je min 45% neispravnih auta i sad ponovo ukinu ovaj zakon na uvoz i sta mozes ocekivati nego ponovo krs i nista vise(necemo globalizovati ali brat bratu 70% auta ako se bude ukinuo zakon bice krsevi sa otpada)...

Meni se vise neda ni komentarisati na ovu temu...mislim da je ovo davno prozvakano...!!!

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2008, 11:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
e decki , koji je sada zakon tacno usvojen, da li sam dobro razumijela:

- nova auta se uvoze bez carine
-stara auta (starija i od 7 godina, ali sa euro3) se uvoze i placa se carina
p.s koliko je carina otprilike, kako se to racuna?

p.s otkud vam to da u EU nema krseva, sta vi stvarno mislite da svi stara auta redovno i propsino odrzavaju? Malo morgen, imali smo mi ovdje par auta, i imamo iskustva. Takodjer nije tacno da u 99% postoji servisna knjiga, mozda kod vozila koja su stara 2-5 godina. Pa ovdje za 100 eura dobijes tehnicki pregled gdje hoces , znaci na crno :D znaci tehnicki sve ispravno, dobijes pecat i sve a auto syeban samo tako. Ovdje ima krseva po ulici, zivim u velikom gradu i svasta se moze vidjeti. Ljetos kad smo bili u BL , primjetila sam da se voze puno bolja auta nego ranije

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2008, 21:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

ronny, rekoh ja da ce ovo prvo tebi ici na stetu...

Vidi sta pita onaj mali iz Alemagne? A sigurno nije jedini koji tako misli...

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2008, 04:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Ja batalio uopste otvaranje teme nakon sto sam video da se sve vrti u krug i stalno trubi o jednom te istom.
Sad jedno pitanje za TNS-a ili nekog ko je upuceniji:
Da li su svi Opelovi ECO-TEC motori sa euro 3 normom?
Koliko sam upoznat (a priznajem slabo pratim razvoj automobila po tom ekoloskom karakteru) Opel je medju prvima razvio tj. poceo serijski ugradjivati motore koji su trebali da zadovolje E3.E sad pitanje,da li to znaci da bi se mogla uvesti npr. Astra F GSI sa onim 2.0 16V ECO-TEC motorom od 135KS?Za ove novije Astre G sa "obicnim" motorima znam da mogu,sto znaci od 98 pa na ovamo...

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2008, 07:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
The_new_Statesman je napisao:
ronny, rekoh ja da ce ovo prvo tebi ici na stetu...

Vidi sta pita onaj mali iz Alemagne? A sigurno nije jedini koji tako misli...

Nema uhvatila ronnyja panika,opas ce biZmis :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 155 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]