banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 19:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 154 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2006, 13:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Not now, John! je napisao:
Revan je napisao:
pretpostavljam auto u kojem to nije moguće ne može registrovati

Može se registrovati, nije problem. Mislim da svako auto poslije neke godine ima pojaseve i na zadnjoj klupi, tako da neće proći skidanje fabrički ugrađenih pojaseva. ;)

Imaju i starija vozila te pojaseve, nije to mjerilo, samo nece se to kaznjavati niti zahtijevati.
A na tehnickom pregledu se to uopste ne gleda, samo kocnice izduvni gasovi, otpor klizanja tockova, signalizacija.
Mada i to stimaju ili ako je ensto pokvareno, kazu ti, pa kao napravi to kod majstora ...
Moze kod nas sve...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2006, 13:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
Ma sto se tice tehnickog pregleda, to ce biti kao i prije...
Sumnjam da ce nekoga vratiti nego ce mu samo reci popravi to i to i gotovo....
Kod mene drugar radi na tehnickom pregledu i ja kad registrujem auto trazim da mi sve provje...
Jer ja auto ne popravljam radi policije nego radi sebe...
Kocnice uvijek moraju biti ok na autu kao i prednji trap...
Ko zna kad Vam to moze spasiti zivot...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2006, 17:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
simplicity je napisao:
Imaju i starija vozila te pojaseve, nije to mjerilo, samo nece se to kaznjavati niti zahtijevati.
A na tehnickom pregledu se to uopste ne gleda, samo kocnice izduvni gasovi, otpor klizanja tockova, signalizacija.
Mada i to stimaju ili ako je ensto pokvareno, kazu ti, pa kao napravi to kod majstora ...
Moze kod nas sve...

Znam da sad ne gledaju. Uostalom, ovaj tehnički kakav je kod nas nije mjerilo ni za šta. To je samo stvar formalnosti, i ne da se ne gledaju kočnice i trapovi nego se nekad i ne vozi auto na tehnički - daju se dokumenti nekom ko radi za osiguranje i on to sve obavi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2006, 18:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da, znam da ih tako dosta radi...
Ja auto drzim u funkciji radi sebe, to sam vec rekao...
Mislim da bi tako svi trebali...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2006, 18:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Naravno, i ja svoj. Ali kod nas ljudi imaju takav mentalitet da im je važnije gledati kako da izbjegnu neki propis, a ne razmisle da li taj propis možda ima nekog smisla i šta je za njih bolje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2006, 18:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A ne znaju da im jednog dana taj propis moze spasiti glavu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2006, 23:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Vecina razmislja nece mene neka nesreca zadesiti i dok im se zbilja nedesi neka nesreca nece promjeniti misljene o sigurnosti, samo neki nece imati drugu sansu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2006, 18:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2006, 16:58
MUP Republike Srpske je sačinio sveobuhvatan program mjera koji ima za cilj da bitno unaprijedi rad policije u oblasti bezbjednosti saobraćaja, izjavio je ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo.
On je, govoreći o aktivnostima i mjerama koje će preduzeti saobraćajna policija u vezi sa primjenom novog Zakona o bezbjednosti saobraćaja, istakao važnost iskorjenjivanja korupcije u redovima policije.

Ministar Čađo je najavio nove mjere vršenja radarskih kontrola za naredni period kojima bi se trebala izmijeniti dosadašnja loša praksa koja je podrazumjevala neprimjeren način izvođenja radarskih kontrola nad učesnicima u saobraćaju i to na lokacijama koje, u velikom broju slučajeva, nisu planski bile predviđene za takve aktivnosti.

U tom pravcu, ministar je saopštio da će mjere radarske kontrole biti izvođene na svim putnim pravcma RS i to ,isključivo, u skladu sa sedmičnim planovima MUP-a RS, a da će sve ove aktivnosti biti blagovremeno najavljivane putem medija na adekvatan i odgovarajući način.

Čađo je istakao da je do sada pokrenut postupak protiv 12 pripadnika MUP-a RS i da su četvorici od njih već izrečene odgovarajuće sankcije.

Načelnik Uprave policije RS Nijaz Smajilović je najavio da će i ove godine, u vezi sa početkom nove školske godine, policija RS zavesti akciju "Zaštitimo našu djecu".

Ovom akcijom, koja je počela paralelno da početom nove školske godine, i koja će trajati sve do kraja septembra, akcenat aktivnosti policije će biti na poboljšanju bezbjednosti učesnika i pješaka u saobraćaju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2006, 13:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dobro su se sjetili, policajci su koristili radare i poslije radnog vremena :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2006, 15:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
To su oni koji su znali upravljati sa radarom ;) Ostali se rasporedjuju po seoskim putevima i love kamione koji prevoze sljunak, tamice i tako to. Sve sa privatnim autom parkiranim u hladu...

Mada me to i ne cudi, jer im je plata oko 350 maraka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2006, 17:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I zato nasa policija vozi auta extra, a plate im 350 KM.
Pa odakle im pare za ta auta ako imaju platu 350 KM...
Policiji treba ukinuti skroz plate....Oni i onako zarade par svojih plata van posla...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2006, 18:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

lakisat je napisao:
I zato nasa policija vozi auta extra, a plate im 350 KM.
Pa odakle im pare za ta auta ako imaju platu 350 KM...
Policiji treba ukinuti skroz plate....Oni i onako zarade par svojih plata van posla...

Zaboravio sam dodati, većina živi od te plate. Manjina patrolira u bijelim golfovima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2006, 10:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

To nije opravdanje, nisam ni ja pošteno plaćena na svom poslu, pa ne kradem. Bez obzira na loše ili bijedno plaćanje, čovjek mora imati dostojanstvo. Valjda moraju imati nešto šta im je važnije od tih para.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2006, 18:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Revan je napisao:
To nije opravdanje, nisam ni ja pošteno plaćena na svom poslu, pa ne kradem. Bez obzira na loše ili bijedno plaćanje, čovjek mora imati dostojanstvo. Valjda moraju imati nešto šta im je važnije od tih para.

Znam da nije, ali kad svaki dan gledas kolege koji svoja auta ostavljaju 200-300 metara od stanice da ih drugi ne bi vidjeli sta voze, ili kad za godinu dana podigne i potpuno opremi kucu a ima platu kao i ti, koji nemas ni auto, ni kucu, ni stan. A i on je isti bio dok nije otisao u saobracajce...

A gdje su tek drugi sektori, obicnim ljudima nevidljivi.

100% sam siguran da bi 90% onih koji primaju mito (ne samo policija) radije primali daleko manju platu od koje se moze normalno zivjeti, nego to mito od čijih se cifri nekad zavrti u glavi.

Mito je mač sa dvije oštrice i to mnoooooooogo oštre.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Sep 2006, 13:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Znam da nije, ali kad svaki dan gledas kolege koji svoja auta ostavljaju 200-300 metara od stanice da ih drugi ne bi vidjeli sta voze

Nisu mi jasni oni koji su opterećeni time, mada sam vidjela takve slučajeve i čudim se. Meni nikad nije palo na pamet da se parkiram dalje od posla ili kafića iz takvog razloga. Šta me briga šta ima onaj koji je parkiran do mene. Treba se stiditi onaj ko je pare 'zaradio' krađom, a ne onaj ko nema najnoviji BMW ili šta već...

Kad već imamo novi zakon o saobraćaju, sav po evropskim mjerilima, onda je trebalo napisati i koju odredbu vezanu za policajce, da i oni budu 'evropski'. Pa kad prime mito, pa to još ponove nekoliko puta, da izgube posao. A ne da dobiju mjesec dana suspenzije, tj. plaćenog odmora.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Sep 2006, 20:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma oni voze preskupe aute, a ne krseve. Tako ostavljaj, da se ne vidi kako skupo auto vozi.

Vrh

Tema posta: Kazna
PostPoslato: 17 Dec 2007, 04:22 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Apr 2007, 13:29
Cao. Jeste da je tema malo stara ali mene zanima par stvari pa me pa ako neko zna neka odgovori.

1. U nekoliko kaznenih odredbi stoji kazna od 100 do 300 km (cini mi se da se radi o tim brojevima), ali me interesuje na osnovu cega policajac odredjuje koliku ce kaznu napisati?
Jednom sam cuo nesto na tv-u kao da policajac odredjuje najnizu kaznu, a onda ako ulozis zalbu pa se ispostavi da si kriv, sud moze da ti poveca kaznu.

2. Ukoliko se zaustavi vozac nakon 23 casa (koji nema 23 godine) i napise kaznu, da li ce ga onda i iskljuciti iz saobracaja ili ne?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2007, 10:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2007, 21:09
Ja znam da ne sme posle 23h da vozi onaj ko nema 23 godine i 2 godine vozackog staza SAM! znaci moze biti pored tebe u autu neko ko ima 23 ili preko 23 godine...kao onda ne bi trebalo da ti prave problem?!? :roll:
mada ti je najbolje da posle 23h ne vozis dok ne ispunis ove uslove i miran si! :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2007, 12:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
littledevil je napisao:
mada ti je najbolje da posle 23h ne vozis dok ne ispunis ove uslove i miran si! :lol: :lol: :lol:

A znaju i progledat kroz prste, ako vozis poslije 23 casa, a ako nemas alkohola u krvi, i ako nisi napravio neki prekrsaj. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2007, 12:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
I ako imaš 20KM

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 154 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]